Forum » Izdelava spletišč » Apache .htaccess routing nastavitve
Apache .htaccess routing nastavitve
roko granata ::
Rad bi spisal enostavno MVC aplikacijo. Uporabljam MAMP (local server solution) in php. Pod MAMP web root directory ( "htdocs" ) imam več map, ki predstavljajo moje projekte: "htdocs/projekt1", "htdocs/projekt2" in "htdocs/projektMVC", torej "localhost:8888/projektMVC".
Projekt "projektMVC" je nadalje razdeljen na mapi "projektMVC/public" ter "projektMVC/app". Kako bi skonfiguriral .htaccess v mapi "/projektMVC", da bi routal url "/projektMVC/" na "/projektMVC/public/(index.php)"?
Igral sem se nekaj v smislu:
Bottomline, ker še nisem naštudiral regexov in APACHE dokumentacije (TODO), sem nekaj prepisoval iz google in stack overflow vprašanj/odgovorov, a za sedaj bi rad le usposobil route.
Projekt "projektMVC" je nadalje razdeljen na mapi "projektMVC/public" ter "projektMVC/app". Kako bi skonfiguriral .htaccess v mapi "/projektMVC", da bi routal url "/projektMVC/" na "/projektMVC/public/(index.php)"?
DISK1 Applications MAMP htdocs projekt1 projekt2 projektMVC .htaccess <- ?? app .htaccess (Options -Indexes) controller core ... public index.php ...
Igral sem se nekaj v smislu:
Options -Multiviews RewriteEngine On RewriteBase /projektMVC/public RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^(.+)$ index.php?url=$1 [QSA,L]
Bottomline, ker še nisem naštudiral regexov in APACHE dokumentacije (TODO), sem nekaj prepisoval iz google in stack overflow vprašanj/odgovorov, a za sedaj bi rad le usposobil route.
pegasus ::
Na dolgi rok se izogni rešitvam, ki uporabljajo rewrite rule in .htaccess, ti bo svet hvaležen in sebi boš prihranil kak siv las.
Torej je bolje narediti index.php v mapi /projektMVC/ in v headerju preusemrti na /projektMVC/public/index.php? So še kakšne rešiteve in katera je najbolj efektivna?
Po kvantiteti in kvaliteti odgovor sklepam, da vas večina nikoli ni zares hard code-ala the zadev :)
"Zakaj pa bi, če so za to frameworki?" je sicer precej legit argument, vendar se mi osebno zdi precej pomembno, da veš kaj bližnjica naredi, da jo lahko potem brezsramno v nedogled uporabjaš.
Najljubši PHP framework?
"Zakaj pa bi, če so za to frameworki?" je sicer precej legit argument, vendar se mi osebno zdi precej pomembno, da veš kaj bližnjica naredi, da jo lahko potem brezsramno v nedogled uporabjaš.
Najljubši PHP framework?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | JS frameworks: knockoutJS, angularJS, react, ...Oddelek: Programiranje | 7249 (4094) | kuall |
» | Izdelovanje kompleksne spletne straniOddelek: Programiranje | 1603 (815) | smacker |
» | Django meet, uporabniška izkušnja in varnost v telefonijiOddelek: Novice / Kiberpipa | 4926 (4080) | hendriks |
» | ASP.NET MVC - HttpExceptionOddelek: Programiranje | 808 (714) | hendriks |
» | PHP ali ASPOddelek: Programiranje | 3176 (2545) | DavidJ |