» »

Screen tearing

Screen tearing

kozitheone ::

Lep pozdrav.

Pred kratkim sem si naročil nov računalnik (posamezne komponente) in ga sam tudi sestavil. Naložil sem Windowse 7 Ultimate, jih updatal in prenesel še ostale driverje. Že od samega začetka se srečujem s tako imenovanim "Screen tearingom", ki sem ga prvič opazil ob predvajanju youtube videov, potem v scrollanju spletnih strani v igrah pa mislim, da ni prisoten. Ko slika miruje je prikaz le te brezhiben, ko pa se začne premikati, pa osvežitev ni čista. Nekje na sredi monitorja se pojavi nevidna črta - črta preloma, osvežitve, ki nekako razpolovi ekran in tam se nekoliko zamakne, popači slika. Monitor je na grafično kartico priključen preko Hdmi kabla. Efekt se pojavlja tudi, ko namesto monitorja uporabim LCD Tv, preko drugega Hdmija. Najprej sem mislil, da sem narobe priključil grafično z napajalnikom. 1x6-pin + 1x6+2-pin connector iz istega kabla sem povezal v grafično (2x6-pin). Bi mogoče moral uporabiti dva različna kabla iz napajalnika? Bios matične sem tudi updatal iz 1.10 na 1.20. Uporabljam zadnje Nvidia driverje 347.52. Igral sem se že z vsemi 3D nastavitvami grafične kartice, vključil V-sync, triple-buffering, skratka vse kombinacije pa še vedno brez učinka. Problem sem skušal rešiti tudi z izbiro osnovne Aero teme, ki omogoča transparentnost, a brez uspeha. Kot opombo še dodam, da sem efekt parkrat že odstranil, ko sem izbrisal NVIDIA Geforce Experience program, vendar se je ta ponovil s ponovnim zagonom računalnika. Je imel kdo že podobne težave s to grafično kartico?

Že vnaprej se zahvaljujem za kakršnokoli pomoč ali nasvet.

LG 24MP55 60Hz
ASRock H97 Anniversary
Xeon E3-1231v3
Gigabyte GeForce GTX 970 WindForce 3X
XFX 550

m0LN4r ::

Da ti vsync očinkovito deluje rabiš imeti vsaj minimum 58fps; ne AVG.
Pa nekatere igre overridajo settingse v settingsih za grafo. Oz. najprej je potrebno v igri sami, šele potem forcat z grafo.

Youtube screen tearing? To obstaja?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Kot pravim, problem ni tako izrazit v igrah ampak je precej očiten ko browsam net. Na youtube to zgleda tako, da ko se video predvaja, je nekje na sredini taka nevidna črta, ki razpolavlja zgornji in spodnji del. Predpostavljam, da tukaj naredi monitor refresh (iz vrha na vzdol, v tej crti pa pride do popačanja). Če video pavziram črta izgine. To izgleda nekako tako:

xda develope ::

Probi drug kabel.

Sem poskusil drugi hdmi kabel. Še kar isto.

Ko sem izbrisal NVIDIA Geforce experience program, se je stvar popravila, ampak, ko sem računalnik ponovno zagnal, se znova pojavi :/

Hmm, jaz osebno še nikoli nisem videl screen tear na youtube... Pa skor na vsakem kompu probam, kako dela.

Pa si poskusil z drugimi brskalniki? Flash posodobljen?
Če odpreš kak film z predvajalnikom, tam se tudi pojavi?
Trade Republic 38MVDVXM

Sem poskusil na drugem brskalniku (zdej uporabljam chrome), flash je posodobljen, v VLC predvajalnuku tudi isto, ko predvajam film, sam je bolj redko, na youtube videju pa kr močneje in če PrtScrenam pa prlepim v slikarja, se tam to ne vidi. Vidi se sam ob predvajanju videa in ne, ko je pavziran.

hojnikb ::

briši trenutne driverje dol in probi z kakimi starejšimi...
#brezpodpisa

Mogoče butasto vprašanje, ampak. Koliko imaš fpsov v youtube posnetku in koliko na motiroju?
Predvidevam, da veš zakaj pride do tearinga v večini ljudskih primerov.
Trade Republic 38MVDVXM

To sem planiral zdele naredit ja, lahk to zbrišem kr pod control panel -> Unistall or change program? Al obstaja kak poseben postopek? Bo to zadostovalo? Katero verzijo driverjev predlagaš?

m0LN4r je izjavil:

Mogoče butasto vprašanje, ampak. Koliko imaš fpsov v youtube posnetku in koliko na motiroju?
Predvidevam, da veš zakaj pride do tearinga v večini ljudskih primerov.

Kako pa bi lahko to pogledal?

Zgodovina sprememb…

desni klik, stat za piflarje al pa naloži fraps
Trade Republic 38MVDVXM

Ok, sem zrihtal! Aero theme mi ni delalo, zato sem mogu dat "Desktop Window Manager Session Manager" na "Start". Zdej je pa vse v redu :)

Hvala vsem za pomoč! Lep pozdrav.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup monitorja za gaming?

Oddelek: Strojna oprema
304478 (3014) tryhard
»

4k monitor in 1080p resolucija v igrah

Oddelek: Pomoč in nasveti
121891 (1402) Compufreek