» »

kako zaznati vdor v računalnik

kako zaznati vdor v računalnik

1
2
»

gregc1 ::

Kaj naj bi to točno pomenilo? Proxy is one way?

Bizkit45 ::

nikoli ni plačeval, do sedaj :)
proxy pa pomeni da si v slo in se na ven kažeš z drudim IP iz druge države, neke vrste tunneling, traffic rerouting.
primer: plačevali ste nekakšne počitnice, in firma ima preko proxyija urejeno plačevanje in je na MC zato razvidno, kot da je bilo plačano v drugi državi.
Jaz res težko verjamem, da tega niste smai koristili, ali pa se motim, kar je človeško :)
povej mi še tole. Tisto plačevanje počitnic..a tisto je lepo razvidno na kartici s katere firme je bil trgan denar? ali sploh imaš izpisek vseh transakciji na tej kartici? ali pri tej temi streljamo v prazno? kje si dobil podatek da je bila transakcija narejena v VB?

gregc1 ::

Zadeva je bila prijavljena policiji, na banki je tudi reklamacija.... tako da zadeva je resna in res ni šlo za malomarnost in nismo sami koristili. Hvala za razlago proxy.mi je jasno. so pa na banki, na okencu povedali da naj bi bila narejena iz velike britanije transakcija... se bom pa točno pozanimal s katere firme je bil denar trgan. hvala za nasvet.

Sicer nimamo kaj narediti, vendar še nisem bil v taki situacji in me zanimajo ideje in predlogi kaj bi lahko bilo oz. kaj nariti. :)

gregc1 ::

Pozdravljeni! Samo sporočam da je poker stars vrnil denar. Tako da ni nobeden v minusu. Hvala lepa za vaš čas!

Bizkit45 ::

Pokerstars ti je kar nakazal 3x po 190€? ali si vsaj zvedel kdo je to storil? kateri igralec/nickname je imel ta denar? ali si ga je kar pokerstars prisvojil na svoj TRR? res čudno vse skupaj..

gregc1 ::

Ne vem. Banka pravi, da ni nastalo nobenih stroškov, in da je pokerstars vrnil denar.

St235 ::

Banke imajo take zadeve zavarovane in če ni ravno večje malomarnosti (pin zraven kartice v denarnici) se denar vrne. Nakladanje m0LN4rja na prejšnji strani so pač blodnje brez osnove.

Banka je dolžna zagotovit plačilno okolje v katerem ni dvoma o avtentičnosti plačnika in če v tem procesu karkoli zataji zadevo krijejo banke.

Konkretno sem do sedaj imel dva primera. Enkrat je šlo za malware pri sestrini vizi elektron (cc 200EUR), enkrat za kloniranje kartice v restavraciji (cc 3000EUR). Obrakrat je bil denar vrnjen brez filozofiranja in blodenj,

Zakonsko so sicer dolžni pokrit zneske nad 150EUR, samo se glede tega niti SKB niti Reifaisen nista obremenjevala.

Bizkit45 je izjavil:

Pokerstars ti je kar nakazal 3x po 190EUR? ali si vsaj zvedel kdo je to storil? kateri igralec/nickname je imel ta denar? ali si ga je kar pokerstars prisvojil na svoj TRR? res čudno vse skupaj..


Take zadeve uredijo zavarovalnice, poker stars pa tudi nima želje prit na kak črn seznam in je pač storniral plačila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

stb ::

Omenjeni booking.com ima to zanimivost, da ponudniku (hotelu, najemodajalcu...) sporoči številko kreditne kartice in CVV, na podlagi katere ponudnik prek svoje banke (kartičnega procesnega centra) opravi rezervacijo sredstev na kartičnem računu. Booking.com sam ne opravlja kartičnih transakcij, zato zanj pravila o varovanju teh podatkov ne veljajo (niso zakon, ampak pravila igre), banke pa mu za kazen tudi ne morejo onemogočiti neobstoječega kartičnega poslovanja.

Problem lahko tiči pri vsakem hotelirju (USB ključek z malware-om vtaknjen na recepciji) ali malo manj varnostno ozaveščen ali celo goljufiv ponudnik apartmajev, zdolgočasen receptor/pokeraš ipd.

