» »

Iskana in donosna področna za Freelance

Iskana in donosna področna za Freelance

i33a ::

Pozdravljeni, sem študent FRI in zaključujem 1. letnik. Pridobil sem si neka osnovna znanja(+nekaj sem znal že prej, nekaj sem že delal na področju spletnih strani).
Prišlo je poletje(in iskanje službe.. ki jo še nimam), zato sem se odločil, da če ne bom našel ponudbe za delo med poletjem da sam naredim nekaj. Pomislil sem na freelance.. zanima me precej področij v nobenem pa nisem nek specialist.
Zato me zanima katera področja so aktualna in kje se da zaslužiti? Rad bi tudi, da se da stvar dokaj hitro dovolj naučiti, da bi začel delati.
Kakšna so vaša mnenja?

šajtrga ::

Freelance sploh ne študirat ker te bodo Indijci prekosili v ceni

eric_cartman ::

S Freelance stranmi se sicer da zaslužit kakšen evro, ampak je problem v izkušnjah. S končanimi projekti nabiraš priporočila in "točke" v smislu kolko dober si in koliko projektov si že opravil.

Potem pa moreš bit poleg vsega še poceni. To pa najbolje opravljajo Indijci, ker imajo tako nizko ceno, da povprečen Evropejec ne bi nikoli delal za tak denar(kar je tudi prav!).

Čudno je to, ker jih dosti z Azijskega trga nima pojma od programiranja, potem pa samo limajo kodo z neta skupaj in podobno..Ampak očitno tistemu, ki plača za to sploh ni pomembna kvaliteta ampak denar.

Ko sprašuješ o najbolj aktualnih področjih so to definitivno: Programiranje(bilokater jezik), izdelovanje spletnih strani, design v vseh pomenih(CGP-ji, animacije)..Pa nekaj imaš tudi dela s prevodi ipd.

i33a ::

Najlepša hvala za odgovore.

@šajtrga: Imaš mogoče kak boljši predlog za služenje denarja?
@eric_cartman: Misliš, da lahko začnem z programiranjem? Imam za sabo 2 semestra programiranja(Java, C), kodo bi pisal sam in bi bila tako najbrž tudi bolj kvalitetna?

vostok_1 ::

2 semestra programiranja pomenita izredno malo, če je samo to. Zavedaj se da Indijci niso neumni, daleč od tega, sam kultura, čas itd. je drugačen. Posledično trpi kvaliteta. Veliko jih ima bistveno več kot dva semestra za seboj.

Rešuje te predvsem to, da si "zahodnjak" in pričakujejo, da boš bolj zanesljiv/kvaliteten.

Za resne posle, boš moral imet dober business image in portfolio.

#000000 ::

Ah ni vse tako zelo črno na freelance v bistvu se da zaslužit dober denar, ampak pozabi na web, programiranje, IOS, android ipd.

Zaslužiš tam lahko edino z znanjem arhitekture, 3D vizualizacija in animacija, pa bolj v bistvu arhitektutra, tukaj te azijci ne morejo potolčt, ke nimajo pojma o gradnji ki se dela na zahodu, je pa res da treba poznat zadevo v tanane, od predpisov do svašta, ker projekt mora na koncu zgledat kot projekt in nič drugega.

Veliko "projektnih" pisarn širom po usa in uk najema freelancerje, in tudi plača kot je treba, za naše pojme je to kr dobra cifra za njihove pa drobiž, edini problem imajo ker ljudje ki se javijo na oglas, znajo samo uporabljat določen software, dejansko pa pojma nimajo, in take pisarne išče, predvsem folk ki je že delal podobno stvar za usa naročnika, kar se itak vidi v referencah in feedbacku.

Sem pa videl kr nekaj folka iz argentine, brazilije in bivše juge na Freelance ki imajo odlične refernece in očitno znanje, in te poberejo večino projektov, tko mal za vzorec, so projekti od 2-3k USD pa tudi do 30k sem že videl, 7-10-15 pa je itak vsakdanji pojav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

dasf ::

Tudi z freelance web dev se da vredu zaslužit, je pa res zelo težko začeti zaradi konkurence.

Kakšne manjše projekte bi mogoče dobil tudi z osnovnim znanjem, se boš pa verjetno rabil sproti naučiti ogromno, preden lahko izdelaš končni produkt.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaslužki preko interneta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10050524 (18022) next3steps
»

Delo preko interneta (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18352538 (13758) medus
»

Delo preko oDeska (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
519027 (7453) neznanko
»

Delo na domu ali preko interneta

Oddelek: Loža
3710998 (5873) Kamran
»

Freelance programiranje - prihodki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7124810 (20359) krofeta

Več podobnih tem