» »

Procesor iz bolhe

Procesor iz bolhe

Compufreek ::

Živijo, prek bolhe sem nabavo AMD Athlon x2 5000+
uporabljam ploščo ESC NFORCE6M-A

procesor sem dal v plato in PC se požene normalno, v biosu napiše kateri procesor je ko pa je prišlo do nalaganja windowsov (windows 8.1) pa nekaj časa nalaga nato pa se sesuje in napiše blue screen, sem mislo da je z driveri error in sem probal it v safe mode ali pa v windows boot da bi dal repair ampak je povsod isto, gre tukaj za pokvarjen procesor ali sem kaj falil ?

hojnikb ::

bios je tazadn gor ?
#brezpodpisa

dottor ::

Za ta procesor rabiš BIOS verzije 05/26/2008
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Kolker vem sem dal tazadni bios gor ... pred kratkim ... bom pa še prevero ampak mislim da je zadni bios gor

pviran3 ::

kak sata native v AHCI/raid preklopljen zaradi resetiranja nastavitev biosa?

sem iskal pa nisem kje našel .... če se PC prižge in dela do biosov itd normalno resetne pa samo ko pride do windowsov je potem možnost da je procesor ok ?

pviran3 ::

ni 100%, da je ok, je pa 90% ok, če se ti že prižge. Za 100% ga moraš laufati pod stresnimi testi celo noč :)

Poišči disk native mode oz karkoli imaš v biosu in probaj kombinacije...

Na katerem procesorju pa je pred nadgradnjo tekel win8?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pviran3 ()

prvo je bil 1 jederni sempron nisem ziher kiri .... potemsem nabavo en poceni 4200+ ki je delal 2 tedna potem pa se je pregreval (na pol ure se je PC restardtal ... pa sem na netu najdo da je to standardni problem) s hlajenjem je blo vse ok sedaj sem pa tega dal pa še nisem prišel do windowsev ... je pa res da po nadgradnji biosa PC ja ni šlo več prižgat potem pa sem ven vzel baterijo pa pin za reset CMOS-a aktiviral pa je delalo tako da je možno da se je bios resetiral nazaj na staro verzijo ...morem preverit ko pridem domov

Torej stari procesor je AMD Sedmpron 3400+, bios je najnovejši, PC se z procesorjem požene in je vse normalno dokler ne pride do dela kjer bi mogo se začet nalagat windows (Tudi če bootam install USB da bi na novo snemal, prej da mi pride do izbire jezika pade BSOD in pc se restarta) če vstavim stari procesor ali AMD 4200+ ki ga imam doma dela brez problema, v biosu nastavitve za AHCI/RAID pa v biosu ne najdem .... prestar bios ?

še kakšna ideja... ker se bo PC uporabljal za internet in flash igre ni take panike lahk pustim star procesor not ampak če bi dvojedernik delal bi računalnik laufal ko šus (za potrebe katerim je namenjen) z enim jedrom pa dela tak tak ...

videc ::

V najslabšem primeru naredi repair windowsov.

dottor ::

Poskusi s kakšno Linux Live distribucijo iz DVDja če prideš not.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

technolog ::

10 odgovorov pa se nobenemu ne sanja?

Pravilen ogovor je: Imaš prestar CPU za windows 8.1.

W8.1 zahteva, da procesor podpira ukaz CMPXCHG16b, tvoj CPU pa ga ne. Namesti windows 8, bi moral delat. S procesorjem je skoraj gotovo vse OK.

Zgodovina sprememb…

Sami ::

technolog je izjavil:

10 odgovorov pa se nobenemu ne sanja?

Pravilen ogovor je: Imaš prestar CPU za windows 8.1.

W8.1 zahteva, da procesor podpira ukaz CMPXCHG16b, tvoj CPU pa ga ne. Namesti windows 8, bi moral delat. S procesorjem je skoraj gotovo vse OK.

To mi ni logično. Zakaj potem deluje s Sempronom 3400+ ali Athlonom X2 4200+, ki sta še starejša?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

ta ukaz je nuja samo za 64bit winse..
#brezpodpisa

filip007 ::

Aja, jaz sem pa mislil da je 2GB RAM minimum za 64bit.
Potem je samo možnost 64bit W7 ali pa 32bit W10.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Sami ::

hojnikb je izjavil:

ta ukaz je nuja samo za 64bit winse..

Hvala, sem preštudiral...res je :D, nisem vedel.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Živijo ... snemam res 64 bitne win 8.1 ker ima pc 2x2gb ddr2 800 rame ... lahko probam win 7 ampak ko sem vceraj ze 39399493ič ponovno zagnal pc je začel zmrzevat po nekaj sekundah ko sem dal stari procesor not pa je spet blo vse ok

več kot očitno je, da je s hardwareom nekaj narobe. Zdej ali je procesor sam pokvarjen ali ga pa matična ne mara, boš težko ugotovil, brez da bi mel še en tipitopi procesor zram.

Raje poči nazaj star procesor in furaj, dokler ni za odpad. Zgubljat čas s temi starinami je mal tko..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Pc se ureja za teto ki nima denarja za nov pc ... preden je prišel do mene je mel 256 ram a :)

Če bi mel pc dvojederni proc bi lahko se uporabljal še vsaj 5 let sigurno (če seveda nebi crknil) itak pa ko pride win 8 ven dobi rasp pi2 ko pa je to to :)

Invictus ::

p4702419ko pride win 8 ven dobi rasp pi2 ko pa je to to :)[/st.citat naj bi izjavil:

Je ž

Je že zunaj ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

>Če bi mel pc dvojederni proc bi lahko se uporabljal še vsaj 5 let sigurno (če seveda nebi crknil) itak pa ko pride win 8 ven dobi rasp pi2 ko pa je to to :)

Upam da se zavedaš, da tisti Win10, ki pride za rpi2 nebo klasičen windows z namizjem...
#brezpodpisa

prav maš windows 10 sem mislil, tudi če bo verzija kot je na telefonih, dokler dela na navadnem ekranu internet isto kot na desktopu (torej flash/java/"ne mobilne strani") potem je itak vseeno kak zgleda

FX6300B ::

dvomm da bo brez težav laufau flash pa javo na piju

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec podpore za Windows 8 in Internet Explorer 10

Oddelek: Novice / Brskalniki
2811418 (9071) ender
»

Zamenjava "oken"

Oddelek: Pomoč in nasveti
173615 (2966) hojnikb
»

Kateri procesor je boljši (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
539363 (7786) filip007
»

Kateri OS za prenosnik AMD Turion 64 X2 Mobile TL-60??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
8011779 (10214) T_F_7
»

Razvoj Windows 8.1 je končan (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7624157 (19365) krneki0001

Več podobnih tem