Forum » Programiranje » CUPS, Linux, Samba in WIN XP printer
CUPS, Linux, Samba in WIN XP printer
mmanson ::
Pozdravljeni,
že nekaj časa me muči naslednja težava.
Iz linuxa dostopam do nekaterih printerjev na osebnih računalnikih, ki so nanj vezani preko USB. Zato uporabljam CUPS in pa sambo. Dosedaj je to šlo brez težav. Običajno na PC-ju dodam lokalnega uporabnika, ki je namenjen samo temu. Sedaj pa sem prišel do PC-ja, kje mi nikakor ne uspe zadevo rešiti. Vedno mi javalja v CUPS-u access denied, že pri tisku testne strani. Isti tiskalnik sem prestavil na drug pc, ravno tako z okoljem win xp, pa je stvar delovala iz prve. Očitno je težava nekje v pc-ju. Kakšen nasvet bi bil dobrodošel.
Tule pa je še točna napaka:
NT_STATUS_ACCESS_DENIED opening remote spool TestPage
že nekaj časa me muči naslednja težava.
Iz linuxa dostopam do nekaterih printerjev na osebnih računalnikih, ki so nanj vezani preko USB. Zato uporabljam CUPS in pa sambo. Dosedaj je to šlo brez težav. Običajno na PC-ju dodam lokalnega uporabnika, ki je namenjen samo temu. Sedaj pa sem prišel do PC-ja, kje mi nikakor ne uspe zadevo rešiti. Vedno mi javalja v CUPS-u access denied, že pri tisku testne strani. Isti tiskalnik sem prestavil na drug pc, ravno tako z okoljem win xp, pa je stvar delovala iz prve. Očitno je težava nekje v pc-ju. Kakšen nasvet bi bil dobrodošel.
Tule pa je še točna napaka:
NT_STATUS_ACCESS_DENIED opening remote spool TestPage
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | BitLord in partis... sledilniki :SOddelek: Omrežja in internet | 6517 (5653) | 4luka4 |
» | (x) ubuntu internet nehal delatOddelek: Operacijski sistemi | 1737 (1499) | motorc |
» | Ne morem izbrisati direktorijaOddelek: Pomoč in nasveti | 1102 (1047) | TheJack |
» | nastavitev printerja v mreži (router)Oddelek: Operacijski sistemi | 1151 (1071) | maticm |
» | Reševanje crypted podatkov iz NTFSja. (XP guruji - HEEELP!)Oddelek: Operacijski sistemi | 817 (683) | whatson |