» »

Vzdrževanje rač.komponent

Vzdrževanje rač.komponent

boštjan ::

Da tudi to je sestavni del računalniškega opravila,ki pa ga ni dobro zapostavljat,saj lahko privede do marsikatere nevšečnosti v smislu nedelovanje oz. odpovedi komponente. To sem ta teden tudi sam spoznal,saj se mi je prah nabral v napajaču in ventu na volcanu 7+.Posledice so bile skoraj usodne.Napajač več ni pošiljal dovolj moči,vent na cooleru pa se preprosto ni zagnal in Tbred A se je segrel do dobrih 72 stopinj. Zdaj sem vse narazen vzel,lepo spihal in spucal in spet dela vse ok.
No naj še povem da se je pri kolegu podobno zgodilo glede napajača,samo da se je začel napajač segrevat in tudi smrdet je začelo.Vse se je spet rešilo s pucanjem praha.
Tako da kolegi moji,redno pucanje in stabilen system.
Pa vaše izkušnje s prahom,kake neprijetne

morphling1 ::

Tud meni gre prah totalno na jetra. Sicer takih problemov nisem nikoli imel ker imam vodno, na ventih ki hladijo vodo pa sem do zdaj imel tudi filtre, samo sem jih po nekem čiščenju založil in sem trenutno brez, vseeno se pa je prašilo, ker sem imel stranico vedno odprto.
Zaradi tega sem novo kišto sestavljal tudi v veliki meri z mislijo, da ne bi imel več teh problemov. Vhod zraka v ohišje gre skozi radiator čez dva 120mm venta eden za drugim, vhod bo imel snemljiv protiprašni filter in to bo tudi edini vhod zraka v ohišje, izhod zraka bo skozi zadnja dva manjša 80mm venta ter skozi napajalnik, na ta način bo zaradi večje količine vstopnega zraka v ohišju malo nadtlaka, to pa pomeni, da prah ne bo sam od sebe lezel skozi špranje v ohišje, kot v nasprotnem primeru podtlaka. Torej edini vstopni zrak bo dobro filtriran, to pa je vse kar je treba storiti za non stop čisto kišto.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

^White^ ::

Ja prah zna biti nadlezen. Js kisto minimalno na pol leta nesem ven in jo s fino prepiham s kompresorjem. Koliko je to prahu, to ni res :). Sam to ni se nic, kaj je bilo sele, ko sem enkrat odprl kisto pri nekem znancu, ki jo cca. 3 leta sploh ni spucal... To si mogu prah spihat, preden si sploh prisel do komponent... To so ble kr plasti prahu. Mene bi ze skrbel, da se mi nebi kj vnelo, zdej ko se vse tko greje :D

kuglvinkl ::

Ja, prah denimo postavi pod vprašaj vrsto HSFjev. Npr. sicer odlični V7+. Kje stakniti 70mm vent denimo...
Your focus determines your reallity

blazp88 ::

sicer ne vem, kako mišliš, da "napajač ni pošiljal dovolj moči" (!?), ampak prah je kurac, nabira se še posebej, če imaš odprto mašino. Tudi sam jo imam in v treh mesecih, ko nisem nič kaj preveč notri gledal, se je kar lepo nabralo.

kuglvinkl ::

Morphov svet je zelo pametno poslušat! Malo več IN CFM kot pa OUT
Your focus determines your reallity


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GeForce RTX 2060 SUPER normalna temperatura v igrah?

Oddelek: Strojna oprema
253833 (2847) DeeCoy
»

čiščenje računalnika (prah, itd)

Oddelek: Pomoč in nasveti
3311163 (5683) ...:TOMI:...
»

Postavitev napajalnika

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
131835 (1326) solatko
»

Kako obrniti vantilator na hladilniku

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
222655 (1893) DimmniBurek
»

Athlon - pregrevanje

Oddelek: Strojna oprema
131567 (1322) Skankulja

Več podobnih tem