Sam sem postal pozoren, ker so bila sredstva rezervirana šele nekaj dni po rezervaciji na booking.com, sproščena pa šele nekaj tednov po nočitvi pri ponudniku (nočitev dejansko plačana z drugo kartico). Naredil sem dve ločeni rezervaciji ločenih nočitev (dva vikenda) rezervacijo sredstev pa je bila samo ena, v znesku za oba vikenda skupaj, kar je praktično nemogoče pri avtomatske procesiranje in kaže na neko ročno posredovanje.

Nek drug ponudnik pa mi je pojasnil, da sam ne zahteva plačil rezervacij, ker bi s tem imel precej biroktacije pri banki, da bi njemu omogočili sprejemanje kartic, ker booking.com tega ne ponuja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stb ()

gregc1 ::

zanimivo. Zato imam pa jaz predplačniško kredino kartico, in če rabim kaj plačevati preko spleta naložim gor denar in potem plačam. Se mi zdi najbolša varijanta za spletno nakupovanje. V trgovinah pa samo keš nobenih kartic, ker ne zaupam nobenemu sistemu.


stb... se pravi da tale booking.com tudi ni najbolša varijanta za rezervacije?

St235 ::

V trgovinah pa samo keš nobenih kartic, ker ne zaupam nobenemu sistemu.

težava tega je, da je dejansko najbolj izpostavljen način izplačevanja. Gre v sloveniji, ker smo relativno varna država, ko pa enkrat potuješ kam izven EU pa ugotoviš, da je to najmanj varen način poslovanja.

stb ::

gregc1 je izjavil:

zanimivo. Zato imam pa jaz predplačniško kredino kartico, in če rabim kaj plačevati preko spleta naložim gor denar in potem plačam. Se mi zdi najbolša varijanta za spletno nakupovanje. V trgovinah pa samo keš nobenih kartic, ker ne zaupam nobenemu sistemu.


stb... se pravi da tale booking.com tudi ni najbolša varijanta za rezervacije?

Odvisno od tega, kaj ti je bolj pomembno, velika ponudba, sprejemljive cene in nekaj tveganja ali absolutna varnost plastike.

Njihovi pogoji poslovanja pravijo takole:
5. Credit Card
If applicable and available, certain accommodation providers offer the opportunity for reservations to be paid (wholly or partly and as required under the payment policy of the accommodation) to the accommodation provider during the reservation process by means of secure online payment (all to the extent offered and supported by your bank). Payment is safely processed from your credit/debit card or bank account to the bank account of the accommodation provider through a third party payment processor.

For certain rates or special offers, please note that your credit card may be pre-authorized or charged (sometimes without any option for refund) upon reservation and confirmation of the booking. Please check the room details thoroughly for any such conditions prior to making your reservation.

In the event of credit card fraud or unauthorized use of your credit card by third parties, most banks and credit card companies bear the risk and cover all the charges resulting from such fraud or misuse, which may sometimes be subject to a deductible (usually set at EUR 50 (or the equivalent in your local currency)). In the event that your credit card company or bank charges you the deductible because of unauthorized transactions resulting from a reservation made on our website, we will pay you this deductible, up to an aggregate amount of EUR 50 (or the equivalent in your local currency). In order to be indemnified, please make sure that you report this fraud to your credit card provider (in accordance with its reporting rules and procedures) and contact us immediately by email (customer.relations@booking.com). Please state 'credit card fraud' in the subject line of your email and provide us with evidence of the charged deductible (e.g. policy of the credit card company). This indemnification only applies to credit card reservations made using Booking.com's secure server and the unauthorized use of your credit card resulting through our default or negligence and through no fault of your own while using the secure server


Omenjajo "secure server" ampak kaj ti to pomaga, če podatke posredujejo hotelirjem v njim berljivi obliki, da jih potem lahko posredujejo svoji banki. Zato ob zlorabah ponujajo povračilo razlike med dejanskimi odtujenimi sredstvi in tem kar oškodovancu banka dejansko vrne. Je ta razlika (=lastna udeležba oškodovanca pri kraji) pri nas 150 EUR, ali ta znesek velja le za spletne banke?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rezervacija na Booking.com

Oddelek: Omrežja in internet
172200 (1221) c3p0
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333107014 (34061) PINki
»

Varno nakupovanje preko e-baya

Oddelek: Loža
115514 (4162) THXMASTER
»

teamviewer

Oddelek: Omrežja in internet
324041 (2828) Spajky
»

Obrali so me za 1000€ prek spleta !! pomoč/izkušnje!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7518311 (13791) Daedalus

Več podobnih tem