» »

Ne morem izbrisati direktorija

Ne morem izbrisati direktorija

TheJack ::

Pred kratkim je izšla finalna verzija LAME 3.97. Zdownloadal sem si zip (lame3.97.zip), ga odpakiral v "lame3.97" direktorij, in direktorij premaknil v Program Files.

Od tu naprej so se začele dogajati čudne reči. Dotičnega direktorija ni možno odpreti: Access Denied. Prav tako ga ni mogoče izbrisati ali preimenovati. Rebootal sem sistem, naložil Unlocker, rezultat je v vseh primerih enak: Access Denied. Direktorij sem poiskušal izbrisati v Safe Mode: Access Denied. Disk sem dal v drug kompjuter in zadevo poskusil izbrisati tam (pod drugim sistemom, se ve): Access Denied.

Sedaj sem dokončno brez idej. Ker sem mislil, da gre morda za hardverski problem z diskom, sem enak postopek ponovil še na drugem kompjuterju; sedaj dotičnega folderja ne morem izbrisati niti tam!!

Skratka, pomoč bo dobrodošla.
Bonis nocet, qui malis parcit.

kuglvinkl ::

Zrihti si en live distro, mountaj disk in pobriši.

TheJack ::

Ne gre. Sem probal s Knoppixom in še Ubuntujem.

Kot kaže je problem v nekakšnih permissions za fajle in direktorije. Neka huda administratorska reč, skratka. Menda (iz popolnoma neznanega razloga) nimam dovoljenja za gledanje/spreminjanje dotičnega folderja.

Če kdo ve kaj več o tem, bi bil vesel kakšnih navodil. Glede naprednega file manegementa v Windowsih (Security, Permissions...) sem namreč popolnoma bos.
Bonis nocet, qui malis parcit.

TheJack ::

Uspelo mi je!

Omogočil sem "Security" tab na right-clicku (odkljukaš "Use Simple File Sharing") in si dodelil dovoljenja za direktorij in fajle.

Seveda ostaja vprašanje, zakaj se je vsebina fajla "lame3.97.zip" sploh zaklenila....
Bonis nocet, qui malis parcit.

amigo_no1 ::

Nisi ravno domač v live linux Os , če trdiš da tudi tak ni mogoče zbrisati fajlov&map na ntfs particijah (potrebno je priklopiti (mount) v RW načinu , potem pa dela).

TheJack ::

Res je da nisem ravno domač v linuxu. Pa vendar sem zadevo v Knoppixu mountal, našel omenjeni direktorij in ga skušal izbrisati. Ni šlo.

Kljub temu da sem še dosti manj doma v naprednostih NTFS-ja, sem dokaj prepričan, da če administrator v WinXP zaklene nek fajl, se ga ne da brisati (gledati, spreminjati....itd.) od nikoder, še najmanj iz kakšnega drugega in drugačnega OSa.
Bonis nocet, qui malis parcit.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blokiran upload?

Oddelek: Pomoč in nasveti
82555 (2332) farko
»

Pomanjšal bi več slik hkrati

Oddelek: Programska oprema
201982 (1688) ejga40
»

Vroč procesor

Oddelek: Pomoč in nasveti
61131 (1024) Dr Evil
»

Kateri program za ripanje cd-jev?

Oddelek: Zvok in slika
293920 (3382) BaRtMaN
»

Mreža med linux-winXP

Oddelek: Operacijski sistemi
9806 (759) CCfly

Več podobnih tem