» »

smiselnost/možnost prenosa hi8 zapisa na računalnik?

smiselnost/možnost prenosa hi8 zapisa na računalnik?

lalan ::

Lep pozdrav.Hiter razvoj tehnike mi postavlja vprašanje,kaj naj naredim z posnetki mojega hi8 analognega camcorderja (ima S in činč izhode)? Če imaš npr. svojemu otroku za njegov 18 rojstni dan namen podariti video zapis nekaterih dogotkov,se vprašam, ali bo takrat klasični videorekorder še,ali pa naj posnetke prenesem v računalnik.Pri tej drugi varijanti pa me zanima, kaj potrebuješ, v kaj posnetek komresirati,da se bo dalo kje gledati in ali bi bila kvaliteta pretvorbe hi8 analognega videozapisa po pretvorbi v digitalni zapis še kolikor toliko kvalitetna.
Za kakšno pomoč se zahvaljujem, seveda pa je rešitev nakup dig.kamere za kar pa sedaj pod razno nimam denarja.

Jose ::

Rabiš video kartico z video in avdio vhodom. Torej nekaj v smislu VIVO grafične kartice. Pred časom sem kupil Saphire Radeon 9000 VIVO kartico (zdaj je skoraj že zastarela), ki je bila kakih 5000SIT dražja od tiste brez VIVO.

Format zapisa je čisto odvisen od tega, kje se bo posnetek gledal. Če bo predvajan na samostojni DVD enoti, bo moral biti DVD (potreben DVD recorder), VCD ali SVCD format (VCD in SVCD format filmov zna predvajati večina novejših DVD playerjev), če pa bo predvajan na računalniku pa katerikoli (DivX, Xvid, Avi, MPEG2,...).

Kar se kvalitete slike tiče pa je najbolj odvisna od kvalitete posnetka na Hi8 kaseti in manj od pretvorbe, kjer se kvaliteta bistveno ne zmanjša (pri sebi nisem opazil razlike med sliko iz Hi8 kasete in kvaliteto slike na SVCD posneto iz iste Hi8 kasete).

lalan ::

Hvala za pojasnilo.Letos bom svojo gf2mx200 najbrže zamenjal,pa bom gledal,da bo nova vivo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretvorba DIVX v KVCD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11928401 (7837) LexLuthor
»

Zajem analognega videa na računalnik-pomoč

Oddelek: Zvok in slika
51314 (1211) OOTBOXZY
»