» »

težave z zagonom računalnika

težave z zagonom računalnika

JeanLuc ::

Lep pozdrav. Doma imam komp, ki se ga ne uporablja prav vsak dan in do nedavnega je zadeva delala BP potem pa se je komp kar naenkrat začel obnašat kot da na njemu niso inštalirani windowsi (uporabljam win 7)ob zagonu napiše naj vstavim bootable drive. Ko pride do tega lahko naložim windowse na novo in zadeva dela ok. Občutek imam da računalnik dela če ga prižgem vsak dan čim pa stoji nekaj dni pa se tažava spet pojavi. V kompu imam tri diske, ker se mi je zadeva ponovila večkrat sem probal windowse inštalirati vsakič na drug disk toda težava ostaja. Posamično sem tudi izklopil ostale komponente (ram, grafična, zvočna...) da vidim če ena od teh komponent nagaja.

Zanima me če je že kdo imel take težave?

Hvala za pomoč.
  • spremenil: JeanLuc ()

GTX970 ::

Slaba baterija (CR2032 ) na matični ?

Napiši komponente.
Diske si že preveril z orodjem proizvajalca ?

FX6300B ::

čist možno da je baterija sam če ga ne ugasneš na napajalcu ali iz vtičnice izštekaš se bios itak ne resetira kokr jst vem no vsaj pr men je tko
May the force be with you!

Na batarijo sem se tud sam spomnil samo komp je skos pod napetostjo tako da sem mislil da to ne more bit težava. Kar se pa diskov tiče a je možno da bi vsi trije naenkrat začeli nagajat?

komp je pa tak: - Asus P5K PRO
- Intel(R) Core™ Duo CPU E8200 @2.66GHz
- RAM 3 GB (2x po 1gb takems 1x samsung)
- ATI Radeon HD 2600 PRO
- Diski: - Samsung HD403LJ ATA
- ST3250410AS ATA

En disk je očitno po zadni ištalaciji windowsov odpovedal bom videl kaj to pomeni za delovanje kompa

Zgodovina sprememb…

BorutK-73 ::

Glede na to da imam isto plato in cpu, še nisem imel takšnih problemov. 3 lete je bil glavni računalnik, zdaj služi kot htpc/server in je vklopljen 20 ur na dan. Je pa samo 1TB disk notri.
Probaj kable menjta, napajalink je?

ps
Še isto grafično imam nekje v predalu.:)

Zgodovina sprememb…

Napajalnik je 600W. Sem pa prišel do zaključka da je verjetno tudi batarija fuč, ker sem danes okoli destetih komp izključil iz elektrike in ko sem ga ponovno prižgal okoli treh je bila ura na računalniku malo čez enajst.

Napajalnik je 600W.

S tem žal nisi povedal nič novega.
Model, koliko A na +12 V zmore, starost ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

Sej sm ti tudi to narobe povedal da je 600W v resnici je 550W če pravilno berem razpredelnico je 12v1 = 16A 12v2 = 18A kar se pa starosti tiče pa ne vem koliko je star ker ga je brat nekje pobral in nimam pojma če je bil menjan. Napajalnik je pa LC Power LC6550GP-v2.0

P.S. A kdo ve za kašen res dober predvsem pa tih napajalnik (650W+) ga rabim za svoj glavni komp?

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

plata ti odpoveduje
#brezpodpisa

Če mi res plata odpoveduje potem je še tist EUR ki sem ga dal za novo baterijo preveč kaj šele da bi kupil nov napajalnik.

Zgodovina sprememb…

Imam pa še eno vprašanje pa ne bom nove teme delal. Ko sem prejšnič ištaliral windowse sem imel vklopljen usb ključek in potem sem v setup-u ponesreč zbrisal particijo pod katero je bil ta ključek. Zdaj ko vstavim ključk mi napiše da ga moram formatirat in ko skušam to nardit mi napiše "Windows was unable to complete the format". A mogoče kdo ve kako bi se dalo zadevo rešit ključek je 32 gb pa mi ga je res škoda.

FX6300B ::

to so pač windowsi zarad te napake še ni treba ključka stran vršt
to pomoje lahko urediš z disk part
tkole
cmd
diskpart

list disk

select disk # (# je številka "diska" oz ključka)
clean
create partition primary
format fs=ntfs quick
assign
exit
pa pol zapreš cmd
to je to
May the force be with you!

Hvala vsem za pomoč danes. Kar se pa tiče ključkov druga varianta dele brez problema.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Kaj kupiti
43187076 (7029) OK.d
»

Kaj je najbolj pogost razlog za sesuvanje računalnika? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
769489 (7850) techuser
»

Menjava procesorja starega procesorja (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
8010500 (9299) SuperVeloce
»

Ugašanje računalnika

211586 (1323) hojnikb
»

Pc v okvari

312459 (1779) Brane22

Več podobnih tem