Forum » Elektrotehnika in elektronika » Neprekinjeno vrtenje trdega diska
Neprekinjeno vrtenje trdega diska
stalker ::
Star sata zunanji disk sem pretvoril v brusilec, vendar se mi ugasne po 10 sekundah. Kako bi ga pripravil do tega, da bi se vrtel neprekinjeno?
korenje3 ::
in kaj brusiš z njim?
po moje je motor daleč prešvoh da bi imel to za brusilec, poleg tega pa ima znotraj zaščito pred preobremenitvijo, zato da se ti slučajno ne pregreje in zažge. neodimski magneti ne smejo nad 80°C, ker se njihova magnetna lastnost močno zmanjša že pri 100°C.
po moje je motor daleč prešvoh da bi imel to za brusilec, poleg tega pa ima znotraj zaščito pred preobremenitvijo, zato da se ti slučajno ne pregreje in zažge. neodimski magneti ne smejo nad 80°C, ker se njihova magnetna lastnost močno zmanjša že pri 100°C.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
Brusim vse, kar nuca brušenje, to so večinoma majhne lesene stvari. Ne pretiravam s pritiskom. Glede napajanja nisem nič spreminjal, še zmeraj gre elektrika iz adapterja v neko matično ploščo in iz nje na PCB od diska.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stalker ()
FX6300B ::
wtf in ti maš to na matičo prkloplen kva če bi ti rajš direkt prklopu pa en posebi napajalnik da ti nebo mogoč dobre matične pa psuja skurl
wtf in ti maš to na matičo prkloplen kva če bi ti rajš direkt prklopu pa en posebi napajalnik da ti nebo mogoč dobre matične pa psuja skurl
Ni to matična, na katero ti misliš. Moral bi dati besedo matična v navednice. Evo vam sliko, da bo jasno, zakaj se gre:
Tisti PCB na levi sem imel v mislih, ko sem rekel "matična". Zraven tega, da se po 10 sekundah ustavi vrtet, mu moram priključit še USB kabel, drugače se ne zažene.
Zunanji disk WD 500GB SATA, mislim da blue serija, imel je še firewire priklop.
lovro535v2 ::
to je čist prešvoh za brusenje.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.
Shagrath ::
Mene tudi zanima, kako bi pretvoril to zadevo, da nebi ugasnila. Ugasne se mi namreč, ko ga dlje časa obremenjujem (brusilnik). Sicer pa fajna igrača, še hitro je izdelana :)
IDE disk naj bi se dalo pretvoriti, če povežeš pina GND in RESET, za sata disk pa nisem našel nič uporabnega.
FX6300B ::
tko kot je rekel lovro to je čist prešvoh teleh 5W v primerjavi z rezilko (fleksarco) al pa namensko mašono res ni nč
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop 20+4 vs 24+8Oddelek: Strojna oprema | 1536 (1324) | Riff |
» | PC se ne požene (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 7639 (6202) | Šolar |
» | nevihta > pc v okvariOddelek: Strojna oprema | 3206 (2459) | majlo |
» | Nova anketaOddelek: Novice / Ankete | 6210 (5347) | klemenSLO |
» | XFX 8800GTS PROBLEM!!!Oddelek: Strojna oprema | 1539 (1107) | nuclear |