» »

Borilne veščine

Borilne veščine

Miha2003 ::

Živjo. Sem začetnik in zelo sem navdušen nad tajskim boksom ter kick boksom. Problem pa se pojavi tukaj, ko ne vem katerega izbrati ter ga trenirati. zanima me tudi če se z takšnim boksom kot sta ta dva lahko ob nujni situaciji boriš brez rokavic.
Torej zanima me kateri boks je boljši za obrambo oziroma se je lažje braniti in če je res nujno uporaba rokavic, seveda ne pri treniranju pač pa pri pravi borbi oz. samoobrambi.

urli ::

Nobena od omenjenih borilnih veščin v prvi vrsti ni namenjena kot samoobramba ampak kot napad. Sploh tajski boks. Kickbox je bolj "na izi". Pri tajskem pa lahko uporabljaš kolena in komolce in če boš ti koga s polnim šusem s komolcem tega nikakor ne boš mogel upravičiti kot samoobramba :)) Če bi rad treniral kaj kot samoobramba, se prijavi na krav maga be ali kaj podobnega, imaš pa tudi samo tečaje samoobrambe. Če pa misliš trenirati kicbox ali tajskiboks, pa bo tvoja obvezna oprema ščitnik za zobe, boksarske rokavice, pa tudi ščitnik za golenico. Brez tega ne gre. Ni to karate, ko nekaj mahaš na prazno v luft :D Tukaj je samo kontakt!

St235 ::

V samoobrambi ni nikjer nujna uporaba rokavic. Zna bit pa da jo boš poceni odnesel, ko so bodo valjali po tleh od smeha, ko jim boš razlagal, da naj počakajo. da skočiš po rokavice.

zrataj4201 ::

AIKIDO

Yacked2 ::

Za samoobrambo se pridruži lokalnemu atletskemu društvu in začni trenirati 250 metrov čez ovire. Na ulici naletiš na nepredvidljive situacije kot so: več napadalcev, hladno orožje, ostni robovi, steklenice itd...
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

driver_x ::

St235 je izjavil:

V samoobrambi ni nikjer nujna uporaba rokavic. Zna bit pa da jo boš poceni odnesel, ko so bodo valjali po tleh od smeha, ko jim boš razlagal, da naj počakajo. da skočiš po rokavice.

Saj jih imaš za vsak slučaj vedno obute.

zrataj4201 ::

Če hočeš rokavice pri obrambi je verjetno smiselno imeti protivrezne rokavice. Tako, da imaš malo več možnosti pri borbi z nožem.
Če si si že izbral tajski in kick boks, potem je neumnost ,da omenjaš obrambo.To niso obrambne, temveč napadalne veščine.
Če govoriš o nasilju na ulici, potem ti dolgoletno treniranje ne pomaga pri napadalcu s pištolo, saj mu njegovo orožje omogoča večjo daljavo in v sekundi se pokaže neefektivnost tvojega dolgoletnega treniranja.

Razen , če si res predstavljaš, kakor je zgoraj napisal kolega:
počakaj grem domov po rokavice, ampak potem se bova bojevala le tajski boks,.....

Morda pa za vsak slučaj ne hodiš povsod in ob vsakem času.

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Če hočeš rokavice pri obrambi je verjetno smiselno imeti protivrezne rokavice. Tako, da imaš malo več možnosti pri borbi z nožem.

Ne škodi tudi, če potem hodiš po svetu oblečen v viteški oklep. Full plate pa to. Zna bit malo štorasto na letališčih ampak na ulici boš mel pa 100% mir.

driver_x ::

Če hočeš biti efektiven v uličnih napadih, potem ti leta treniranja borilnih veščin mogoče koristijo v boju eden na enega z neoboroženim nasprotnikom. Pa še to je vprašljivo.

solatko ::

sammy73 - Leta pravega treninga ti prinesejo veliko možnost, da bi v eventualni borbi prišel cel skozi pri dveh povprečnih napadalcih, point pa je, da boš po letih treniranja znal priti mimo takih situacij popolnoma brez borbe, oziroma sploh ne prideš v tako situacijo.
Delo krepa človeka

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero borilno veščino izbrati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8022787 (19009) solatko
»

Borilne veščine specialnih enot (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
7013930 (11460) Andrej14

Potreba po samoobrambi - kateri trening bi mi biu primeren? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26154564 (49266) bluefish
»

Borilne veščine

4810729 (9762) amigo_no1
»

Tajski boks

377672 (4348) c0dehunter

Več podobnih tem