Forum » Omrežja in internet » Amis internet - problemi
Amis internet - problemi
zindo23 ::
Pozdravljeni!
Imamo velike probleme glede interneta Amis v blokovskem naselju v Ljubljani, v bloku je omogočen samo ponudnik Amis internet, zato ima celoten blok le ta internet in to skupaj s televizijo, ki jo že privzeto plačujemo. Sprva smo mislili da se izpadi interneta dogajajo samo zvečer, sedaj pa opažamo da niti ni toliko pogojeno z delom dneva, danes recimo že od 8:30 pa do 10:00 nemorem normalno odpreti spletne strani brez da bi čakal 10 minut, pa še to je sreča če mi jo naloži do konca. Da ne govorim o online igrah, ne igram jih veliko ampak včasih deluje z normalno 40 pinga, ko pa ga prime in to ni malokrat, se ne da igrati, začne pingati 1000+ in ni možnosti ne igranja, kaj šele odpiranja spletnih strani in surfanja po internetu, v glavnem pride do čistega internetnega mrka in neodzivnosti. Vmes pa so rahli presledki ko spet kaj zloada, potem pa isto. Včasih deluje normalno ampak razmerje je 50:50 in to je kar hudo... Sicer nevem kako je pri vas ampak glede na to da se plačuje 40€ za internet 15/15, sem zelo razočaran in me zanima, kakšne so alternativne možnosti, ali se lahko to uredi, in kje tiči ta napaka, sam sem mislil, da bo z Ljubljano prišel hiter in učinkovit internet, realno stanje pa je takšno, da bi navadna bakrena žica z 3Mb delovala učinkovitejše.
Ker pa smo v stanovanju študentje pa za študij potrebujemo internet, in oviranje z izpadanjem interneta, se močno pozna z vsem delom, ki je povezan z internetom, saj se vsaka stvar močno zavleče, da ne govorimo o psihi, ki je zelo pod pritiskom, čeprav marsikdo tega na verjame.
Enkrat smo klicali na amis, sprva smo čakali 40 min da se je kdo oglasil, nato pa je rekel da imamo preveč naprav priklopljenih.. in podobni izgovori(downloadanje itd... ) ampak tudi če imamo samo en računalnik je stanje isto, in ni odvisno od tega, nismo pa jih še nič forsirali.
Zanima me kakšne so možnosti rešitve, menjava stanovanje ne pride v poštev..
lp
Imamo velike probleme glede interneta Amis v blokovskem naselju v Ljubljani, v bloku je omogočen samo ponudnik Amis internet, zato ima celoten blok le ta internet in to skupaj s televizijo, ki jo že privzeto plačujemo. Sprva smo mislili da se izpadi interneta dogajajo samo zvečer, sedaj pa opažamo da niti ni toliko pogojeno z delom dneva, danes recimo že od 8:30 pa do 10:00 nemorem normalno odpreti spletne strani brez da bi čakal 10 minut, pa še to je sreča če mi jo naloži do konca. Da ne govorim o online igrah, ne igram jih veliko ampak včasih deluje z normalno 40 pinga, ko pa ga prime in to ni malokrat, se ne da igrati, začne pingati 1000+ in ni možnosti ne igranja, kaj šele odpiranja spletnih strani in surfanja po internetu, v glavnem pride do čistega internetnega mrka in neodzivnosti. Vmes pa so rahli presledki ko spet kaj zloada, potem pa isto. Včasih deluje normalno ampak razmerje je 50:50 in to je kar hudo... Sicer nevem kako je pri vas ampak glede na to da se plačuje 40€ za internet 15/15, sem zelo razočaran in me zanima, kakšne so alternativne možnosti, ali se lahko to uredi, in kje tiči ta napaka, sam sem mislil, da bo z Ljubljano prišel hiter in učinkovit internet, realno stanje pa je takšno, da bi navadna bakrena žica z 3Mb delovala učinkovitejše.
