Forum » Zvok in slika » Kako se lotiti domačih posnetkov?
Kako se lotiti domačih posnetkov?
Sodom ::
Imam cca. 60min domačega materiala in bi to rad spravil v eno lepšo digitalno obliko. TV Tuner sem že pogruntal in sem začel delati avi fajle na disk, katere bom potem skompresiral v divx z xvid codecom.
Povejte mi, če obstaja kje kako dobro orodje, s katerim lahko vgrajuješ napise v filme ipd. Pa tudi režeš, lepiš?
Jaz bi namreč naredil vse skupaj po segmentih, segmente zripal, strnil v celoto in na koncu tisto celoto še rahlo obdelal (po potrebi).
Povejte mi, če obstaja kje kako dobro orodje, s katerim lahko vgrajuješ napise v filme ipd. Pa tudi režeš, lepiš?
Jaz bi namreč naredil vse skupaj po segmentih, segmente zripal, strnil v celoto in na koncu tisto celoto še rahlo obdelal (po potrebi).
I am falling fast, I'm right in the final hour
future turns to past, been sent to hell and back
future turns to past, been sent to hell and back
ru7 ::
Osebno priporočam Pinnacle Studio 8.0, če imaš možnost dobit! Enostaven za začetnika z veliko funcijami (Slow Motion, prehodi, ....)
boyzl ::
Mene pa zanima ,če se da camcorder, na PC
priklopit preko firewire porta, ki je na matični plošči, ali je pogoj posedovanje TV-tunerja ali
video kartice ? (Sony hi8-ni digitalen)
priklopit preko firewire porta, ki je na matični plošči, ali je pogoj posedovanje TV-tunerja ali
video kartice ? (Sony hi8-ni digitalen)
frenk ::
ponavad ma camcoder firewire utičnco, če je pa nima pa nau šlo...jest sm to s firewire delou...mam pa gr-dvl357
IceIceBaby ::
digitalne kamere majo firewire priključek prek katerega kre video na računalnik brez izgube kvalitete. Če nimaš digitalne kamere morš stvar prek analognega vhoda prenest v comp, lahko tudi tistega na TV tunerju.
Za obdelavo video si ma Maca nabav :) Hehe. Na PCju je pa tale pinnacle studio 8 res dobra stvar. Program je enostaven in zmogljiv, pa vse je v enem, ne tko kot kakšen premiere v katerem nemorš napisov dodajet.
Za obdelavo video si ma Maca nabav :) Hehe. Na PCju je pa tale pinnacle studio 8 res dobra stvar. Program je enostaven in zmogljiv, pa vse je v enem, ne tko kot kakšen premiere v katerem nemorš napisov dodajet.
marS ::
V Premierju lahko dodajaš napise
File=>New title
in izdelaš napis, ki ga daš na timeline.
That's all.
File=>New title
in izdelaš napis, ki ga daš na timeline.
That's all.
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Firewire kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7542 (6690) | BadWolf |
» | Kaj vse rabim za prenos videa na HDD in ustvarjanje filmov??Oddelek: Zvok in slika | 1304 (1244) | Caligula |
» | Kako iz DV narediti DIVX?Oddelek: Zvok in slika | 2484 (1871) | marS |
» | Hardware za DV videoOddelek: Kaj kupiti | 972 (819) | allex |
» | DV v mpeg,divx,...Oddelek: Programska oprema | 2008 (1860) | pivmik |