» »

Priklop kavomata na dvofazno napetost

Priklop kavomata na dvofazno napetost

upobo ::

Že v naprej hvala za vso pomoč. :)

najel sem kavomat,serviser pa ga je iz troedinega zvezal na dvofaznega oziroma izmeničnega. Kavomat ima 3.5 kW in nikjer ne najdem razdelilca, ki bi mi omogočil, da poleg kavomata priklopim še mlin in kaj manjšega. Kaj lahko storim? Kakšen podaljšek oziroma razdelilec lahko kupim?

Kot rečeno, moči so sledeče:
- Kavomat - 3500W
- Mlin - 150W
- Mini hladilnik - ???

mirator ::

Če te prav razumem imaš trifazni kavomat, ki ti ga je serviser priključil dvofazno? To imaš torej rešeno. Za priklop mlinčka za kavo in še kakšen gospodinjski aparat pa lahko preprosto uporabiš podaljšek z vtičnicami, ki ga dobiš skoraj v vsaki trgovini.

upobo ::

To je sicer res, ampak nekako ne najdem dvofaznega razdelilca, ki bi podpiral več kot 3.5kW in 16A. Kavomat ima po moji matematiki okoli 15A, tako da to štima. Kar se pa moči tiče, pa ni zadostno. Sploh če bi priklopil še hladilnik. Slišal sem tudi, da bi lahko podaljšek stopilo, če bi bila žica navita.

...:TOMI:... ::

Ti malo poslikaj to. Drugače pa ni nobenega problema, nič ti ne bo topilo, če je izvedeno pravilno.
Tomi

Miha 333 ::

Torej ti imaš kavomat priključen na navadno vtičnico (mimogrede, temu se reče enofazni priklop, ne dvofazni). Sedaj pa bi vmes dal razdelilec, da bi lahko na isto vtičnico priključil tudi ostale aparate.

To bo težko, ker razdelilci ali podaljški za večji tok od 16A oz moč nad 3,5kW skoraj ne obstajajo, poleg tega je tudi vtičnica, na katero imaš to priklopljeno, verjetno varovana s 16A varovalko in je potem za vse skupaj premalo. Mislim, da je edina rešitev, da druge aparate priključiš na kakšno drugo vtičnico, ki je vezana na drugo varovalko (lahko, da je več vtičnic vezanih na isto varovalko, sploh v istem prostoru, tako da v tem primeru ti druga vtičnica ne pomaga).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop vtičnice ??

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4816837 (6056) starfotr
»

Vezava vtičnic (strani: 1 2 )

6723395 (9905) tony1
»

Priklop štedilnika - kako? (strani: 1 2 3 )

11946362 (32955) borut_p
»

Koliko naprav lahko gre na eno vtičnico?

137875 (7298) nightbird
»

Pomagajte laiku! Pol stanovanjske opreme ne eno vtičnico?!

263749 (2652) omega3

Več podobnih tem