Ker pa smo v stanovanju študentje pa za študij potrebujemo internet, in oviranje z izpadanjem interneta, se močno pozna z vsem delom, ki je povezan z internetom, saj se vsaka stvar močno zavleče, da ne govorimo o psihi, ki je zelo pod pritiskom, čeprav marsikdo tega na verjame.
Enkrat smo klicali na amis, sprva smo čakali 40 min da se je kdo oglasil, nato pa je rekel da imamo preveč naprav priklopljenih.. in podobni izgovori(downloadanje itd... ) ampak tudi če imamo samo en računalnik je stanje isto, in ni odvisno od tega, nismo pa jih še nič forsirali.
Zanima me kakšne so možnosti rešitve, menjava stanovanje ne pride v poštev..
lp
kloko ::
Kliči na Amis podporo tako dolgo, da odpravijo napako. Problem ni v Ljubljani, ampak na Amisu...
L.p., Kloko
L.p., Kloko
broken/link ::
ni nujno da je amis kriv - zna bit tudi router preobremenjen in preprosto ne sfolga vseh konekcij.
kakšen router imate? koliko študentov je gor? kdaj se pojavljajo težave?
kakšen router imate? koliko študentov je gor? kdaj se pojavljajo težave?
GTX970 ::
Veliko si napisal in prav nič uporabnega povedal, razen da net ne dela.
Tip povezave ?
Kateri modem, router ? Kako si povezan do slednjih (kabel, wifi) ?
Koliko odjemalcev ?
Ko net ne dela, kako takrat dela IPTV ?
Imajo sosedje v bloku podobne težave ?
Tip povezave ?
Kateri modem, router ? Kako si povezan do slednjih (kabel, wifi) ?
Koliko odjemalcev ?
Ko net ne dela, kako takrat dela IPTV ?
Imajo sosedje v bloku podobne težave ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
shadeX ::
Imam občutek da nekdo krade in zabiva linijo. Simptomi so čist isti :).
Poskusi upalit en download in počakaj da pride na MAX download/upload. Poskusi potem surfat po netu. Skoraj nemogoče, ker odpira počasi če sploh odpre. Na igre pa itak lahko pozabiš v tem primeru.
Imam isto Amis. Nikol problemov sicer..
Poskusi upalit en download in počakaj da pride na MAX download/upload. Poskusi potem surfat po netu. Skoraj nemogoče, ker odpira počasi če sploh odpre. Na igre pa itak lahko pozabiš v tem primeru.
Imam isto Amis. Nikol problemov sicer..
Hja, če je wifi odprt/wep oz wpa in enostavno kratko geslo, potem je možno da imaš nekoga gor.
Povezani smo vsi prek wifi, priložim sliko routerja, nevem točno zdajle dokumentacije, mogoče je komu znano, je res da je včasih proklopljenih tudi 9 naprav( 4 telefoni in 4 prenosniki pa ena tablica, samo tudi, če je samo en priklopljen je situacija ista) Vdreti je nemogoče, je močno geslo, niti ga negre uganiti, TV dela normalno, nikoli ne mrkne slika, delajo vsi hd programi, smo pa na optiki, samo internet je problem, glede sosedov pa ne vem, saj ne komuniciramo, lahko pa vprašamo. Rekel pa nam je enkrat da je ogromno povezav ko smo klicali, pa smo vse izklopili, in samo en računalnik prižgali pa je bilo spet isto, potem pa nam je samo rekel da je kriva preobremenjenost, ampak mi je čudno , da je preobremenjeno tudi ko sem v stanovanju sam, vse naprave pa so izklopljene razen moj laptop.
slika routerja
slika routerja
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zindo23 ()
fosil ::
Verjetno prešvoh router za 9 naprav.
Ko se ti to dogaja resetiraj router (izklopi elektriko, počakaj kakšnih 20 sekund, nato vklopi nazaj).
Če reset pomaga, potem je vzrok router in je rešitev nakup boljšega.
Ko se ti to dogaja resetiraj router (izklopi elektriko, počakaj kakšnih 20 sekund, nato vklopi nazaj).
