» »

Kako se lotiti domačih posnetkov?

Kako se lotiti domačih posnetkov?

Sodom ::

Imam cca. 60min domačega materiala in bi to rad spravil v eno lepšo digitalno obliko. TV Tuner sem že pogruntal in sem začel delati avi fajle na disk, katere bom potem skompresiral v divx z xvid codecom.

Povejte mi, če obstaja kje kako dobro orodje, s katerim lahko vgrajuješ napise v filme ipd. Pa tudi režeš, lepiš?

Jaz bi namreč naredil vse skupaj po segmentih, segmente zripal, strnil v celoto in na koncu tisto celoto še rahlo obdelal (po potrebi).
I am falling fast, I'm right in the final hour
future turns to past, been sent to hell and back

ru7 ::

Osebno priporočam Pinnacle Studio 8.0, če imaš možnost dobit! Enostaven za začetnika z veliko funcijami (Slow Motion, prehodi, ....)

boyzl ::

Mene pa zanima ,če se da camcorder, na PC
priklopit preko firewire porta, ki je na matični plošči, ali je pogoj posedovanje TV-tunerja ali
video kartice ? (Sony hi8-ni digitalen)

boyzl ::

Camcorder je Sony Video 8 XR CCD-TR 511 E.

lalan ::

Tole pa tudi mene zanima,saj imam podoben camcorder?

frenk ::

ponavad ma camcoder firewire utičnco, če je pa nima pa nau šlo...jest sm to s firewire delou...mam pa gr-dvl357

IceIceBaby ::

digitalne kamere majo firewire priključek prek katerega kre video na računalnik brez izgube kvalitete. Če nimaš digitalne kamere morš stvar prek analognega vhoda prenest v comp, lahko tudi tistega na TV tunerju.

Za obdelavo video si ma Maca nabav :) Hehe. Na PCju je pa tale pinnacle studio 8 res dobra stvar. Program je enostaven in zmogljiv, pa vse je v enem, ne tko kot kakšen premiere v katerem nemorš napisov dodajet.

marS ::

:D V Premierju lahko dodajaš napise:D
File=>New title
in izdelaš napis, ki ga daš na timeline.
That's all.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

ALS ::

kst in ne samo napise v premieru lahko dodaš tudi logotipe.8-O
LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Firewire kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
697542 (6690) BadWolf
»

Kaj vse rabim za prenos videa na HDD in ustvarjanje filmov??

Oddelek: Zvok in slika
51304 (1244) Caligula
»

Kako iz DV narediti DIVX?

Oddelek: Zvok in slika
392484 (1871) marS
»

Hardware za DV video

Oddelek: Kaj kupiti
9972 (819) allex
»

DV v mpeg,divx,...