» »

Windows 7 na drugem računalniku

Windows 7 na drugem računalniku

Scylla ::

Lep pozdrav!

Tole zdaj bo mogoče laično vprašanje, tako da se opravičujem že vnaprej hehe. Naročil sem nov računalnik, zdaj pa me zanima ali lahko original windows 7 home premium ki ga imam trenutno naloženega na starem računalniku uporabljam na tem novem računalniku? Torej naložim win 7 na novi računalnik.

popster ::

imas cd?

Alexius Heristalski ::

Odvisno od tipa licence. Če si Windows 7 kupil posebej, ga lahko preneseš na drug računalnik. Če je bil prednaložen na računalnik, te pravice nimaš, licenca je vezana na hardver (je pa bila zato cenejša).
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Imam cd. Windows sem kupil posebej, torej lahko prenesem na novi racunalnik? na starem pa mi ostane windows?

popster ::

one seat only. to pomeni da samo na enem računalniku.

Ampak ce nalozim winse na novi racunalnik, moram na starem kompu winse odjavit al kako?

solatko ::

Seveda.
Delo krepa človeka

feryz ::

solatko je izjavil:

Seveda.
Kako pa to storiš? Pokličeš Billa in ti uredi? Svašta.

togo ::

povsem preprosto, starega sformatiraš in naložiš nek drug OS (npr.: linux) na novega pa licenčne win7

V info o produktu je opisan postopek, pri zamenjavi HW in tudi to ali je možno ali gre za izdelek, katerega ni možno prenašat. Če je OP kupil fizični izdelek, je zraven tudi knjižica in certifikat.

feryz - Če ne gre registracija preko interneta, pokličeš M$ Slovenija in ti dajo potrebna navodila, Billa pa pokličeš, če ga poznaš.;)

togo - Ne gre čisto tako (v navodilih je opisan celoten postopek ali na strani M$), si pa blizu.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

Zdaj ste me pa malo zmedli. Kako odjavit windows iz enega racunalnika in prenesti na drugega?

Scylla - Poglej navodila. Sistem zaženeš in greš na registracijo. Moj računalnik - lastnosti - spodaj ti kaže znak da je sistem legalen - spremeni ključ - odpreš in pobrišeš ključ, ter pustiš prazno polje. Takoj po zagonu ti bo spodaj desno pisalo, da ta verzija sistema ni registrirana.
Računalnik ugasneš in isti ključ vneseš v nov računalnik, če je licenca prenosljiva, boš dobil aktivacijo preko neta, sicer pa ti bo napisalo, da je bil sistem že uporabljen v drugem sistemu. Pokličeš M$ jim poveš, da si menjal MB in da bi želel pomoč pri registraciji, potem slediš postopku.
Delo krepa človeka

Solatko, hvala. Evo zdaj pogledal kaj piše na moji škatli: Microsoft OEM System Builder Licence.

Klical prvo na Microsoft, potem pa še v Comshop kjer sem kupil računalnik. OEM Licenca ni prenosljiva. Baje pa imajo v Comshopu trenutno win 8 prenosljiva licenca za 130 evrov.

Alexius Heristalski ::

Na tvojem mestu bi poklical na tehnično pomoč Microsofta, da točno preverijo ključ izdelka. Če ni prenosljiva licenca, ti lahko prodajo 8.1 za 119 EUR. Če si študent, pa lahko kupiš 8.1 Pro za 60 EUR. Plačaš s kreditno kartico, pa preneseš. Nikamor ti ni treba hoditi, čakati na pošiljko.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

Sem klical. Licenca na žalost ni prenosljiva. Sem jih vprašal kako to da ko sem menjal HDD sem vnesel ključ brez problema in mi je windows zalaufu, ampak zgleda so ti winsi vezani za matično. Torej če recimo crkne matična, moraš menjat tudi windowse zraven. Ko sem kupil windows mi tega v trgovini nihče ni povedal.

Ko sem menjal matično ploščo (servis), so mi morali na M$ na novo izpeljat registracijo in je šlo brez problema.
Delo krepa človeka

GTX970 ::

Scylla je izjavil:

Sem klical. Licenca na žalost ni prenosljiva. Sem jih vprašal kako to da ko sem menjal HDD sem vnesel ključ brez problema in mi je windows zalaufu, ampak zgleda so ti winsi vezani za matično. Torej če recimo crkne matična, moraš menjat tudi windowse zraven. Ko sem kupil windows mi tega v trgovini nihče ni povedal.

Ali pa rečeš, da ti je strela skurila matično.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje glede dobavljivosti licenc

Oddelek: Operacijski sistemi
51294 (1033) Cveto
»

Windows 7 problem pri prenosu licence

163003 (2633) opeter
»

Je mozen prenos licence? (strani: 1 2 )

5215422 (13756) grizl
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29057018 (38759) mtosev
»

Nakup licence za neoriginalen windows

318175 (6664) s51as

Več podobnih tem