» »

Ohrajevalnik zaslona ,izklop monitorja ali kaj drugega

Ohrajevalnik zaslona ,izklop monitorja ali kaj drugega

Dusko ::

Zanima me naslednje torej odkar mam ADSL pač mam večino dneva prižgan računalnik
monitor je samsung SM753 in miško typhoon brežična optična.
Potem ko končam z delom pri računaliku dam miško v polnilec da se polni. Ampak potem kljub temu ,da mam nastavljen ohrajevalnik zaslona da se vklopi po 5 minutah se le-ta ne vključi. Torej potem pač zaradi tega ker me je strah za monitor izključim monitor.
Ker pač recimo zjutraj predno grem na faks vklopim računalnik in pol čez 7 ur recimo pridem domov.PA me je strah,da se mi ne bi pokvaril monitor.Čeprav da ga izklopim pa pol spet vklopim verjetno tudi ni preveč pametna zadeva ker recimo če pridem že čez pol ure nazaj .Mislim ker ohrajevalnik se vklopi samo takrat če miške nimam v polnilcu potem dela zadeva normalno.
In zdaj mi naj nekdo pove ali se monitor če je prižgan in se na njem nič ne dogaja razen mpač da je odprta v ozadju zone alarm pa emula. kaj kvari če recimo pač gori 5 ur ne da bis e na njem kaj delalo.
Miške resda ne rabim vedno dajat v polnilec ampak vseeno rajši jo malo sproti polnim kot pa ostanem na koncu brez nje.
Pač kdaj bi se naj sploh odločio da izklopim monitro ko vem da me en bo recimo 2,3 ure ker jaz zdaj to nonstop delam in se zgodi rtudi da sn v pol ure ali pa tričetr ure nazaj in pol to nenehno vklaplanje.Pač ne bi rad škodval monitorju.

Cokolesnik ::

Tako za računalnik, kot za ekran je boljše, če se ga dnevno čimanj prižiga ali ugaša ker je vsak vklop oz. izklop nekakšen šok za naprave. Res je, da so sodobne naprave precej izpopolnjene glede tega in da jim načeloma tudi večkratni vklop/izklop ne povzroča nobenih težav. Tudi garancija ne propade, če naprava "crkne" zaradi tega, ker si jo vklopil 5krat dnevno in to ni pisalo v navodilih kot prepovedano.

Za računalnik ni nič napačno, če gori 24 ur dnevno, za ekran pa nastavi naj gre v standby, ker ga v času neaktivnosti ne potrebuješ in tudi segreva se ob tem po čisto nepotrebnem.

Včasih so ljudje bili mnenja, da ohranjevalnik zaslona preprečuje, da bi slika na ekranu zmrznila, naredila nekakšen pečat v zaslon, kar bi motilo izrisovanje vseh naslednjih slik na zaslonu. Tudi to je preteklost zaradi nove, izpopolnjene tehnologije rač. zaslonov (enaka zadeva pa velja tudi za nepredek televizijskih sprejemnikov). O teh zadevah sicer nisem strokovnjak, zato me lahko kdo popravi.

Sicer bo tvoj prispevek marsikoga odvrnil, ker je vse prej kot jedrnat.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zheegec ::

Če me dlje ni doma vedno ugasnem monitor, imam tudi v power managment nastavljeno da se mi monitor in disk ugasneta v 15 min, standby pa never.
Nasvet: ugašaj monitor pa trdi disk, v ozadju imej ADSL in pa Folding@Home - team 10824 !!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzdržljivost baterije na iphone 5s

Oddelek: Mobilne tehnologije
214639 (3957) hojnikb
»

Samsung lcd - zamenjani kondenzatorji - problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5115605 (14126) Pyr0Beast
»

Nič vatov za stand-by (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
636134 (6134) bbf
»

je dobro imeti racunalnik prizgan 24ur na dan? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
858748 (5971) Fizikalko

Več podobnih tem