Forum » Kaj kupiti » Brezžična USB antena
Brezžična USB antena
promixer ::
Pozdravljeni,
za doma da nebi imel več kabla, bi rad kupil WiFi USB antenco za sprejem interneta. Sedaj me zanima če je za domačo uporabo vseeno katero vzamem, ali se pozna kaka razlika in se da kakih 10€ raje več?
Nekak imam v ogledu tole, ker je še dual band:
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/mr...
Hvala za nasvete
Lp
za doma da nebi imel več kabla, bi rad kupil WiFi USB antenco za sprejem interneta. Sedaj me zanima če je za domačo uporabo vseeno katero vzamem, ali se pozna kaka razlika in se da kakih 10€ raje več?
Nekak imam v ogledu tole, ker je še dual band:
Hvala za nasvete
Lp
| Phanteks Enthoo Pro | GTX 970 G1 Gaming | i5 4690 | ASRock H97 Pro4 |
BorutK-73 ::
Odvisno kako daleč si od routerja. JE pa kabel vseeno bolje kot wifi, še posebej za kišto!
Od ruterja sem cca. 5m. Ampak s kablom imam same probleme, zato bi rad preko WiFija. Priporočaš katero drugo antenco ali bo ta zadovoljiva?
Ribič ::
Kaj misliš z "USB WiFi antenco"? Verjetno imaš v mislih brezžično USB WiFi kartico.
Iz lastnih izkušenj ti lahko priporočam tole zadevo (zadeva podpira standard 802.11n):
https://www.mimovrste.com/mrezne-kartic...
Iz lastnih izkušenj ti lahko priporočam tole zadevo (zadeva podpira standard 802.11n):
https://www.mimovrste.com/mrezne-kartic...
Tako tole mislim. Sem podal link zgoraj od druge firme, ki ima še dual band. Vendar nima nobene posebne antence še zraven kot da. Igra to tako vlogo?
Dual band pomeni, da imaš možnost komuniciranja preko dveh frekvenčnih pasov. Pri WiFi standardu to pomeni 2.4 GHz in pa 5 GHz. Razlika med tema dvema pasovoma je to, da je 5GHz pas "širši" in dosti manj zaseden, kot pa 2.4 GHZ. Na njem zaradi višje frekvence dosežeš tudi višje hitrosti. Slaba stran pa je, da ima krajši domet, kot pa 2.4GHz. Če že izbiraš brezžično kartico glede na frekvenco, potem ti svetujem, da se tudi pozanimaš, če tvoj router sploh podpira 5GHz frekvenco (2.4GHz itak vsi podpirajo). V primeru, da jo ne podpira, ti ta ne bo prav nič koristila in je to stran vržen denar.
To glede dual band mi je jasno kako in kaj. Ampak tako sprašujem če so kake razlike med antencami al je vse isti drek? Ker to ki si ti predlagal, je imela punca, in je ven metalo sem in tja. Zato nvem če bi šel spet na isto nazaj. Edino če je pri vseh ta problem prisoten.
SeMiNeSanja ::
'Ven meče sem in tja' lahko iz celega kupa razlogov. Če se pri punci ni obnesel, jo prosi, če ga lahko posodi in ga preizkusi na svojem routerju. Če ne bo 'ven metalo sem in tja' ji kupi šopek rož in jo pelji na sladoled, pa ti ga bo prepustila.
Meni točno tak USB stick dela čisto zadovoljivo. Prednost, zunanje snamljive antene je v tem, da jo lahko zamenjaš za drugo z večjim ojačanjem ali bolj usmerjeno - kar pa ti na razdalji 5m nebi smel potrebovati.
Meni točno tak USB stick dela čisto zadovoljivo. Prednost, zunanje snamljive antene je v tem, da jo lahko zamenjaš za drugo z večjim ojačanjem ali bolj usmerjeno - kar pa ti na razdalji 5m nebi smel potrebovati.
mitja73 ::
Za 5 m bo vsak enako dober, bolj pomembno bo kako bos stvar ti postavil oz. obrnil.
V glavnem pa ce je to stacionarni pc si potegni kabel in bo vecno delal.
V glavnem pa ce je to stacionarni pc si potegni kabel in bo vecno delal.
Potem mogoče to boljše, da ni za kišto, ampak na mizi, da ima neovirano pot signala?
Potem mogoče to boljše, da ni za kišto, ampak na mizi, da ima neovirano pot signala?
mtosev ::
samo ideja zakaj si ne zamisliš powerline in imaš omrežje/internet iz vsake vtičnice?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
samo ideja zakaj si ne zamisliš powerline in imaš omrežje/internet iz vsake vtičnice?
Ker to ni novogradnja :D Preveč dela za to :D
Mogoče zato, ker WiFi ključek dobi že za 10€, powerline pa se začne kje?
Poleg tega še zdaleč powerline ni kar iz 'vsake' vtičnice, ampak izključno iz vtičnic na isti fazi. Po Murphy-ju, pa bo točno tista vtičnica, kjer bi rabil 'internet' vedno na napačni fazi.
mtosev ::
za 30eur dobiš najcenejši kit. sam pa powerline uporabljam že 6 let in je dosti boljše od wirelessa
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
za 30eur dobiš najcenejši kit. sam pa powerline uporabljam že 6 let in je dosti boljše od wirelessa
Odvisno od situacije.
Znotraj istega prostora je WiFi bolj uporaben.
Ko prečkaš v naslednji prostor ali dva naprej, pa zna biti powerline tudi kdaj boljša opcija, sploh če imaš veliko železobetona, aluminjaste rolete, žaluzije,....
Ampak za povezavo z NAS in strežnii, pa ga ni čez UTP. Edino, kar ga je včasih malo problem napeljati (dobra štemarca in dolg sveder, pa si na konju - ups - netu).
SeMiNeSanja je izjavil:
Se strinjam +1. S tem USB WiFi ključkom ni čisto nič narobe, ker je tudi meni in še kolegu zadeva delovala čisto brez težav.
Stvar sem priporočil že večim ljudem, priporočam jo pa, ker ima zunanjo anteno in ker zadeva vsebuje Atheros chipset, ki je eden izmed boljšega WiFi čipovja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Winodws 10 Home - wifi - ni internetaOddelek: Omrežja in internet | 1961 (1485) | Jurrbe |
» | Problem z wirelessom/brezžično anteno (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9120 (8212) | Jst |
» | WiFi Adapter gonilnikiOddelek: Strojna oprema | 2387 (2207) | solatko |
» | Kateri mrežni adapter kupitiOddelek: Omrežja in internet | 1513 (1391) | Ale3š |
» | TP-LINK-TL-WN722N Wi-fi Adapter - Mnenje?Oddelek: Omrežja in internet | 2535 (2361) | fujtajksel |