» »

Računalnika ne boota, rabim nov PSU, kateri?

Računalnika ne boota, rabim nov PSU, kateri?

Infusion ::

Pozdrav,
danes popoldne sem zaprl PC okrog 12.00, ko sem se vrnil zvečer domov se mi računalnik preprosto ni hotel več bootat, nobenih znakov življenja. Probal sem menjat tudi power kabel a se računalnik noče prižgat. V preteklosti sem imel tak problem, da vedno ko sem računalnik izključil in ga nazaj priključil v elektriko, sem moral čakat par minut da sem ga lahko bootal. Zdaj pa mi ga sploh noče. Predvidevam da se je napajalnik popolnoma pokvaril.

Do sedaj sem imel LC Power Archangel 850W. Potreboval bi čim cenejšo a vseeno kvalitetno zamenjavo. Hočem da ima nov napajalnik iste napajalne vhode, da ko ga dobim, da ga samo montiram in nazaj priključim kable. Hočem čim manj zafrkancije okrog stvari, ker rabim računalnik hitro zaradi dela. Prosim za linke do zamenjave, seveda trgovine iz Slovenije da dobim stvar čim prej.

Hvala!

boogie_xlr ::

XFX 650W iz poljubne spletne trgovine.

Je 650W zadosti za:
i7 920 3.5 GHZ
Sapphire Radeon 6950 2gb
2 HDD-ja, 1 SSD
Gigabyte EX58-UD4P mobo
16GB rama?
1 dvd enoto

?

pixelzgaming ::

ta config je okoli 450W pod max loadom
Komp: 2600X | 16GB DDR4 | 500GB NVMe | 10 + 10 + 6 + 4 TB HDD | GTX 1060 6GB
Telefon: S23 Ultra
Avto: Megane MK4 GTLine

Dobro vedet, hvala za info!

Apache90 ::

AndrejS ::

Ni nujno , da je napajalnik - lahko je šla matična plošča

In kako naj vem kaj je dejansko šlo? Kaj pa baterija na matični plošči? Kaki so simptomi če samo baterija gre na matični?

BorutK-73 ::

Zagnal bi se in ai obstal v boot ali se normalno zagnal v OS kjer bi opazil da ura ne kaže pravega časa.
Lahko je tudi gumb za vklop PC-ja. Veš kje so priklopljeni kabli za zagon, reset in led na matični?

Zgodovina sprememb…

Sem pomislu tudi na power button, vendar sem nato proval comp zagnat preko gumba za power na matični plošči in še vedno nič.

Zdaj v temi vidim da ledica za power, ki je direkt na matični plošči za vklopit comp, še vedno sveti. A to kaj pove?

ToniT ::

Kondenzatorji na matični plošči.

solatko ::

Infusion - Napajalniku poberi ven vse kable, napajalne pa izklopi iz MB (24 in 4+4), potem pa poizkusi povezat zelen in en črn kabel. Če je napajalnik v redu, bo ventilator napajalnika lepo zgnalo.

Tebi sveti lučka zaradi 5 in 3 voltnega napajanja, ki po navadi ne crkne, ne deluje ti pa 12V, sicer bi se lučka na MB videla tudi ob dnevni svetlobi, tako pa ti brli.

Poizkusi dobiti kak drug napajalnik in priključi gor samo matično, en RAM in grafiko, brez drugih komponent. Ko štartaš, bi moral priti v bios nastavitve. Če ne prideš, je verjetno šla matična.
Delo krepa človeka

Cveto ::

Infusion je izjavil:

Zdaj v temi vidim da ledica za power, ki je direkt na matični plošči za vklopit comp, še vedno sveti. A to kaj pove?

Nič. Imel sem že veliko napajalnikov z podobnim sindromom. Plati sicer dovaja napajanje, zagona pa ne zmore.

Kot so že rekli, probaj z drugim napajalnikom. Po mojih izkušnjah pa je tem primeru v 9 od 10 primerov kriv napajalnik.

S prijatlom sva naredila test napajalnika z žico, hladilnik napajalnika je deloval, vendar sva nato našla en malce bolj napihnjen kondenzator v napajalniku. Tako da mislim da je bil krivec ravno kondenzator. Nabavil bom nov PSU in poročal.

Sem zamenjal napajalnik, potrjujem da je bil krivec ravno napajalnik, računalnik dela kot ma za delat :) Hvala vsem skupi za pomoč in mnenja! Sem pa na koncu vzel Fractal Design Integra M 650W, ker XFX-a ne bi blo še 10 dni na zalogi in sem potreboval nujno računalnik.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5215209 (4960) acookook
»

Računalnik se ne prižge

4317827 (13950) G_mAn
»

Nujno računalnik odpovedal prosim pomoč

222748 (2369) alese
»

Računalnik crknu. (Psu, Motherboard,?)