» »

disk ali napajalnik?

disk ali napajalnik?

boštjan ::

Keremu od teh dveh so šteti dnevi?
Namreč danes dopoldan se mi ja kar naenkrat začel disk zaganjat ,ko da ne dobiva dovolj moči (sliši se zvok kot kak "reaktivec") in seveda vse frizne.reebotam,a prvo bios ne najde diska,reebotam še 1X ,ga najde napiše status OK in naloži winse ,toda ne tako hitro kot ponavadi,zato reebotam še 1X,tokrat vse OK.Pol pa ko pridem zvečer domu,vžgem računalo in se naloži vse ok.Me nekaj cajta ni in se prižge SCR.Ko pridem nazaj,premaknem miško in spet tisti zvok iz HDD-ja,kot da ne dobiva dovolj moči,rad bi zagnal a ne more.Seveda reebotam in pozdravi me sporočilo,da nimam dodatnega napajalnega kabla v 9500pro priključen,kar ni res(tukaj tudi 1.pomislim da je kriv PSU).Spet reebotam in spet sporočilo za dodatno napajanje grafične. Zato razstavim PSU in spucam oba venta in zaenkrat ko to pišem vse OK dela.
Moj PSU je tisti famozni iz megahita 400W z 2 ventoma za 8k,HDD pa WD400JB.
Ostali system pa je v podpisu.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

T(he) Boss ::

Meni se tudi obcasno dogajo stvari z diskom, kot jih opisujes, pa ne vem, kaj je krivo, ali disk, ali presvoh napajalnik. Porocaj, kaj bo izdahnilo, ce bo kaj. Meni to dela ze kar lep cas in dokoncno ne crkne nic.

Zaenkrat dela vse OK.SEm spucal vente v PSU.Če bo spet prišlo do problema,bom stari PSU gor priključo,pa bom pol vido.samo stari PSU je 250W

Tak stestiro WD z Data Lifeguard v10.0 in ni našel nobenih napak,ne pri quick in ne pri dolgem preverjanju.Kot kaže so napajaču šteti dnevi,čeprav se ne pregreva.Vente spucal,zdaj samo še čakam da crkne >:D in da uveljavim garancijo

AngelOfDeath ::

da ti nebo še kaj drugega zraven crknilo :\

no zdaj sem še check disk nardil in je najdlo nekaj napak,tak da zdaj dela vse OK.Upam da mi res ne bo še kaj druga šlo v maloro,upam da mi nič ne bo šlo v maloro:)

mISOk ::

Joj Bostjan si pa najdu kdaj bos pisal o tem, jaz si grem ta teden po ta napajalnik, ti mi pa zdaj delas skrbi :( , upam, da bos cim prej porocal o crknjkenem disku :D in da je napajalnik full cool (mal heca, upam da bo vse vrei). Ce bo kaj novega pa poročaj!

Blisk ::

Zmeri napetost iz napajalnika, ko je PC popolnoma obremenjen, če je na 12V ali 5V, veliko manj potem je napajalnik.
Še 1x prav, če crkne napajalnik, lahk skuri celo mašino.

Zaenkrat ko samo surfam so take vrednosti:
+5V->4,98V
+12V->12,16V
Res da sem včeraj dopoldan NFS nabijal in pol se je začel disk zaganjat.A včeraj zvečer kar na lepem,sem samo surfo.

sash ::

kako pa misliš uveljavljat garancijo, če si napajalnik raztavo ???
--------------------
Think different...
TOROiD Group

moraš znat;)

apk ::

Jaz sem imel podobne simptome, pa sem na koncu ugotovil, da je bil problem z elektroniko diska. Ko sem dal v mašimo nov disk, pa dela vse brez problemov.

no oboje je v garanciji,tak da kero bo prej crknilo oz. nepravilno delovalo bom neso na servis

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri nakupu grafične (gamerji help!) :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9410613 (8639) Kaj
»

Hard freeze računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
574973 (4183) PNG
»

ATI RadeOn 4870 HD Sapphire Ventilator (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
587679 (6234) M-XXXX
»

PC se reebota vsakih ~30s

Oddelek: Strojna oprema
6812 (640) stromar
»

nov napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
302256 (1785) Boki_

Več podobnih tem