Če reset pomaga, potem je vzrok router in je rešitev nakup boljšega.
Tako je!
broken/link ::
Povezani smo vsi prek wifi, priložim sliko routerja, nevem točno zdajle dokumentacije, mogoče je komu znano, je res da je včasih proklopljenih tudi 9 naprav( 4 telefoni in 4 prenosniki pa ena tablica, samo tudi, če je samo en priklopljen je situacija ista) Vdreti je nemogoče, je močno geslo, niti ga negre uganiti, TV dela normalno, nikoli ne mrkne slika, delajo vsi hd programi, smo pa na optiki, samo internet je problem, glede sosedov pa ne vem, saj ne komuniciramo, lahko pa vprašamo. Rekel pa nam je enkrat da je ogromno povezav ko smo klicali, pa smo vse izklopili, in samo en računalnik prižgali pa je bilo spet isto, potem pa nam je samo rekel da je kriva preobremenjenost, ampak mi je čudno , da je preobremenjeno tudi ko sem v stanovanju sam, vse naprave pa so izklopljene razen moj laptop.
torej, po vrsti: če TV dela (glede na to, da gre preko iste optike in istega routermodema) lahko sklepaš, da je z linijo vse OK. Torej je skoraj 95% problem v samem routerju.
če imaš dostop do njega - sklopi wifi, priklopi prek kabla 1 računalnik, in testiraj. če se izkaže, da je to to - nabavte router, ki bo sposobn takega workloada.
pa še tale del
da je ogromno povezav ko smo klicali
Načeloma je št.povezav povezano s številom naprav, ki so gor povezane, ni pa nujno. okužen računalnik/napačno nastavljen torrent klient/nekaj tretjega lahko že sam linijo tako obremeni, da router ne zmore usmerjat prometa - simptome si pa lepo opisal v prvem postu.
vsekakor zgleda, da je router tisto "ozko grlo". kar se gesla tiče: četudi je ohinsploh varno in ga nihče ne more uganit - spremente ga. in naj se najprej samo en poveže gor in testira - in potem naprej. en po en. pa boste hitro našli krivca.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: broken/link ()
Wifi wpa2 aes geslo se nastavi na 63 znakov (velika & male črte, številke)
http://passwordsgenerator.net/
Telsey škatla (model+router) je preslabotna za 9 odjemalcev, sploh če imaš še wifi vklopljen.
Imate še kak drug router ?
Telsey škatla (model+router) je preslabotna za 9 odjemalcev, sploh če imaš še wifi vklopljen.
Zgodovina sprememb…
zee ::
Problem je na Amisu. Tale gateway, ki ga prilagajo je poden od podna. Pri starsih imajo enak problem in pomaga zgolj in samo tezenje folku na helpdesku.
Odjemalci so tipicno stirje: tri telefoni, stacionarc. Linija je 100/100, dela pa za en k*, ker se gateway obesa.
Odjemalci so tipicno stirje: tri telefoni, stacionarc. Linija je 100/100, dela pa za en k*, ker se gateway obesa.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Wifi wpa2 aes geslo se nastavi na 63 znakov (velika & male črte, številke)
Ne to je vse kar imamo, to so nam namontirali..
Potem bo potrebno investirati v nek spodoben router, ki bo prebavil vaš promet (in prestaviti Amisovo škatlo v bridge mode).
npr: http://www.mikrotik.si/491-rb951g-2hnd....
oz http://www.mikrotik.si/mikrotik-integri... , če gbit lan ni potreben.
npr: http://www.mikrotik.si/491-rb951g-2hnd....
oz http://www.mikrotik.si/mikrotik-integri... , če gbit lan ni potreben.
Zgodovina sprememb…
Hello, spet se malo oglašam.. Se odločamo za nakup ruterja, ampak nas skrbi da bi kupili, pa nebi bilo nič boljše..
