» »

Inštalacija linksys ae2500

Inštalacija linksys ae2500

buckar ::

Lep pozdrav
pred kratkim sem v compshopu kupil internetni adapter linksys ae2500 z max. količino prenosa približno 100 Mbit/s. Adapter sem inštaliral prek podanega CD ja in naložil programsko opremo za win 7. Adapter je priključen na moj računalnik, ki je od routerja in primarnega računalnika oddaljen cca. 3 m. Primarni računalnik ima povezavo, merjeno prek speedtest.com v optimalnem stanju 77 Mbit/s, medtem ko imam jaz od 3-4,5 Mbit/s. Med meritvijo nisem imel odprte nobene nepotrebne zadeve. Sem govoril z svojim operaterjem, ki je rekel da naj inštaliram dodatne driverje oz pokličem računalničarja. Menim, da lahko zadevo sam popravim zato pišem tukaj. Predvidevam, da bi moral doseči vsaj 30 Mbit/s v optimalnem stanju.

Driver: http://www.linksys.com/gb/support-produ...

Hvala za pomoč
  • spremenil: buckar ()

MIHAc27 ::

Manjkajo ti M-ji preb bit/s. Drugače za 30bit/s ti podarim en star modem :d
Max za ae2500 je 300Mbps.
To je skupno za vse povezave pod idealnimi pogoji (PC v isti sobi, nič drugih porabnikov, motenj).

Žica je le žica, in tam bodo hitrosti seveda super. Preko adapterja.. hm 3-5Mbps je res nekaj malo, če si povsem zraven.
Imaš kak prenosnik, telefon.. kakšne hitrosti tam kaj dosegaš?

buckar ::

Hvala za omembo M -jev, sem popravil :)
Testiral sem za telefon in imam 25 Mbps, sem mislil, da bi moral na računalnik naložit kakšen fajl, ki ni dejansko povezan z samim adapterjem
bi pa poskrbel, da le ta deluje optimalno. Predvidevam, da ni z mojim računalnikom nič konkretnega narobe. Povezava z žico ni možna, ker bi bilo
preveč stroškov s tem. Zanima me če je kakšna formula/podatek ali podobno, ki bi izračunal kolikšno izgubo internetne povezave predstavlja razdalja
in adapter glede na primarni računalnik.

MIHAc27 ::

Do natančnih formul oz. podatkov verjetno ne bo lahko priti, ampak iz izkušenj... boljši kot je signal boljša je tudi hitrost.
Signal wifi se meri v - db (decibeli).

Signal -40 db je enak 100% ali 5 črtic na telefonu. Tukaj so možne max hitrosti.
Signal okoli -60db je že tam 70% ali 3-4 črtice. Tukaj zna biti hitrost že občutno manjša. Tam 50-60% max.
Signal okoli -80db je le še kakih 20% ali 1 črtica. Hitrosti tukaj so že porazne.

Koliko db imaš v računalniku ti lahko izmeri program kot je inssider ali Xirrus Wi-Fi Inspector.
Ampak v istem prostoru bi jaz pričakoval med -40 in -55db

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Powerline adapter internet

Oddelek: Omrežja in internet
494108 (2692) MrStein
»

A1 TV AS LTE (strani: 1 2 3 4 5 )

21055045 (30384) brez-imenko
»

2 routerja WIFI in file share

13905 (803) sebas4
»

Imam povezavo 100/10mb, preko routarja dobim samo 20mb downlada (strani: 1 2 )

586168 (5380) novuporabnik
»

Nekaj, kar bo oddajalo wifi internet

Oddelek: Kaj kupiti
51493 (1383) NeMeTko

Več podobnih tem