Forum » Zvok in slika » 7,1 zvok vs 5,1
7,1 zvok vs 5,1
mat11 ::
Ker ima novi AV receiver možnost 7,1 zvoka me zanima kako se to kaj sliši oziroma ali se splača dokupiti še dva zvočnika saj imam sedaj 5,1 sistem. Gledam filme in jih zelo malo najdem z 7,1 podporo. Če gledaš filme z 5,1 podporo uporablja samo 5,1 sistem ali pa vseeno nekaj doda dodatnima dvema zvočnikoma?
mat
- spremenil: mat11 ()
Amdforce ::
Za 7.1 sistem rabis ze primerno razporejen prostor, recimo sedezna cca 2m od zadnje stene. Potem se nove kable vlect, stojala,...
Jaz mislim da je bolj vazna kvaliteta zvocnikov, but if money is not an issue....
Mene moja izseli ce bi se kej tehnike v sobo prvleku....
Filmov je pa kar dosti tudi v 7.1, je pa res da jih je v DD 5.1 neprimerno vec in tudi prej pridejo.
Jaz mislim da je bolj vazna kvaliteta zvocnikov, but if money is not an issue....
Mene moja izseli ce bi se kej tehnike v sobo prvleku....
Filmov je pa kar dosti tudi v 7.1, je pa res da jih je v DD 5.1 neprimerno vec in tudi prej pridejo.
Trenutno še v škatli, ravnokar dobil http://www.whathifi.com/sony/str-dn850/... .
6 in 7 zvočnik ne bi mogel postaviti ob strani, ima pa Sony možnost postaviti zvočnike na steno kjer je televizor in ti dajejo še višinsko sliko.
6 in 7 zvočnik ne bi mogel postaviti ob strani, ima pa Sony možnost postaviti zvočnike na steno kjer je televizor in ti dajejo še višinsko sliko.
mat
Zgodovina sprememb…
In tega Sony-evega dodatnega načina ne razumem, ali je to v resnici 5,1 in to sami še nekaj sprocesirajo? Če je tako, bi pod strop že spravil dva satelita brez večjega problema.
mat
Zgodovina sprememb…
DarwiN ::
Pomoje ne boš slišal omembe vredne razlike med 5.1 in 7.1... Potem bi potreboval Dolby Atmos receiver in 9 zvočnikov, denimo 5.1.4 sistem..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zanima me samo, če se splača dokupiti še dva satelita, če pa ni kakšnega velikega efekta pa je škoda denarja.
Tole sem našel: Currently, there are no movies that have been recorded with height or width material. The information for these channels is extrapolated by the audio processor.
Če prav razumem to nalogo prvzame AV sprejmnik, samo mi ni jasno kateri signal je za višino?
Tole sem našel: Currently, there are no movies that have been recorded with height or width material. The information for these channels is extrapolated by the audio processor.
Če prav razumem to nalogo prvzame AV sprejmnik, samo mi ni jasno kateri signal je za višino?
mat
Zgodovina sprememb…
OK.d ::
Jaz pa imam onkyo 636 in me zanima, kje lahko vidim na reciverju ko je na voljo dolby atmos?
LPOK.d
Kako to misliš? Na blu-rayu oz. video playerju greš v menu in izbereš audio track: dolby atmos, in potem ti bo na displayu od receiverja pisalo, da dekodira dolby atmos.
Aha, to bi potem moral videti pod tipko display-input/output.
Pa še nekaj me zanima, ker nimam BR.predvajalnika ali potem lahko pri BR filmu izbiraš vse tiste formate, kateri so na voljo v navodilih-pripeta slika ali pač samo tiste katere film omogoča?
Saj logično je, samo se prvič s takim reciverjem srečujem
Pa še nekaj me zanima, ker nimam BR.predvajalnika ali potem lahko pri BR filmu izbiraš vse tiste formate, kateri so na voljo v navodilih-pripeta slika ali pač samo tiste katere film omogoča?
Saj logično je, samo se prvič s takim reciverjem srečujem
LPOK.d
Well, imaš določene upmixe ipd, ampak načeloma uporabiš tisto najboljšo zvokovno sled, ki jo film omogoča. Atmos upmix sicer baje lepo deluje, ampak je treba imet čim več zvočnikov... Tvoj Onkyo seveda podpira Atmos, samo zvočnike še potrebuješ, vsaj dva komada.. Tole naprimer bi bila najcenejša varianta. Dodaš k 5.1 sistemu in že gledaš atmos filme preko travnika. ;) Nazadnje je samo film Transformers: age of extinction vseboval atmos zvok, zdaj pa vidim, da jih je že kar par ducatov zunaj.
Te atmos zvočnike že imam, zato sprašujem ker se mi še ni nikjer pojavil napis dolby atmos-tudi pri predvajanju novih transformerjev?
LPOK.d
Sem potegnil dol, ampak se bojim da nimam ustreznega predvajalnika za to, na compu imam MPC in še xtreamer MK1.
Kaj pa priporočaš za en predvajalnik?
Kaj pa priporočaš za en predvajalnik?
LPOK.d
CyberLink PowerDVD Ultra v14
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kak Hi FI komponenta internetni radio in Dab + hkrati kupitiOddelek: Kaj kupiti | 7340 (3840) | mat xxl |
» | Hišni kino sistem - Kaj kupiti ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 32365 (23904) | p|X| |
» | Hišni kino ali navadni 5.1 sistemOddelek: Zvok in slika | 5148 (4086) | Anney |
» | Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 48393 (29858) | Anney |