Forum » Omrežja in internet » Modem s statičnim IPjem. Ni povezave!
Modem s statičnim IPjem. Ni povezave!
zvikey ::
Lep pozdrav!
Imam en majhen problemček:)
Imam kabelski internet, motorolin modem s statičnim IPjem, ki je vezan na switch(TP-Link), ta pa naprej na RouterWireless. Internet povezava je ob priklopu switcha nehala delovati. Pred switchem je bilo nekaj drugega, kar mi uporabnik ni znal povedati:)..Danes zjutraj sem dobil povezavo preko switcha, ampak ob resitiranju le tega, povezave več ni bilo. Probal sem priklopiti motorolin modem na RouterWireless in brez uspeha.
Ima kdo kakšno idejo, kako bi se dalo to skonfigurirat?
Hvala za pomoč!
Dejan
Imam en majhen problemček:)
Imam kabelski internet, motorolin modem s statičnim IPjem, ki je vezan na switch(TP-Link), ta pa naprej na RouterWireless. Internet povezava je ob priklopu switcha nehala delovati. Pred switchem je bilo nekaj drugega, kar mi uporabnik ni znal povedati:)..Danes zjutraj sem dobil povezavo preko switcha, ampak ob resitiranju le tega, povezave več ni bilo. Probal sem priklopiti motorolin modem na RouterWireless in brez uspeha.
Ima kdo kakšno idejo, kako bi se dalo to skonfigurirat?
Hvala za pomoč!
Dejan
GTX970 ::
1 opcija
RouterWireless priklopi v lan port (ne wan), potem mora delati, lahko na router potem priklopiš 3 naprave preko kabla in XYZ preko wifi.
2 opcija (težja)
RouterWireless priklopi v wan port, za tip wan povezave izbereš "static ip", vpišeš potrebne podatke (jih dobiš od operaterja) in dela.
RouterWireless priklopi v lan port (ne wan), potem mora delati, lahko na router potem priklopiš 3 naprave preko kabla in XYZ preko wifi.
2 opcija (težja)
RouterWireless priklopi v wan port, za tip wan povezave izbereš "static ip", vpišeš potrebne podatke (jih dobiš od operaterja) in dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
zvikey ::
Torej če prav razumem morem iz motorolinega modema direkt povezat na routerwireless v lan port in bi moglo delat? Torej ne rabim nobenga switcha? oziroma če priklopim v wan potem v routerWirelessu skonfiguriram?
GTX970 ::
Da.
btw, pri nekaterih kabelskih operaterjih moraš še pravi mac naslov klonirati oz jim sporočiti nov mac naslov routerja za wan port.
btw, pri nekaterih kabelskih operaterjih moraš še pravi mac naslov klonirati oz jim sporočiti nov mac naslov routerja za wan port.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava kabelskega modema/routerja s TP-Linkovim routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2337 (2020) | andi5 |
» | Težava s TP-linkomOddelek: Omrežja in internet | 4636 (4151) | Hayabusa |
» | Brezžični internetOddelek: Pomoč in nasveti | 991 (851) | Frenckie |
» | Kabelski internet - 2 PCOddelek: Omrežja in internet | 1526 (1526) | balocom |
» | T-2 in Wireless routerOddelek: Omrežja in internet | 12721 (12253) | iro |