Forum » Hlajenje in modifikacije » zelman 9500
zelman 9500
kankan1 ::
Pozdravljeni!
Ker se mi je procesor pregreval (pri 100% tudi do 68 stopinj) sem inštaliral Zelmana 9500, sedaj temp. ne gre čez 50 stopinj pri 100% obremenitvi, drugače pa je okoli 40 stopinj. Procesor sem z zelmanim shladil za najmanj 10 stopinj, pa še stišal sem računalnik.
Imam pa problem pri zagonu računalnika. Zagon se ustavi in napiše:
CPU fun error!
Pres F1 to resume
Ko pritisnem F1 se računalnik normalno zažene, temperatura procesorja, pa mislim, da je tudi kolikor toliko normalna.
Kaj na storim?
lp
Ker se mi je procesor pregreval (pri 100% tudi do 68 stopinj) sem inštaliral Zelmana 9500, sedaj temp. ne gre čez 50 stopinj pri 100% obremenitvi, drugače pa je okoli 40 stopinj. Procesor sem z zelmanim shladil za najmanj 10 stopinj, pa še stišal sem računalnik.
Imam pa problem pri zagonu računalnika. Zagon se ustavi in napiše:
CPU fun error!
Pres F1 to resume
Ko pritisnem F1 se računalnik normalno zažene, temperatura procesorja, pa mislim, da je tudi kolikor toliko normalna.
Kaj na storim?
lp
michel ::
Neverjetno kako se folk vzdržuje. Pohvala
Zelman
CPU fun error! Očitno se ti procesor malo preveč zabava in malo manj dela
Zelman
CPU fun error! Očitno se ti procesor malo preveč zabava in malo manj dela
Plati nekaj ne štima, ker pa se procesor ne pregreva lahko nadaljuješ delo.
Probaj iztakniti pinski priključek in še enkrat priklopi.
Si pravilno nanesel pasto (po navodilih)?
Probaj iztakniti pinski priključek in še enkrat priklopi.
Si pravilno nanesel pasto (po navodilih)?
trek@s ::
Jao, kake veze ma pasta z "cpu fan error"? Saj ti je zgoraj lepo napisal, da ga je ohladil za 10°C.
Prosim ne govori, da je to povsem nemogoče.
Če sem se kaj naučil v vseh teh letih je to da zajec tiči vedno v drugem grmu.
Ker nekaj ne štima po menjavi hlajenja preprosto predlagam naj gre še enkrat počasi po korakih.
Če sem se kaj naučil v vseh teh letih je to da zajec tiči vedno v drugem grmu.
Ker nekaj ne štima po menjavi hlajenja preprosto predlagam naj gre še enkrat počasi po korakih.
sid911 ::
Verjetno je ventilator zAlmanapriklopljen na kak drug vir napajanja in ne na CPU FAN na plati.
Če je temperatura proca padla za 10 stopinj s pasto ni narobe nič.
Če je temperatura proca padla za 10 stopinj s pasto ni narobe nič.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
dolenc ::
V biosu lahko izklopiš tole, tam ko ti kaže obrate za cpu fan, dej na disable pa je. Narobe ni pa nič.
Ja pasta res ni kriva. Priklopjenega sem imel na drug vir napajanja. Sedaj ko ga priklopim na CPU FAN zelman izgubi moč in sicer ga lahko navijem največ do 2 na drugem vtiču pa do 2.5.
Obrate za cpu fan v biosu imam na disable.
Obrate za cpu fan v biosu imam na disable.
poizkusil sem t drugim ventilatorjem na priklopu za cpu vendar mi ob zagonu še vedno javi napako.
Zakaj zelman izgubi moč na priklopu za cpu?
Zakaj zelman izgubi moč na priklopu za cpu?
Baxxxter ::
še enkrat: napiše se zAlman... če hočeš da dela z polno močjo v biosu izklopi funkcijo (mislim da se imenuje Q-FAN) ki samodejno nadzira vrtljaje.
a13misko ::
Meni tudi pri 7700cu na začetku napiše eror ker imam premajhne obrate na ventilatorju (pod 900) če daš malo več bo to izginilo!
dolenc ::
Najbrš izgubi moč, ker imaš naštimano da ti plata regulira obrate po temperaturi, spet nastaviš vse v biosu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Utišanje stock ventilatorja i3 6100Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3754 (3291) | jest10 |
» | Ali je ta temeperatura normalna ? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8785 (7604) | Pro_moted |
» | cpu is not installedOddelek: Navijanje | 1043 (904) | Janac |
» | Regulacija CPU ventilatorja? Visoka temp. cpu-jaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2559 (2437) | umax |
» | Athlon XP 1700+ temperatura in demontažaOddelek: Pomoč in nasveti | 1610 (1166) | krucymucy |