» »

Problem z wireless miško in tipkovnico

Problem z wireless miško in tipkovnico

abaximan ::

Inštaliran imama WIN 8.1. Že pred nekaj časa sem Logitechovo tipkovnico zaradi vzdrževalnih del za kratek čas zamenjal (polito pivo in izpiranje tipkovnice in tako naprej :) ) z eno Trustovo tipkovnico. Vse je delalo bp in ko sem tipkovnice ponovno zamenjal nisem popolnoma nobenih težav. Rošado sem kasneje naredil še nekajkrat, ker mi je bila Trustova tipkovnica pri določenih opravilih bolj sedla.

Potem pa je Trustova naenkrat prenehala delovat (miška je ta čas delovala še vedno brezhibno). Posledično sem priklopil nazaj Logitechovo, ki pa se prav tako ni odzivala. V device managerju, ni bilo videti posebnosti. Na koncu sem potegnil in računalnika vse USB naprave, odstranil vse gonilnike ter ponovno poištaliral.

Sedaj je Logitechova tipkovnica začela delovati, Trustova pa se še vedno ne odziva. Aja...obe tipkovnici delujejo popolnoma bp na drugem računalniku.

Skratka...sedaj je delovala vsaj Logitech brezžična tipkovnica, vendar se je naenkrat začela čudno obnašati miška. Npr. nisem mogel zapreti metroja, ker se mi je orodna vrstica, ko sem kliknil na križec skrila, v brskalniku (IE in FF) je levi klik označeval celo stran ali pa v besedilu cele besede, levi klik je poleg osnovne funkcije odpiral tudi meni (ala desni klik), nisem mogel niti uganiti ali resetirati WIN.

Šele naknadno sem ugotovil, da imam v Device managerju sedaj 2x HID compliant mouse gonilnika in oba bi naj bila bp :)

Potem sem enega izbrisal in miška je kar naenkrat začela delovati povsem normalno. Vendar se žal tu zgodba ne konča. Ob "scan for hardware changes" (pa tudi ob ponovnem zagonu) se drugi gonilnik znova samodejno poinštalira. Težavo sem sicer napol rešil, saj sem en HID compliant mouse gonilnik enostavno izklopil in sedaj tole nekako funcionira, vendar bi kljub vsemu rad tole težavo nekako rešil.

No pa še mogoče to. Tik preden se je to zgodilo sem nalagal Adobe Acrobat 9 Pro, nekaj svežih apdejtov za WIN. Računalnik sem tudi pregledal za malware (licenčen IOibt malware fighter) in viruse free Avast.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako onemogočiti touchpad na tipkovnici?

Oddelek: Pomoč in nasveti
171464 (1015) SaXsIm
»

Moj računalnik ima težave z spanjem.

Oddelek: Pomoč in nasveti
253116 (2389) SloBiscuit
»

Problem pri računalniku !

Oddelek: Pomoč in nasveti
12918 (772) ziga1990
»

Miška ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
102065 (1932) laguna1
»

Typhoon RF,optical+K7S5A+XP.Ali ima kdo??

Oddelek: Strojna oprema
5697 (620) Dami

Več podobnih tem