» »

Barvanje armature / srednje konzole...

Barvanje armature / srednje konzole...

Robi :P ::

Zdravo,

sedaj imam srednjo konzolo na aramturki (tam kjer je radio, kontroler za klimo ipd...) pobravano s plastidipom ampak ni ok ker očitno ne znam delat z dipom :|. Bremze, kljuke in vratne zvocnike sem dobro pobarval (gladko kot bi bilo tovarnisko pobarvano) ampak srednjo konzolo sem totalno zasral dip je zacel odstopat oz se mi je naredil mehurcek prav tako je povrsina različno gladka/hrapava in izgleda čudno... Zanima me kako naj pobarvam armaturko (material je plastika) da bo lepo in da bo barva obstojna brez da bi se luščila ali bledela ipd. V merkurju in še marsikateri trgovini imajo spreje za plastiko ampak nekak dvomim da so tolk obstojni in da bo zgledal lepo. Gledal sem tudi barvne folije (ne karbonske ker sem ze imel karbon pa se mi nekako ne dopade več) ker s folijo znam delat da zgleda ok ampak je drazje in ogromno je jebarije da nardiš lepo. Prosim za kakšen nasvet kako pofarbat.

lp

Unknown_001 ::

Tisto kar misliš barvat snemi dol v celoti. Ne delat neki povrhu ker bo rezultat za en drek pa še dodatn del si delaš z zaščito ostalega. Površine temeljito predpripravi. Očisti itd. Barva za plastiko zna bit celo na dolgi rok obstojnejša kot plasti dip če izbereš in narediš kvalitetno ampak ko zajebeš ni druge kot da pošmirglaš dol al pa če se da čez še enkrat prefarbaš. Plasti dip je kul zadeva sam ti praviš da si nekje zajebal. Ok, lahk še enkrat poskusiš. Mislim da je za mehur krivo to da nisi pustil dovolj dolgo sušiti posameznih nanosov. Plastidip je poln razredčil ki hlapijo ko se suši in zgleda si nekje nanesel na predebelo in se je zunaj prej strdilo kot na dnu. Hlapi so pa mogl nekam it.

Pa še preventivno naj te opozorim. Za delo s plasti dipom si obvezno priskrbi zaščitna očala, gumirokavice in masko, ki zadrži hlape. Pa obvezno v dobro prezračevanem čistem prostoru delat, idealno bi bilo nekje zunaj kjer ne bi bilo prahu. Resno ker zadeve ki so not zamešane niso tako nedolžne. Men se je že na prostem začelo vrtet že po pol minute. Ko sem šel po masko je bilo prec bolje, sem pa bil še kar lep čas omotičen, tak da ful pazljivo s tem.

Pa še en nasvet, izberi take barve, da ti ob močnem soncu ne bo armaturke na vetrobransko steklo naslikalo ozirma naj bi bilo v takem primeru čima manj moteče/nevtralno.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Robi :P ::

Armaturo oz konzolo sem itak popolnoma razstavil da je ostala sam plastika oz ohišje brez konzol... Delal sem v garaži z odprto stranjo. Zdej do dipa mi ni vec ker je dokaj drag glede na to da delam to z 2 barvama (srebrna in črna kombinacija) in za dnar dipa dobim folijo s katero znam delat (ne rečem sm profi ampak karbon takrat je izpadel dobro ampak se mi ne dopade ker mi je stock look bol vsec...) Btw mehurcek na dipu se mi je naredil sedaj po kakšnem mesecu prej ga ni bilo. Temparatura sonca pomoje ne more biti kriva ker na bremzah drzi kot nov brez mehurckov ali drugih poskodb (vemo pa kako se bremze zagrejejo ko bremzas)... Torej dip defintivno odpade ampak sedaj je problem da ne vem kakšno barvo sploh gledat... V merkurju pa prodajalci itak nimajo blage veze... Vprašal s čim barvat plastiko in me pelje do sprejev nakar obrnem piksno in piše da je za kovine in js rečem ok sam kako bo tole na plastiki a se bo luščl al ne in dobim odgovor da morm kupit se pred barvo in lak za zaščito ampak da ne ve kako se bo obneslo... Na koncu seveda nisem kupil in sedaj se obračam na vas kaj kupiti da bo "čimceneje" (v najsabsem primeru bom delal s folijo cca 40€ storska in pa usaj 4h intenzivnega jebanja z leplenjem...)

