» »

Sony A5100 vs A6000 + objektiv?

Sony A5100 vs A6000 + objektiv?

Dinozavri ::

Živjo,

me zanima, če je kdo že preizkusil omenjena fotoaparata (a5100 in a6000)? Glede na to, da imata senzor in ostrenje enak, razlika pa v viewfinderju in gumbih, se namreč nagibam k 5100, saj je 250eur cenejši. Me pa zanima, če je zadeva zarad gumbov kej ful težje uporabna? :/
pa glede objektivov za omenjena fotoaparata.. priporočila? nočem kit objektiva, ga ne rabim. Razmišljam o 50mm F1.8, mel bi pa še enega zoom. Kaj menite?
Vrhunska stran o dinozavrih: http://www.dinozavri.net/

Lonsarg ::

Jaz imam Nex 6(predhodnik A6000) in tisti viewfinder je kar super, še posebaj na soncu. Če boš imel fotič za kaj več kot samo slikanje na dopustu(ljubiteljsko ukvarjanje), potem definitivno rabiš gumbe. Če boš te mode menjal samo občasno ali kot nekateri skoraj nikoli boš preživel brez.

Kaj se objektivov tiče jaz uporabljam tudi kit, ker je pač res praktično majhen. Za ko svetlobe ni dovolj imam vedno pripravljen Sony 35mm f1.8, kar je približno ekvivalent klasičnemu 50mm, torej nekakšni normal vidni kot. Če boš kupil 50mm boš slikal samo portrete, še človeka težko celega notri spraviti pogosto, tak da razmisli če res rabiš 50mm za svojo prvo(ali edino?) prime lečo. Jaz bom namreč ostal pri kombinaciji kit in 35f18 lečah, torej da samo enkrat na dan zamenjam, ker v večernih ali nočnih urah pač rabiš prime.

ant ::

Ugoden in dober je tud objektiv sigma 30 2,8.

Dinozavri ::

Ja mogoče bi bla 35mm bolj primerna. 35 sem uporabljal že na nikonovem d7000, pa sem rekel, da bi vzel 50mm, ker mi je 35mm precej široka. Vzel si bom definitivno tudi 18-105mm f4, ampak malo kasneje, da se denar spet nakopiči :D

ant je izjavil:

Ugoden in dober je tud objektiv sigma 30 2,8.

Kje se jih lahko v Sloveniji preizkusi/kupi?
Vrhunska stran o dinozavrih: http://www.dinozavri.net/

nejcek74 ::

Tudi jaz imam Nex6, ker mi je viewfinder ena bolj pomebnih zadev na fotkicu. Prav tako fizicni gumbi. Ko hoces skljocnit sliko pac ni casa za sprehajanje po menijih. Sigme se meni precej dopadejo, trenutno imam 19mm in 60mm, 30mm pa je kar tezko dobit, vsaj v moji okolici. Zoom imam sonyev 55-210mm, sem se spogledoval tudi z Sony FE 70-200mm samo mi je teza in velikost prepogosto omejujoc faktor. Po mojem mnnenju je bolj uporabna slabsa oprema, ki jo imas pri sebi, kot boljsa ki jo pustis doma.

Lonsarg ::

Sigma f2.8 je res ugoden, ampak vprašanje če se splača prime z borih f2.8 sploh kupovat, če že imaš kak zoom na tem območju. Če uporabljaš izključno prime leče je pa dober nakup.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nov fotoaparat (2 meseca) - garancija ali stvarna napaka

Oddelek: Kaj kupiti
336880 (5826) koyotee
»

zrcalno-refleksni fotoaparat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14025716 (20567) schurda
»

Nikon predstavil D3100 in štiri nove objektive (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10721223 (18735) legice
»

Nikon najavil 16-35mm F/4 in 24mm F/1.4 objektiva

Oddelek: Novice / Ostale najave
446046 (5546) kuglvinkl

Več podobnih tem