Forum » Šola » Pomoč pri nalogi - Fizika 2. letnik
Pomoč pri nalogi - Fizika 2. letnik
okgseer ::
Zdravo!
Dano imam nalogo: Otrok vrti kanglico polno vode v iztegnjeni roki v navpični ravnini. Koliko vrtljajev na minuto mora napravita kanglica, da v najvišji točki voda ne izteče iz kanglice? Za dolžino roke vzemi 0,6m.
Zanima me kako se tako nalogo sploh začne reševati, ker sploh ne vem kje naj začnem glede na to da je dan samo 1 podatek.
Hvala za pomoč!
LP
EDIT: Imam še eno nalogo, ki sem jo rešil pa me zanima če se da komu preverit če sem dobil pravilen rezultat:
Izračunajte obhodni čas satelita, ki kroži na višini 3,6 * 10^6m nad Zemljinim površjem? Polmer Zemlje je 6370km, masa pa 6*10^24kg.
Dobil sem rezultat 9919s.
Dano imam nalogo: Otrok vrti kanglico polno vode v iztegnjeni roki v navpični ravnini. Koliko vrtljajev na minuto mora napravita kanglica, da v najvišji točki voda ne izteče iz kanglice? Za dolžino roke vzemi 0,6m.
Zanima me kako se tako nalogo sploh začne reševati, ker sploh ne vem kje naj začnem glede na to da je dan samo 1 podatek.
Hvala za pomoč!
LP
EDIT: Imam še eno nalogo, ki sem jo rešil pa me zanima če se da komu preverit če sem dobil pravilen rezultat:
Izračunajte obhodni čas satelita, ki kroži na višini 3,6 * 10^6m nad Zemljinim površjem? Polmer Zemlje je 6370km, masa pa 6*10^24kg.
Dobil sem rezultat 9919s.
- spremenil: okgseer ()
socalledm8 ::
Nariši skico in sile ki delujejo na telo. Potem se premišljeno loti naloge!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socalledm8 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 6 nalog za fiziko ... prosim pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 12311 (10006) | lebdim |
» | Vrtenje v praznem vesoljuOddelek: Znanost in tehnologija | 5852 (4756) | Kocka |
» | Demokracija (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 5040 (3705) | TESKAn |
» | Kolo in ravnotežjeOddelek: Loža | 4291 (3263) | ABX |
» | Fizika-gravitacijaOddelek: Šola | 2445 (2349) | Genetic |