» »

Pametni števec elektrika ali je tu gor kakšen električar

Pametni števec elektrika ali je tu gor kakšen električar

alese ::

Rad bi ga vprašal nekaj stvari v zvezi z elektriko in zanima me kakšen izgleda pametni števec za elektriko, ima kdo sliko.Ali obstajajo še kakšni števci , ki jih naprimer elektro montira na električne štange ali kam drugam , da kontrolira porabo odjemnikov ali določenega območja.

Aljaz1980 ::

da kontrolira porabo odjemnikov ali določenega območja.

Porabo določenih odjemnikov se 2x načeloma ne kontrolira. Ne bi bil presenečen, če se kje. Ampak tudi če se, je govora o velikih porabnikih in ne gospodinjstvih.

Porabo določenega območja pa se kontrolira in tudi preračunavajo seštevek porabe posameznikov na določenem področju - porabo območja in če so večja odstopanja krenejo v akcijo, da ugotovijo kdo ima na črno mimo speljano>:D

alese ::

zanimivo temo si odprl,niti nisem pomislil na to,da bi kdo imel speljano mimo, kako pa dobijo tistega, tako da ga fizično dobijo , ali preko kontrole drugih števcev.

Aljaz1980 ::

Ne morem v detalje, ker ne poznam dosti zadeve. Ampak saj se da iz stevca/računa predvidevati povprecno porabo.
Trenutno porabo se da izracunati, brez da oni karkoli odklopijo. Izmerijo tok z tokovnim klescam. In obiscejo tiste, ki imajo najvecja odstopanja.

Sicer ja trenutno bi ti lahko imel večjo porabo, ker žena pere oblačila. Peče pečenko v pečici. Ti pa na cirkularki žagaš drva. je pa zelo neverjetno, da boš vse to počel tudi čez štiri ure.

Ali če aplicirama na to lepo sončno nedeljo. Zelo malo verjetno, da bo imelo gospodinjstvo veliko porabo v tem trenutku.

No to je tko poceni varianta.
Glede na to da gre za elektro podjetja, kjer se za naprave da lepe denarce sem siguren, da imajo naprave, ki jih priklopijo za en dan/teden in jim avtomatsko naredijo statistiko za cel dan/teden in povprečno porabo in se lepo vidi koliko so odstopanja.

Predvidevam da sprašuješ pač, da bi mimo si speljal. To je lahko zelo drag štos ko te dobijo.

alese ::

ne sprašujem zaradi tega, to sem vprašal zato,ker je negdo gor omenil, jaz danes te zadeve sprašujem zato,ker sem si kontroliral porabo in sem mislil, da mi števec narobe dela, meni je naredilo 62 obratov na 0.1 kilovat, mislil pa sem da jih mora biti 100, torej bi šlo v mojo škodo, vse ostalo sprašujem zgolj iz firbca in zato, da bom imel malo pojma o teh rečeh,ker o tem zelo malo vem ali nič.sem pa izvedel že vse tako da hvala vsem.

...:TOMI:... ::

https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGrad...

Pametni števci so lahko iskra ali landis. Poglej na spletnih straneh teh dveh proizvajalcev ali na straneh tvojega el. dist. podjetja.
Tomi

alese ::

hvala tomi

BorutK-73 ::

Takšne montira Elektro celje:
http://www.internetnatrgovina.com/trifa...

A. Smith ::

alese je izjavil:

zanimivo temo si odprl,niti nisem pomislil na to,da bi kdo imel speljano mimo, kako pa dobijo tistega, tako da ga fizično dobijo , ali preko kontrole drugih števcev.


Na oba načina. V večini transformatorskih postaj se prav tako nahajajo števci. In včasih naredijo preizkus, ali je vsota porabnikov TP enaka temu, kar se na TP nameri. Če so pa števci v konkretem okolišu daljinski, se pa to izvaja avtomatsko. Tegale tipa naj bi našli, ker je števec porabljene energije za lokalno javno razsvetljavo kazal veliko preveč.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: A. Smith ()

GTX970 ::

Za take zadeve moraš imeti lasten vir elektrike (generator, hidro/solarno whatever), Eles dela meritve in 99% jih dobijo po povečani porabi eklektike.

...:TOMI:... ::

Samo amaterji se ujamejo na tako past. Ceneje/enostavneje je naročiti še en el. priključek in imeti neko podjetje, recimo mizarstvo, pa ne bo nobenemu sumljivo. Ali pa samo še en gospodinjski priključek in to je to.
Tomi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametni števci elektrike - zasebnost? (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8622108 (9215) forplan
»

Pametni števec za elektriko res laže? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6011399 (7753) Pentium
»

Kako elektro podjetja zalotijo krajo elektrike? (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6516695 (14728) Unknown_001
»

Prihajajo pametni števci električne energije in nove možnosti napadov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7130619 (16560) k4vz0024
»

mesečni stroški ob najemnini

Oddelek: Loža
157840 (7212) SkIDiver

Več podobnih tem