Forum » Šola » Prepoznavnost medicinske fakultete Ljubljana
Prepoznavnost medicinske fakultete Ljubljana
primorcan ::
Malo sem razmišljal o študiju na medicinski fakulteti. Zanima me kakšna je prepoznavnost fakultete v tujini. Če bi recimo opravljal podiplomski študij npr. v Ameriki, kakšne so možnosti? Zanima me pa tudi konkretno če jih veliko odide v tujino (ne erasmus, ampak prav študij) in če so jim omogočene res priznane univerze?
"Be the change that you wish to see in the world."
jype ::
primorcan> omogočene
Vsak, ki ima denar, lahko pride na vrhunske univerze v tujini. Nekateri dobijo denar od sponzorjev, ker so dovolj dobri. Ja, tudi z ljubljanske MF.
Vsak, ki ima denar, lahko pride na vrhunske univerze v tujini. Nekateri dobijo denar od sponzorjev, ker so dovolj dobri. Ja, tudi z ljubljanske MF.
Smurf ::
Kolikor jaz poznam to sceno (nekaj sorodnikov je medicincev, pa kar precej kolegov), gre vecina ljudi v tujino po specializaciji (ko se ze do neke mere uveljavijo in napisejo tudi kaksen clanek). Da gredo takoj po opravljeni fakulteti tja pa je bolj izjema. Poznam nekaj takih, ki je imelo povprecje na medicini blizu 10, za starse precej priznane zdravnike (zal ima to se zmeraj precej velik faktor) in veliko zeljo, pa jim vseeno ni uspelo. Trenutno je precej velika konkurenca ze dobiti neko doloceno specializacijo.
St235 ::
ki je imelo povprecje na medicini blizu 10, za starse precej priznane zdravnike (zal ima to se zmeraj precej velik faktor)
Pri študiju v tujini v bistvu ne. Tam šteje ali denar ali izjemne sposobnosti, da nekoga prepričaš, da to plača namesto tebe.
ki je imelo povprecje na medicini blizu 10, za starse precej priznane zdravnike (zal ima to se zmeraj precej velik faktor)
Pri študiju v tujini v bistvu ne. Tam šteje ali denar ali izjemne sposobnosti, da nekoga prepričaš, da to plača namesto tebe.
Sam denar ne bo zadosti (ce ne bos ravno doniral vec-miljonskih vsot za odprtje novega krila v kaksni izmed bolnic), bistveno bolj pomaga priporocilo kaksnega mednarodno priznanega profesorja medicine.
Kot student, ki je koncal 6. letnik na MF-ju ne mores tako iztopati (pa ce tudi imas povprecje 10.0), da bi te vzela top medicinska univerza v usa.
Ali obstajajo kakšna tekmovanja mednarodna ali kaj podobnega, da se lahko pohvališ s kakšnimi izjemnimi dosežki? Ali pa da je možno kakšno sodelovanje z uglednim zdravnikom... ?
Recimo tako kot je v srednji s temi olimpijadami in tem. Če se dobro odrežeš si praktično v ožjem izboru tudi za priznane univerze.
Recimo tako kot je v srednji s temi olimpijadami in tem. Če se dobro odrežeš si praktično v ožjem izboru tudi za priznane univerze.
Ne, sej ravno v tem je problem (vsaj take na podlagi katerih bi te vzeli na neki elitni fakulteti). Kar lahko naredis v casu studija je, da recimo kje volunteras (ali pri nas, veliko jih gre tudi na nekaj mesecna izmenjavo z bolnisnico v Huston-u) in vsaj tako pridobis nekaj izkusenj. Potem lahko delas raziskovalne naloge pri kaksnem profesorju in tako dobis boljsi stik z njimi. Vse to ti, da nekaj prednosti pri temu, da kasneje lazje dobis kaksno specializacijo. Da bi ti pa odprlo vrata na tujo univerzo, pa ne vem, bi bil zelo huda izjema. Lazje je narediti prehod iz gimnazije na tuji faks, ali pa potem po specializaciji (kot sem ze omenil).
Ja za iz gimnazije je malo pozno, sem 3. letnik. Treba je pa opravit veliko dela da bi bil sprejet (TOFL, GRE..., najbrž tudi brez mednarodne mature ne gre, pa kakšno tekmovanje, pa seveda 5,0 uspeh...).
Sem zdajle malce pogledal in so neka tekmovanja z raziskovalnih nalog, ki so mednarodno uveljavljena pa neko tekmovanje iGen, drugega pa res ni kaj veliko. Hmm, zdaj pa nevem...
Sem zdajle malce pogledal in so neka tekmovanja z raziskovalnih nalog, ki so mednarodno uveljavljena pa neko tekmovanje iGen, drugega pa res ni kaj veliko. Hmm, zdaj pa nevem...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: primorcan ()
Ja, mednarodna matura je skorajda must have (tam potem sicer nimas nobenih vmesnih ocen do mednarodne mature), potem pa dobro pisanje omenjenih testov.
Omenjene teste gres lahko delati tudi brez mednarodne mature, edino se malce tezje ti bo. Je pa po mojem mnenju to se zmeraj lazja varianta od tvoje.
Mimogrede, a nisi ti imel neke zelo visoke nacrte v fiziki ene pol leta nazaj?
Omenjene teste gres lahko delati tudi brez mednarodne mature, edino se malce tezje ti bo. Je pa po mojem mnenju to se zmeraj lazja varianta od tvoje.
Mimogrede, a nisi ti imel neke zelo visoke nacrte v fiziki ene pol leta nazaj?
Ja, v bistvu ne pišem zase. Je za dobrega kolega pa se mi ni zdelo pomembno omenjati :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Študij: Slovenija vs tujinaOddelek: Šola | 3986 (2377) | kuall |
» | Ko te nategnejo na maturi (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 17823 (13385) | Meizu |
» | Rad bi prišel na medicino, potrebujem nasvete.Oddelek: Šola | 8860 (7068) | lemonaid |
» | FMF - Pedagoška (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 14765 (10003) | lebdim |
» | Tudija radiologije: da ali neOddelek: Šola | 3715 (3049) | mladafaca |