» »

Težava z samsung tv

Težava z samsung tv

paliskic ::

Pozdravljeni,

na dve leti starem Samsung tv (serija 6), so se danes pojavile dve črti. Ste že kdaj videli kaj podobnega? Je to neke sorte mrtvih pikslov?

Tv

Tv

Lp

DarwiN ::

Verjetno T-con plošča. Če še imaš garancijo, potem kar pogumno.. Še prej seveda resetiraj TV, probaj drug vhod, drug kabel, itd... Ampak najbrž je t-con "fuč". Mogoče zgolj kak kondenzator na plošči.

Drgač pa mogoče popravilo..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Hvala za odgovor, bom poskusil resetirat tv, druge rešitve ni (menjat vhod ali kabel), saj gledam tv preko digitalnega sprejemnika.

Lp

Han ::

Drug HDMI kabel, drug HDMI vhod... Priklopiš lahko še kakšno napravo (starejši DVD predvajalnik) na analogni video (na činče)... Poleg reseta lahko naložiš še zadnji firmware, če ga še nisi. To je pa dejansko vse, kar lahko storiš sam.

Kot sem že rekel, slika je preko vgrajenega tv tunerja, torej ni drugih kablov, kot napajalnega in antena. Mislim da edino kar še lahko poskusim je reset.

Blazz ::

dvomim da bo reset pomagal... tole bo hardwareska težava in ti ostane samo servis ali pa nov tv.

Sem probal včeraj resetirat pa res ni pomagalo. Gre na servis.

Bellzmet ::

Imam isto težavo. Bi prosil potem za info na kateri servis si peljal in koliko so računali?

DarwiN ::

Mimogrede, te T-con plošče so dokaj poceni.. Pač odvisno od modela TVja in če najdeš nizko ceno.. Za F6500 model na primer. 25€ in ne rabiš nič lotat ali karkoli.. Samo priklopiš dva vtikača in vse štima..

Ampak seveda ni 100%, da gre ravno za t-con ploščo... Je pa to daleč najbolj pogost primer.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Bellzmet je izjavil:

Imam isto težavo. Bi prosil potem za info na kateri servis si peljal in koliko so računali?

Imam še eno leto dodatne garancije se zgodi od big benga, tako da upam, da ne bo potrebno plačati nič.

OK.d ::

Za kateri model se gre?
LPOK.d

Če povem po pravici ne vem oz. sem pozabil, javim ko pridem iz službe.

OK.d je izjavil:

Za kateri model se gre?

Tv je Samsung UE40F6670.

Bellzmet je izjavil:

Danes sem dobil tv nazaj po dobrih dveh tednih. Ceno popravila ne vem saj je bilo popravljeno v garanciji, menjali so lcd ekran.

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crknil TV Philips - zamenjava MB?

Oddelek: Zvok in slika
61316 (877) mat xxl
»

Preblem s sliko na LCD TV

Oddelek: Zvok in slika
111620 (1338) krepki