» »

Ali električni števec kaže narobe?

Ali električni števec kaže narobe?

pijavka ::

Danes sem popisal stanje števca in opazil, da imam nenavadno nizko porabo el. energije po mali tarifi.

Mesec          VT          MT
Januar 2015        92          92
Feb.   2015        94          79
Marec  2015        103         103
April  2015        174         11

Kaj bi lahko povzročilo tako odstopanje, glede na to, da sem el. porabljal kot ponavadi. PC dela 24/7, že ta samo ponoči na mesec porabi cca. 23 kWh (100 W, ko je samo vključen).
Hvala.

wragetz ::

Kakšen števec pa imaš? Analogni s tarifno uro ali novejši, digitalni?

Števec je stari analogni.

wragetz ::

Lahko da tarifna ura ne preklaplja pravilno med tarifama. Malo poglej preklopne čase. Če ne deluje pravilno, pokliči distribucijsko podjetje in prijavi napako.

GTX970 ::

Če nisi drastično spreminjal svojih navad, potem gre nedvoumno za napako števca (april).

francek1 ::

Menjat števec!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

MadMax ::

Če imaš še lastno preklopno uro, bi moral števec nocoj ob 22h preklopit na MT in ostati tam do ponedeljka zjutraj.
Ker pa imaš skoraj sigurno daljinsko krmiljen (žica ali tonfrekvenčni sprejemnik) bi moral števec šteti MT že sedaj (praznik).
Za karkoli več se boš moral pa tudi ti bolj razpisat...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Hvala za odgovore. Včeraj, ko sem spremljal, je števec štel MT. Danes tudi.
Danes me recimo cel dan ni bilo doma (prižgan edino PC) in sem od včeraj popoldne do sedaj porabil 7kWh. Sem že na 64 % cele aprilske porabe. Sedaj izgleda, da števec deluje tako kot je treba. Kaj je povzročilo, da števec ni deloval prav? Se to spet lahko ponovi? Lahko sedaj prijavim napako za nazaj? Ima smisel?

kuglvinkl ::

marec
30652
41195

april
30788
41343

če ti kaj pomaga...
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

...:TOMI:... ::

Elektro naj uredi zadevo, hkrati pa se dogovori za neko kompenzacijo, da ti recimo pustijo toliko časa na nižji tarifi, kot si imel samo visoko. Se pravi, naslednji mesec ali dlje naj bo samo nizka tarifa. Malo preračunaj in jim daj predlog. Sicer pa to po navadi sami naredijo, da vklopijo nižjo tarifo tudi čez dan za obdobje, ko ni delalo.

Prijavi napako, čim prej. Ni treba klicati dežurnega, lahko jutri urejaš zadeve, ko je normalen delovni čas.
Tomi

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametni števec za elektriko res laže? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6012433 (8787) Pentium
»

Pametni merilniki porabe električne energije množično lažejo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
12857511 (37758) link_up
»

Pokvarjen števec električne energije? (prevelika poraba)

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
185715 (4308) cegu
»

Koliko elektrike porabi rač

Oddelek: Strojna oprema
209065 (8382) gumby

Več podobnih tem