Unknown_001 ::

http://www.kupibarve.si/artikli/spreji/...

Tole ti je namensko za plastiko. Cena je ugodna. Napram plasti dipu dobesedno skor zastonj. Predpriprave posebne ne potrebuje, sam z megliom razmasti in prebriši z izopropanolom.

Sej na tej strani maš še spreje s temeljno barvo in pol različne barve MATT, GLOSS...

Malo razišči. Lahk pa tud pokličeš te ki to prodajajo. Oni skor morjo vedet kaj imajo v ponudbi in kako se izdelki uporabljajo.

Lp!
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Robi :P ::

Tole je res skor za đabe. Prosim če mi daš več info o izopropanolom? Torej prvo razmastim z megliom ( to mamo to tut vsak seljak ve kaj je :D ) me pa zanima če lahko namesto izopropanola uporabim navaden alokhol (medicinski za razkuževanje-razredčen etanol i guess?)... Bom pa definitvino kontaktiral tega prodajalca pa da vidim kaj bo svetoval.
hvala

Unknown_001 ::

Navadn medicinski bi mogu bit ok. Sam industrijski izopropanol je boljši ker je namensko za čistit plastiko steklo kovine, v večjih količinah lahko deluje kot topilo za gumo, sam poškodoval ne boš ničesar z njim ker hitro izhlapi. Da bi kako škodo naredil bi mogu res pretiravat pa še to bi bilo bolj mal površinsko nažrto.

Se bom pozanimal kje se to naroča ker mi mamo za firmo mal večje količine v posebnih litrskih plastenkah ki preprečujejo uhajanje hlapov.

Bis e pa dal tud en sod dobit >:D al pa vsaj kanister :))

Izopropanol je drgač zakon sploh za šipe pucat v avtu :D
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Robi :P ::

http://si.farnell.com/electrolube/ipa01...
tule majo 1L flasko (uber prevec :D) za 16€ se mi zdi kr velik bo pomoje mogo kr etalon velat sm sel gledat in mamo 70%

Unknown_001 ::

Eh to je predrago, to je dobesedno nateg industrijski se dobi 1,5eur na liter se mi zdi... Bom se jst pozanimal kje se to za firme dobi pa ti magar dam kontakt. Ampak to ko boš vzel vzem na veliko.

Še v merkurju te cenej pride. Mislm da je 6 eur tam.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Unknown_001 ::

Živ, če boš iskal izopropanol kontaktiraj podejtje itrij doo.

Lp!
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Robi :P ::

Unknown_001 je izjavil:

Živ, če boš iskal izopropanol kontaktiraj podejtje itrij doo.

Lp!

Aha bom hvala!

nateznik ::

V merkurju je izopropanol 5-6eur/l. Isci termnorumeno/rjavo plehnato valjasto flaso/posodo.

Lahko da ga ima kak Bauhaus se ceneje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S čim očistiti termalno pasto s procesorja?

Oddelek: Pomoč in nasveti
474944 (3856) opeter
»

Plastidip/barva armaturka

Oddelek: Loža
82900 (1436) D-PaX
»

Plasti dip-barvanje vratnih letvic na avtomobilu?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
225253 (4312) D-PaX
»

S čim prebarvati/prelepiti plastiko?

Oddelek: Loža
166139 (5742) SkIDiver
»

Izolacija -antikondenz-

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
352059 (1578) Opkow

Več podobnih tem