Forum » Strojna oprema » Težave z zagonom računalnika
Težave z zagonom računalnika
simbad ::
Hi!
Imam eno veliko težavo. Namreč ob zagonu računalnika se mi noče vklopiti monitor.
Ob vklopu se mi enkrat dvigne monitor, ampak še to samo za 1 ns (preklopi lučko na monitorju iz rdeče v zeleno in nato spet nazaj v rdečo).
Dosedaj se probal ponovno odstraniti/vstavit grafično kartico, vendar brez uspeha.
Prosim za NUJNO pomoč
Imam eno veliko težavo. Namreč ob zagonu računalnika se mi noče vklopiti monitor.
Ob vklopu se mi enkrat dvigne monitor, ampak še to samo za 1 ns (preklopi lučko na monitorju iz rdeče v zeleno in nato spet nazaj v rdečo).
Dosedaj se probal ponovno odstraniti/vstavit grafično kartico, vendar brez uspeha.
Prosim za NUJNO pomoč
- premaknil: ToniT ()
Jok3r ::
Računalnik ugasni iz napetosti potem pa potegni baterijo ven in čez nekaj časa daj nazaj notri in potem probaj če se ti bo vžgal comp (monitor). Potem v biosu lodi best prformance. Probaj mogoče bo delovalo!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jok3r ()
No sem ze korak dlje,...
Sem zamenjal grafično, pa mi pri novi samo kaže vse v vijolčni barvi, če pa dam tastaro krtico, katera se mi noče monitor prižgat, pa se dela v drugi mašini čis OK .
Res ne vem kaj bi mu lahko bilo? Je možno kaj z plato?
Sem zamenjal grafično, pa mi pri novi samo kaže vse v vijolčni barvi, če pa dam tastaro krtico, katera se mi noče monitor prižgat, pa se dela v drugi mašini čis OK .
Res ne vem kaj bi mu lahko bilo? Je možno kaj z plato?
upirna ::
čudno, probaj še plato zamenjati, sam men je to ful čudn.Dej kišto priklopi na drug monitor, pol pa poročaj!
bmandelj ::
Kaj pa kist z drugim monitorjem
a so obe grafike agp? probaj eno pci
ce pci dela pol je neki z agpjem narobe
LP Brane
a so obe grafike agp? probaj eno pci
ce pci dela pol je neki z agpjem narobe
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
upirna ::
Postopek v ravnanju, če imaš prešvoh napajlnik :
1. odpri kišto
2. resetiraj bios
3. če resetiraš bios, se bo proc vrnu na nižjo frekvenco, zato bo poRABIL MANJ EL.
1. odpri kišto
2. resetiraj bios
3. če resetiraš bios, se bo proc vrnu na nižjo frekvenco, zato bo poRABIL MANJ EL.
Napajalnik imam dovolj močan 300w, monitor pa mi na drugi kišti dela,...bom probal še z drugim kablom
Blisk ::
Po moje maš nastavleno preveliko resolucijo, ali prevelik refreshrate, pa monitor ne more uključit, ko pride u windowse.
A preden prideš v windowse ti monitor dela, če ti dela, je to to.
Zaženeš winse v safe mode in nastaviš refreshrate in resolucijo.
A preden prideš v windowse ti monitor dela, če ti dela, je to to.
Zaženeš winse v safe mode in nastaviš refreshrate in resolucijo.
sem že ugotovil, da je kabel fuč. Ni pa mi jasno zakaj na drugi kišti dela normalno. Je pa res, da je tam manj zmogljiva kartica.
Maxtor ::
Opa!!! Če je res kabel fuč sem jaz rešil problem
Saj je čisto logično. Grafične kartice imajo pač nekoliko različne konektorje. Zato je v eni imel stik, v drugi slabše, v tretji pa pač ne...
Saj je čisto logično. Grafične kartice imajo pač nekoliko različne konektorje. Zato je v eni imel stik, v drugi slabše, v tretji pa pač ne...
jop,...
hvala vsem, ki ste pomagali pri resitvi problema.
Kljub vsemu pa ze gledam za LCDji,...povsejverjetnosti NECa 18"
hvala vsem, ki ste pomagali pri resitvi problema.
Kljub vsemu pa ze gledam za LCDji,...povsejverjetnosti NECa 18"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 1773 (1502) | Bye |
» | grafična kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 23163 (21974) | LukaTCE |
» | Težave pri na novo sestavljenem računalniku.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2002 (1465) | Dominik91 |
» | Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 18897 (12413) | Ursus |
» | Racunalnik se ne "prizge"Oddelek: Pomoč in nasveti | 1167 (1038) | lanicorec |