» »

potovanje z adrio z mačjim mladičem

potovanje z adrio z mačjim mladičem

xsum1 ::

Zanima me če ima kdo take izkušnje. Na internetu piše za odraslo mačko da mora biti cepljena proti steklini in imeti mikročip. Naša embasada nima pojma, adria pravi vprašaj veterinarja, veterinar tukaj pravi vprašaj vlado. Potem pa me naša turška embasada napoti na ministrstvo za kontrolo živali, hrane in rastlin. Totalna zmešnjava.

Tako da vprašam tu če kdo kaj ve. Mačka je stara 7 tednov. Našli smo jo kot mladička ko je bila stara 3 dni in jo vzgajali na flaško. Zdaj pa študiram da bi mačko pripeljali s sabo v slovenijo iz istanbula. Ampak ni mi jadno ker zahtevajo glede te stekline da je cepljena in preverjena ko pa je pravilo, da mora biti macka stara vsaj 12 tednov za to injekcijo. Torej kot razumem ne more prenašati stekline preden je stara 1 leto. Torej lahko gre na letalo brez tega pa da dobi samo mikročip? Mislim absurd res. Za mačjega mladiča toliko propagande in iskanja info


Pa niti ne vem kako na pučniku preverjajo žival pa na kontroli pasuša, če sploh?

Tarzan ::

Po mojem steklino lahko prenaša, samo cepljenja se izgleda ne izvaja pred 12 tedni. Če ste tam bili 7 tednov, mogoče ostanete še kak mesec in mačka pred prihodom v domovino še cepite.

Nič, če sploh... živali se isto kontrolira, kot pa ljudi, samo verjetno ne rabijo čez detektor kovin :D

xsum1 ::

Ja saj mi bi leteli nekje okoli 25. Julija. Rodila se je 5 maja tako da takrat se vseeno ne bo dvolj stara ne, zato pa problem in ne vem kaj tu storiti

Ales ::

Situacija se mi zdi malo zapletena. Ti si namreč "pridobil" muco v tujini, skozi oči uradnikov pa le ta nima prav nobenih papirjev in naj bi šla še na letalo za povrh. Verjetno so take kolobocije s pridobitvijo informacij, ker takih primerov ni veliko.

Jaz sem bil zraven, ko se je rihtal pasoš za mačkonko v eni nam bližnji državi in gre približno takole:
- mikročip, pasoš
- cepljenje proti steklini
- po določenem času odvzem krvi in opravljanje testa za prisotnost antiteles (pošljejo na pristojni inštitut!)
- če ima dovolj antiteles, lahko potuje, sicer ne (in nikoli ne bo mogla, fertik)
- vsako leto potem samo cepljenje, test za antitelesa se dela samo prvič.

Zadeva ni čez noč opravljena, še zdaleč ne, in tudi stane nekaj. Tako da starost muce po moje niti ni tak problem, ampak a lahko na teste in potem rezultate čakaš še tedne ali kolikor bo že treba?

Pa ko sem enkrat gledal pravila za uvoz živalic iz tujine, sem nabasal na omenjanje daljše karantene in hitro nehal brati.

A imaš mogoče kako varianto, da bi bil muc uradno turški, pride kak domačin z vami v Slo? A maš kako varianto "hitro" uredit papirje v Turčiji? To dvoje bi bila optimalna kombinacija, glede na časovne okvire in ostalo.

Ne me narobe razumet, steklina je resna stvar, ampak v tem primeru bi jaz pač odložil nekatere zadeve za po vrnitvi, če se da. Ali pa s težkim srcem mucu poiskal čim boljši dom tam, kjer je.