No zdaj smo spet klicali, in prejšnič je bil moj računalnik ''obremenjevalec'' danes je bil že drug, vedno se izgovarjajo, da imamo neke viruse, ampak vsakič je kriv drug računalnik, tako da očitno da bi kdo imel virus gor, najverjetneje nebo držalo, ampak kljub temu.. bilo je spet ogromno povezav baje preveč, ko smo vse izklopili iz omrežja pa je bilo baje vredu, ampak nevem ali naj zdaj oni zamenjajo modem glede na to da se izgovarjajo na nas in NIMAJO druge rešitve kot da namestimo nanovo sistem na omenjen računalnik..(ampak tudi če mi izklopimo comp je isto)? mislim čudno mi je da dobiš tak odgovor, in da baje nič drugega ni krivo, ampak zakaj je potem vedno drug računalnik kriv?, pa po enega smo izklapljali iz omrežja in vklapljali, kriv pa je bil zadnji.. nevem kako je s tem.., ali moramo mi kupiti router, ampak kot sem rekel, bi bilo nerodno da bi dali 80e, bilo pa nebi bolje..
Hard decision for us... Kot pravite najbolje investirat v router?
No zdaj smo spet klicali, in prejšnič je bil moj računalnik ''obremenjevalec'' danes je bil že drug, vedno se izgovarjajo, da imamo neke viruse, ampak vsakič je kriv drug računalnik, tako da očitno da bi kdo imel virus gor, najverjetneje nebo držalo, ampak kljub temu.. bilo je spet ogromno povezav baje preveč, ko smo vse izklopili iz omrežja pa je bilo baje vredu, ampak nevem ali naj zdaj oni zamenjajo modem glede na to da se izgovarjajo na nas in NIMAJO druge rešitve kot da namestimo nanovo sistem na omenjen računalnik..(ampak tudi če mi izklopimo comp je isto)? mislim čudno mi je da dobiš tak odgovor, in da baje nič drugega ni krivo, ampak zakaj je potem vedno drug računalnik kriv?, pa po enega smo izklapljali iz omrežja in vklapljali, kriv pa je bil zadnji.. nevem kako je s tem.., ali moramo mi kupiti router, ampak kot sem rekel, bi bilo nerodno da bi dali 80e, bilo pa nebi bolje..
Hard decision for us... Kot pravite najbolje investirat v router?
Daniel ::
Da. Sam sem zmeraj uporabljal dodatne routerje, na te operaterjeve se nisem nikoli zanašal. Še malce boljše škatle lahko masa Torrent povezav dobesedno ubije.
shadeX ::
No zdaj smo spet klicali, in prejšnič je bil moj računalnik ''obremenjevalec'' danes je bil že drug, vedno se izgovarjajo, da imamo neke viruse, ampak vsakič je kriv drug računalnik, tako da očitno da bi kdo imel virus gor, najverjetneje nebo držalo, ampak kljub temu.. bilo je spet ogromno povezav baje preveč,
Imam tudi jaz amis in sem zadovoljen. Ampak da se tako zgovarjajo je poden. Lahko bi vsaj preverili v čemu je problem, ali pa vsaj svetovali nakup ruterja. Kakih preveč povezav. To je lari fari. Na svojem omrežju imam trenutno vsaj 15 povezanih naprav na ruter in se še ni stegnu.
Zdej če imaš kako možnost dobit kakšen ruter in ga sprobat bi bilo idealno. Če ne pa dobiš tud dober ruter za 50€. Jaz sem za svojega TP Linka dal 48€ pa dd-wrt gor in dela brez problema. Prav tako sem naredil na TP Link od kolega in njemu tud špila.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN na Amisu, bizarno počasen internet. (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 12258 (9538) | Invictus |
» | Nenavaden časovno omejen upad dolvlečne hitrostiOddelek: Omrežja in internet | 3091 (2310) | čuhalev |
» | Problem z internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 2178 (1832) | ...:TOMI:... |
» | Problem z internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 1048 (938) | korošc |
» | Optika, počasna povezavaOddelek: Omrežja in internet | 3002 (2238) | roli |