» »

[Win 8.1] Izginjajoča vnosna polja v logon screenu

[Win 8.1] Izginjajoča vnosna polja v logon screenu

An0N ::

Lep pozdrav,

v Win 8.1 imam težavo - ko se odpre obrazec za prijavo, je vnosno polje (ter ves pripadajoči tekst in grafika) nevidno, dokler z miško ne sežem v tisto področje.

Prav tako se tudi pri različnih operacijah, ki se dogajajo na takih zaslonih zgodi isto (ne vidim teksta, vnosnih polj). Zaenkrat še nisem zasledil rešitve problema, me zanima, če gre tu za kakšno znano "cako"?

Se opravičujem, na 8.1 sem prestopil šele drugič, saj mi je prvič bilo slabo, ko sem videl vmesnik. Sedaj pa se skušam privaditi, vendar imam težave.

LP

An0N

An0N ::

Update: Izbris grafičnega driverja "pomaga", sicer je driver direkt iz HP support strani, ker gre za Switchable Graphics, čemur paše le originalni driver.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: An0N ()

An0N ::

Ker vidim, da sem v sklopu parih dni imel monolog v tej temi, mislim, da je varno posplošiti, da se ljudje najraje oglašajo tedaj, ko imajo veliko za povedati o sebi, predvsem kako je njihova rešitev prava, s čimer ne rešijo ničesar, kajti, kot je videti v primeru tega topica, ko rabi kdo tehnično pomoč (po principu več glav več ve) - pa ni odziva.

Mimogrede, z zgornjim odstavkom morda lahko izpadem bodisi filozof bodisi bedak... želel sem izreči kritiko o skupnosti na tem forumu.

P.S. zadevo sem rešil sam, povezana je z Switchable graphics izvedbo.. treba je izbrisati Intel HD driver v device managerju.... tako, če bo kdo slučajno kdaj iskal rešitev na tem forumu :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: An0N ()

Duhec ::

Če ti varno posplošuješ lahko potem tudi jaz, da si Y generacija (čeprav dvomim), ker značilnosti so iste: pot po liniji najmanjšega odpora, poda malo informacij z minimalnim naporom, pričakuje takojšen odgovor in max. rezultat, hitre rešitve, ki so po možnosti brezplačne.
Glede zadnjega si vsaj forum zadel.
Iz prvega posta ni razvidna zgodovina tvojega problema, kakšen komp imaš, stacionarca ali prenosnik, si se sam mučil z inštalacijo win8,1, je bila to tovarniška prednamestitev, si dokončal inštalacijo in posodobil komplet Windowsupdate sistem in vse gonilnike, ki so na voljo tako kot nujne kot neobvezne posodobitve... ?
Če je prenosnik se ta napaka pojavlja zgolj, ko si na bateriji ali tudi na napajalniku itd...
Z vsakim postom pa poveč drobtinico več, v drugem celo namig s HP support stranjo... ?
Pričakuješ, da vemo vse te začetne informacije (ki so tebi pač logične) od kje ?

Folk se je naveličal odgovarjati na pomanjkljive začetne poste, ker se jim dobesedno ne da vleči osnovnih zadev iz avtorja teme in naklepat 5 postov, da pridejo na nivo, ki bi ga lahko avtor dosegel že z uvodom.
Navadi se, da smo na forumu slepi in gluhi in nam je treba najprej vse povedat, torej na dolgo in široko predno se kdo odloči podat kak odgovor.
Zato bi moral biti predvsem ti bolj aktiven, pač vsak dan, po oddaji prvega posta pomisliti kakšne informacije bi še rabili, da ti pomagamo.

Če imaš HPja je s podporo povsem na nivoju.
Glede na model in tip kompa dobiš vse od gonilnikov, do verzij biosa in dodatnega SW.
Nenazadnje imaš brezplačno podporo na HP Slo, če je sistem Win bil prednaložen na kompu.
Če je bil, zagotovo v osnovi vse špila in takšne grafične anomalije ob prvem pozdravnem zaslonu zagotovo niso s strani HPja.
Druga je, če se Win8.1 inštalirajo naknadno ali se posodobijo, ne posodobijo pa se ostali gonilniki za HW, npr. grafični, intel chipset.. pa ostanejo neki stari. V tvojem primeru si mogoče imel preveč ali pa napačne telovadbe z gonilniki za Fixed/Dynamic mode nastavitve za tvojo grafiko.
Razlago glede Switchable grafike in kako se nastavlja si za začetek preberi tukaj:
http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/publ...
http://blackbird.si/

An0N ::

Hvala lepa za odgovor!

skratka povedano... tvoj argument " Folk se je naveličal odgovarjati na pomanjkljive začetne poste, ker se jim dobesedno ne da vleči osnovnih zadev iz avtorja teme in naklepat 5 postov " je po mojem mnenju neustrezen, kajti:

Priznam, da sem dal slabo podlago, da bi mi kdo pomagal... vendarle, če bi kdo sploh imel namen pomagati, bi navkljub slabim info. le-te pridobil s preprostim vprašanjem :) Še sam sem to storil večkrat, in me ni nič stalo, sem pa uspel prispevati svoj delež pomoči. Kje je torej smiselnost tega argumenta, ki ga podajaš ter da sploh govoriš v imenu neke skupnosti? Bi rekel zase, da si se naveličal pomoči takim, ki dajo pomanjkljive informacije...

" hitre rešitve, ki so po možnosti brezplačne" -> ja kaj pa bi ti, računal za malo solidarnosti? Menim, da je le-to odraz delovne neuspešnosti slovenskega gospodarstva... vsak naj gleda na svojo rit, k**c gleda tiste, ki potrebujejo pomoč..............

In ja, protiprimer tvojemu sklepu, da sem nek pripadnik generacije, ki gre po liniji najmanjšega odpora bi v mojem primeru bil, da sem zadevo rešil sam - brez pomoči drugih.

Še to : "pričakuje takojšen odgovor in max. rezultat, hitre rešitve" -> nikjer nisem napisal - "pomagajte mi takoj, z maksimalnim rezultatom ter rešitev naj bo hitra". Torej: tvoje predpostavke so skrajno intelektualno pomanjkljive, saj nisem izrazil nobeno izmed "kvalitet", ki mi jih ti pripisuješ, z izjemo le-te, da sem pričakoval pomoč ob pomanjkljivih informacijah.

Lepo pozdravljen.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica- ločena ali integrirana

Oddelek: Pomoč in nasveti
142295 (1618) Zheegec
»

Prenosnik Asus K55VM, BSD, Red Screen, stvarna napaka?

Oddelek: Strojna oprema
6896 (793) Riff
»

HP pavilion dv7

Oddelek: Pomoč in nasveti
191005 (832) Gutjerez
»

HP 15 d050sm - gonilniki nujno (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6316730 (13172) dmagnif
»

Štekanje igric...grafika

Oddelek: Pomoč in nasveti
121656 (1409) boogie_xlr

Več podobnih tem