Forum » Problemi človeštva » Moja republika
Moja republika
trenerkar ::
Recimo, da imam v štunfu prihranjenega nekaj denarja. Več kot dovolj, da poravnam svoj izvorni greh - moj delež javnega dolga Slovenije.
Recimo da mi po poplačilu dolga ostane še precej in se odločim postaviti na drug konec "prehranjevalne verige" in razpršeno kupim obveznice različnih držav.
Recimo, da imam tudi nekaj svoje zemlje in jo je več kot dovolj da preživim sebe in še družino, tudi brez prihodka od obveznic.
Vse tole verjetno nebi šlo brez ustanovitve svoje države. Vem, da je to nemogoče ampak dajmo to v tej debati zanemariti.
Kakšni vzvodi bi bili še mogoči(poleg vojne), da me nekdo prime za jajca in reče, da mu moram plačati davek ali kaj podobnega?
Recimo da mi po poplačilu dolga ostane še precej in se odločim postaviti na drug konec "prehranjevalne verige" in razpršeno kupim obveznice različnih držav.
Recimo, da imam tudi nekaj svoje zemlje in jo je več kot dovolj da preživim sebe in še družino, tudi brez prihodka od obveznic.
Vse tole verjetno nebi šlo brez ustanovitve svoje države. Vem, da je to nemogoče ampak dajmo to v tej debati zanemariti.
Kakšni vzvodi bi bili še mogoči(poleg vojne), da me nekdo prime za jajca in reče, da mu moram plačati davek ali kaj podobnega?
Pac-Man ::
Enostavno te pravni sistem nebi registriral, pa če se še tako dereš, da je to Trenerkarjeva republika. :)
Končal bi v arestu, zaradi neplačila davkov ali česarkoli že.
Končal bi v arestu, zaradi neplačila davkov ali česarkoli že.
trenerkar ::
korenje3 ::
za primer poglej diktatorske države. če imaš svojo državo in se razglasiš za "kralja" kot je recimo severnokorejski, potem ti verjetno državni sistem vse plača ipd.
lahko imaš libijski sistem, kjer si postavljen ob rob, ti še vedno lahko državni sistem kupuje stvari.
sicer pa parlament določa zakone in te zakoni veljajo za vse. lahko tudi določijo zakon, da nekemu posamezniku ni treba plačevati davka...
lahko imaš libijski sistem, kjer si postavljen ob rob, ti še vedno lahko državni sistem kupuje stvari.
sicer pa parlament določa zakone in te zakoni veljajo za vse. lahko tudi določijo zakon, da nekemu posamezniku ni treba plačevati davka...
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Od berača do zaposlenega (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 13242 (10648) | lexios |
» | Trojka v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 42544 (36793) | AndrejO |
» | Po stresnih testih le še 150 evrov iz bankomata?! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 48966 (42188) | vostok_1 |
» | Ameriški IT-velikani svarijo Irsko (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 16906 (13912) | hokuto |
» | Slovenski vojaki v Libanon??? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6456 (5090) | Stepni Volk |