» »

[Rešeno] SIM kartica zaklenjena-vnos PUK ne deluje

[Rešeno] SIM kartica zaklenjena-vnos PUK ne deluje

coffeetime12 ::

Pozdravljeni!

Trikrat sem napačno vnesel PIN nakar se mi je seveda SIM kartica zaklenila. Telefon mi ponudi vnos PUK [8 vrstična št.], ki jo vnesem. Nato mi ponudi vnos za nov PIN. Izberem nov PIN [4 vrstična št.], 2x potrdim, vendar me venomer vrže nazaj na ponoven vnos PUK? Izgleda kot da vnos ni zabeležen in vse ostaja zaklenjeno.
Izpis je sledeč:

SIM is now disabled.Enter PUK code to continue. Contact carrier for details
SIM card is PUK-locked.- Emergency calls only

Ker imam na voljo podatke glede SIM [PUK/PUK2/PIN2] na spletni strani Monitor sem prepričan, da PUK št. nisem vnesel narobe. Poskusil sem 4x in ne bi želel, da se mi SIM kartica uniči. Poskusil sem tudi z PIN2 kodo, ki je navedena na Monitorju, ampak ne gre.

Kakšna ideja kaj delam narobe?

Telefon: Motorola Moto G 1.gen
Operater: Mobitel

coffeetime12 ::

Eh, zadevo rešila žena. Vnašal sem PUK za njen telefon, mater vola! :| Jaz pa tako prepričan, da nisem vnesel nič narobe phhh:D

Yacked2 ::

Hmm za razmišljanje: SIM vneseš 3x se ti telefon zaklene, PUK kodo pa lahko potem upisuješ n-krat, torej to omogoča bruteforce napad na zaklep, saj bi lahko mobi priklopil na računalnik in preko serijskih vrat pošiljal povrsti generirane 8 meste številke ? How about that ?
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Pimoz ::

puk 10x

hamez66 ::

Obstaja tudi omejitev za PUK. Če napačen puk vpišeš prevečkrat, kartica ne deluje več. Sicer pa se da puk izvedeti kar pri mobilnem operaterju.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 - telefon ne sprejme PIN in PUK kode

Oddelek: Pomoč in nasveti
94075 (3679) MrStein
»

Predplačniška PUK koda pri simobilu

Oddelek: Mobilne tehnologije
278653 (7205) blackbfm
»