» »

Microsoft in Yahoo podaljšala, a nekoliko spremenila dogovor

Microsoft in Yahoo podaljšala, a nekoliko spremenila dogovor

ZDNet - Microsoft in Yahoo sta nekoliko spremenila pogoje 10-letnega sodelovanja, ki sta ga sklenila leta 2009 in za katerega je zadnje tedne kazalo, da se krha in utegne razpasti. Spremembe, ki sta jih dorekli podjetji, prinašata Yahooju nekoliko več fleksibilnosti in avtonomnosti. Ogrodje ostaja nespremenjeno - to je Yahoojeva strežba Bingovih reklam in Microsoftova uporaba Yahoojevega algoritma v Bingu na namiznih napravah. So pa dodali dve dopolnili, ki naj bi poskrbeli za bolj produktivno partnerstvo. V resnici je bila alternativa Yahoojev izstop od dogovora, ki je postajal utesnjujoč za obe podjetji, zlasti pa za Yahoo.

V pogodbi je bilo namreč zapisano, da se lahko prekine po petih letih. Yahoo je namreč prejemal manj, kot bi lahko iztržil drugod, zato je Microsoft več let doplačeval.

Glavna novost je, da Yahoo ne bo stregel izključno Bingovih reklam, kot je zapovedoval prvotni dogovor. Zadoščala bo že navadna večina, torej bo lahko Yahoo prikazoval 51 odstotkov Microsoftovih reklam, preostanek pa prodal kako drugače. To je zelo pomembno, saj bo sedaj lahko 49 odstotkov reklam prodajal na primer prek Googla ali pa prek lastne platforme (npr. prihajajočega Geminija). Druga pomembna novost je prodaja oglasnega prostora na Bingu. Doslej je to počel Yahoo, odslej pa bo moral prodajo voditi Microsoft. Yahoo bo privarčeval pri stroških, Microsoft pa bo moral vzpostaviti novo ekipo za prodajo oglasov.

V izjavi za javnost sta vodji obeh podjetij zelo vljudna. Satya Nadella iz Microsofta je povedal, da je bilo partnerstvo z Yahoojem koristno za uporabnike in da se veseli nadaljevanja. Yahooejva izvršna direktorica Melissa Mayer pa je dejala, da prenovljen dogovor odpira pomembne priložnosti v partnerstvu, ki jih bodo z veseljem raziskali.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Yahoo išče snubce

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
63565 (2631) Ales
»

V boj za Yahoo neuradno še Google

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
54162 (3552) Phantomeye
»

Navezo Yahoo-Microsoft potrdile EU, ZDA

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
104606 (4194) nba76
»

Microsoft in Yahoo (skoraj) dokončno par

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
93807 (3479) r0ker
»

Podrobnosti o Yahooju in Microsoftu

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
52865 (2674) dacvetux

Več podobnih tem