Scorpia ::

Moja punca je pred leti v grčiji rešila enega psa. Ker ni imela ne prevoza, da bi šla iskat psa in pripeljat na letališče urediti papirje itn.... je kontaktirala eno društvo oziroma skupino na fb, da bi ji pomagali. So ji vse papirje uredili, šli iskat psa, kjer ga je našla in na letališče pripeljali. Samo košaro za psa je plačala, ker so ji to tudi to kupili. Tko da, malo je treba pogledat, kdo bi lahko pomagal, lahko ga za nekaj tednov čuvajo in opravijo vse potrebno, je pa odvisno na koga naletiš in če so tam toliko pripravljeni pomagati, ko se gre za žival.
////

darkolord ::

Kolikor sem delal s Turki, po uradni poti izveš bolj malo. Najboljše je, kot je Scorpia rekel, če najdeš nekoga tam, ki ti je pripravljen pomagat zrihtat te zadeve. Če je "bakšiš" zraven, se zadeve lahko premaknejo presenetljivo hitro.

Ales ::

Ok, nova informacija. Tudi ta je sicer nepreverjena, ampak: če je mačkonka mlajša od 3-eh mesecev, se ne dela test na antitelesa, zadostujeta čip & pasoš in potrdilo o cepljenju proti steklini. To zelo poenostavi zadevo.

Če pa je še mlajša od 12 tednov, pa ne vem. V vsakem primeru, če manjka kak dan do 12 tednov, si enostavno malo "prilagodi" starost, par dni gor ali dol. Preveri le, kaj je zate bolj ugodno, ali naj bo pod ali nad 12 tednov starosti.

Kakor sem omenil, te informacije moraš preveriti in potrditi kje.

xsum1 ::

no, na veterinarski upravi v LJ so mi rekli, da dokler ni stara 7 mes. ne more nikamor. ker je kao to drzava izven EU. samo ni mi jasno potem kako uvazajo pa izvazajo macje mladice ce to res ni dovoljeno?

rekla mi je najprej mora imet 12 tednov sploh za cepljenje proti steklini, potem se caka 30 dni da preverijo protitelesa in potem je rekla da moras pocakati se 3 mes. da lahko potuje. zakaj te 3 mes mi ni jasno? ker ni nic rekla da test al pa kej ponovis pol

darkolord vem da se da tako samo potem se gres kje v zapor ce ugotovijo kje da se papirji ne ujemajo

Mr_Globus ::

izy varjanta? En naj ti poslje potni list macke s slovenskim mikrocipom in opravljeno titracijo protiteles :P cipa ne preverjajo nikjer

Dolga varianta je pa ta, ki si jo napisal ti

Ales ::

Pa naj ne piše v pasošu, da je stara 5 let ;)

xsum1 ::

ales sam ne verjamem tudi ce ti tukaj nasla nekoga, kar ni tezko, ker imamo veze, vseeno pomoje ne bi slo cez ker macka ne zgleda stara VSAJ 7 mesecev. Rojena je bila 5 maja, tako da bo komaj stara 3 mesece

haha globus isto kot pravim ze v prejsnjem postu zaradi izgleda sigurno ne bi slo, ker se vidi da ni stara veliko

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xsum1 ()

gregor_m ::

Da si malo sposodim temo. Pred enim letom nam je maček zbolel z mačjo kugo. Dvakrat smo ga peljali veterinarju toda na koncu ni bilo več pomoči in ga je bilo potrebno uspavati.
Sedaj bomo dobili novega mačka. Zanima me ali je potrebno dobiti novi mačji transporter, glede na to da je prejšnji maček v njemu potoval smrtno bolan.

D3m ::

Ne. Samo umijete in razkužite prejšnji transporter.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Scorpia ::

Parvovirusi so zelo odporni in v okolju brez težav preživijo tudi 1 leto in več. Neobčutljivi so na visoke in nizke temperature ter večino razkužil.
////

Mr_Globus ::

5% varikina in fajn namoci


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stroški psa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7710015 (7314) jype
»

Obvezno cepljenje psa

Oddelek: Loža
276804 (5977) Vice
»

Je treba komu prijavit sum stekline ?

Oddelek: Loža
314964 (3784) one too many
»

Cepljenje psov

Oddelek: Loža
384504 (3940) driver_x
»

Obvezno cepljenje proti tetanusu?!?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7225428 (12357) bzzero

Več podobnih tem