Forum » Zvok in slika » pc->reciver?
pc->reciver?
OK.d ::
Imam težavo z zvokom iz center zvočnika je namreč prepotiho-dialogi v filmu.
Drugače za predvajanje uporabljam MPC, ker imam starejši comp. asrock ion 330 in mu predvajanje z njim ne dela težav pri kakšnih velikih mkv-jih.
Recimo ko pa probam kakšen dvix film predvajati preko BS, pa zvok dela normalno preko center zvočnika, kakor tudi preko ostalih.
Imam reciver onkyo 636 in zvočnike 5.1.2 sistem.
Na compu imam naložen realtekov HD audio manager, katerega imam pravilno nastavljenega, prav tako zvočni izhodi na reciverju.
Tudi v programu MPC imam obkljukanih več kanalov, tako da se tukaj moje znanje neha.
Drugače za predvajanje uporabljam MPC, ker imam starejši comp. asrock ion 330 in mu predvajanje z njim ne dela težav pri kakšnih velikih mkv-jih.
Recimo ko pa probam kakšen dvix film predvajati preko BS, pa zvok dela normalno preko center zvočnika, kakor tudi preko ostalih.
Imam reciver onkyo 636 in zvočnike 5.1.2 sistem.
Na compu imam naložen realtekov HD audio manager, katerega imam pravilno nastavljenega, prav tako zvočni izhodi na reciverju.
Tudi v programu MPC imam obkljukanih več kanalov, tako da se tukaj moje znanje neha.
LPOK.d
Machete ::
Na receiverju nimaš nobenega menija za pojačat center? Ponavadi se da % na vsakmu izhodu regulirat. Nisi povedal kako imaš na reciever pc priklopljen.
Priklop je narejen preko hdmi.
Na reciverju tudi če dam na maximum center še vedno ni zadovoljiva jakost, tako da mora biti še neka malenkost.
Na reciverju tudi če dam na maximum center še vedno ni zadovoljiva jakost, tako da mora biti še neka malenkost.
LPOK.d
DarwiN ::
Nevem za Onkya, ampak Denon ima v nastavitvah še opcijo "Dialog level adjust", ki porihta ravno to, kar muči tebe.
Lahko improviziraš in daš center na max, vse ostale kanale pa še dodatno znižaš.
Na reciverju tudi če dam na maximum center še vedno ni zadovoljiva jakost
Lahko improviziraš in daš center na max, vse ostale kanale pa še dodatno znižaš.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Ja edino to mi še preostane center na full, druge pa na minimum ampak pomoje ni to to in bi morala obstajati bolj elegantna rešitev
Imam pa malo drugačen realtekov manager kot na sliki
Sem poizkusil tudi preko s/pdif ampak je rezultat isti.
Imam pa malo drugačen realtekov manager kot na sliki
Sem poizkusil tudi preko s/pdif ampak je rezultat isti.
LPOK.d
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OK.d ()
Zdaj sem vsaj malo bližje rešitvi, če dam v realteku 6 ch. imam normalen zvok preko centralnega, vendar ni dts-a.
Ko pa obkljukam 2 ch. imam dts, ampak centralni spet prepotiho
Ko pa obkljukam 2 ch. imam dts, ampak centralni spet prepotiho
LPOK.d
cebelar123 ::
No tisto sem za silo rešil imam pa naslednjo težavo.
Računalnik imam/sem imel povezan na monitor in tv(kopija zaslona) in je stvar delovala bp.
Od kar pa imam vmes priklopljen reciver, si računalnik oz. grafična noče več zapomniti druge naprave-onkyo reciver in je zdaj potrebno vedno znova potrjevat kopijo zaslona, če hočem gledati film/srfati na tv-ju.
Kako rešit to zadevo?
Računalnik imam/sem imel povezan na monitor in tv(kopija zaslona) in je stvar delovala bp.
Od kar pa imam vmes priklopljen reciver, si računalnik oz. grafična noče več zapomniti druge naprave-onkyo reciver in je zdaj potrebno vedno znova potrjevat kopijo zaslona, če hočem gledati film/srfati na tv-ju.
Kako rešit to zadevo?
LPOK.d
A kopijo zaslona bi rad imel ves čas aktivno, tudi kadar ne uporabljaš TVja?
Najprej naredi bližnjico... Denimo na namizju - desni gumb, new shortcut, in potem vnesi naslednji ukaz
%windir%\System32\DisplaySwitch.exe /clone
Vnesi ime bližnjice in finish.. Kadar klikneš to bližnjico, se bo aktivirala kopija zaslona.
Potem pa narediš en task, ki vsakič ob prihodu v windowse samodejno zažene ta ukaz (bližnjico).. In si rešil težavo..
Če ne veš, kako naredit tak preprost task, naredi po teh navodilih.
%windir%\System32\DisplaySwitch.exe /clone
Vnesi ime bližnjice in finish.. Kadar klikneš to bližnjico, se bo aktivirala kopija zaslona.
Potem pa narediš en task, ki vsakič ob prihodu v windowse samodejno zažene ta ukaz (bližnjico).. In si rešil težavo..
Če ne veš, kako naredit tak preprost task, naredi po teh navodilih.
Hvala bom preučil zadevo, prvič delam kaj takega.
Aja, jaz imam še xp-je in nikoli ne ugašam računalnika ali je tu kakšna ovira?
Aja, jaz imam še xp-je in nikoli ne ugašam računalnika ali je tu kakšna ovira?
LPOK.d
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OK.d ()
S tem nič ne profitiram, ker moram še vedno klikat na bližnjico, rad bi samo da je zadeva nonstop vklopljena.
LPOK.d
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 5.1 zvok v PC igrah?Oddelek: Zvok in slika | 4970 (1386) | KTr1sk |
» | Priklop hišnega kinaOddelek: Zvok in slika | 5777 (3617) | ninjaxx |
» | receiver - pcOddelek: Zvok in slika | 1390 (1150) | stage 6 |
» | Kako bi vi povezali?Oddelek: Zvok in slika | 3090 (2708) | Mattithyahu |
» | Receiver do max 300 eurOddelek: Zvok in slika | 3919 (2879) | Trancedeejay |