Forum » Pomoč in nasveti » Ubuntu v VirtualBox-u
Ubuntu v VirtualBox-u
ludopazivi31 ::
Pozdravljeni, mene zanima če bi kdo vedel zakaj nemorem v VirtualBox-u namestit 64 bitnega Ubuntuja, kaže mi da lahko samo 32 bitnega.
LP
LP
Invictus ::
Ker imaš 32 bitni operacijski sistem ?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Ascendor ::
Verjetno ker nimaš v BIOSu vključenih VT-X oziroma AMD-V (odvisno če imaš intel ali amd procesor) hardware extensionov.
polpo ::
Specifikacije računalnika?
Če napišeš na poljuben internetni iskalnik tvoj problem -> imaš mogoče star procesor, ki nima VT-X podpore
Če napišeš na poljuben internetni iskalnik tvoj problem -> imaš mogoče star procesor, ki nima VT-X podpore
računalnik: Lenovo G710
procesor: intel core i5-4200M 2,50 ghz
ram: 6 gb
64 bitni wind 8.1
procesor: intel core i5-4200M 2,50 ghz
ram: 6 gb
64 bitni wind 8.1
GTX970 ::
V VirtualBox, VM Ubuntu, settings, system -> acceleration preveri če imaš označeno vt-x.
Možno je seveda tudi da je lenovo to opcijo v biosu izklopil !
Možno je seveda tudi da je lenovo to opcijo v biosu izklopil !
problem je da nemorem sploh kliknit na acceleration.. kot da je izklopnjeno
ve kdo kje v biosu bi lahko to vklopu ker sem gledau in nenajdem :/
ve kdo kje v biosu bi lahko to vklopu ker sem gledau in nenajdem :/
okej to sem rešil je bil izkolpljen VT-X.. me pa zanima zdej zakaj tako počasi dela vse šteka :/
Aston_11 ::
Nainštaliraj additions. Imaš v exploreju, file finderju itd., kjer ga vpneš iz menuja od virtualboxa.
Ko imaš pognanega gosta, imaš v menuju od vb, ki se imenuje _devices_ spodaj insert guest additions cd image (virtualni cd). Ko to narediš, v windowsih ali karkoli si dal pod vb, v exploreju na cd-jih poženeš datoteko na virtualnem cd-ju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
b3D_950 ::
ludopazivi31 je izjavil:
Pozdravljeni, mene zanima če bi kdo vedel zakaj nemorem v VirtualBox-u namestit 64 bitnega Ubuntuja, kaže mi da lahko samo 32 bitnega.
LP
Kater ISO fajl imaš?
npr.:
ubuntu-14.04.2-desktop-amd64.iso = 64
ubuntu-14.04.2-desktop-i386.iso = 32
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.
mi napiše: Unable to insert the virtual optical disc C:Program files/Oracle/Virtual Box.... into machine Ubuntu.
Would you like to try to force insertion of this disk?
imam pa prvega oz. 64 bitnega
Would you like to try to force insertion of this disk?
imam pa prvega oz. 64 bitnega
POganjaš iz fizičnega cd-ja ali usb-ključa? Si sploh naištaliral sistem v vb?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
pa si izbral, ko kreiraš VM, v drop down meniju ubuntu 64bit?
preveri še checksum, mogoče imaš zanič iso.
1b305d585b1918f297164add46784116 *ubuntu-14.04.2-desktop-amd64.iso
preveri še checksum, mogoče imaš zanič iso.
1b305d585b1918f297164add46784116 *ubuntu-14.04.2-desktop-amd64.iso
okej bom probal
jaja sem izbral ubuntu 64bit... ma iso sem pobral z uradne strani od Ubuntuja tako da dvomim da je slab..
jaja sem izbral ubuntu 64bit... ma iso sem pobral z uradne strani od Ubuntuja tako da dvomim da je slab..
poškoduje se običajno med prenosom ali samim zapisom na tvoj disk.;)
Sledim temi, ampak sem pisal predolgo, vmes pa vidim, da ste že rešili problem. Sorry.
Ja zdej mi nekako dela hitreje ja ceprav sevedno steka... imam pa se en problem kaze mi samo 1/4 zaslona tudi ce dam pac full screen :/
Aditions si seveda zagnal? Razširi okno, pa bo cel, ali pa se pozabavaj z menijem - imaš view, pa možnosti noter.
aditions sem zagnal ja sam me zanima ce ga moram usakic znova zagnat ali ne ? ... nepomaga to da razširim
Ne samo 1x ga namestiš. S razširjanjem pa se boš moral pozabavati, nekaj ti bo že uspelo. Auto resize v view probaj, pa še kaj, nekaj bo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux v dual-boot-u vs. na virtualkiOddelek: Operacijski sistemi | 4795 (4341) | moat |
» | Izšel VirtualBox 4.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 11521 (8328) | Buggy |
» | Navidezni računalnikOddelek: Programska oprema | 2734 (2254) | Beezgetz |
» | 32 ali 64-bitni Ubuntu?Oddelek: Operacijski sistemi | 1225 (973) | Sims |
» | Izšel VirtualBox 3.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 12143 (8546) | Jst |