Forum » Strojna oprema » Nenaden restart racunalnika
Nenaden restart racunalnika
Tero ::
Vceraj se mi je najmanj 3x zgodlo da je se komp kar naenkrat restartal[. Ce se ne motim po zvoku ki sem ga cul kako sekundo pred tem se je trdi disk sam od sede izklopo! (Cul sem pol tuji kak se je nazaj vklaplaval ko se je resetiralo) Mogoce kdo ve zakaj? Presvoh napajalnik? Kaj narobe z molex konektorjem? Ali kaj narobe s diskom?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
- spremenil: Tero ()
para! ::
Tudi sam sem imel težave z nenadnim resetiranjem PCja na prejšnji mašini. V večini primerov je za to kriv napajalnik, tako da probaj z drugim, močnejšim ali izklopi nekaj komponent, da bo obremenitev manjša.
Lp
Lp
Death before dishonor!
Imam trdi disk Maxtor 80GB. Napajalnik pa sam vem da mam presvoh. (300W) Ampak ni mi jasno zakaj se mi je to samo vceraj zgodilo in pred tem ze par mesecev nic?? Pa od vceraj dalje komp spet normalno deluje... (imam prizganega 24/7)
zlabo ::
To sem tudi jaz nedolgo nazaj spraseval na forumu, se je comp restartu sam od sebe, je pa fora v tem , da mam isti disk in glih tolk mocen napajalc. So mi ze rekl, da nej kupm nov napajalc, pa sem raj pucaku, k je meu frend pred tem iste probleme, da se je resetiral, pa WD disk, lih tolk velik. Nese na servis, pa mi vceri pove, da so nasli nekega trojanca Formatiram disk, dam gor vse programe pa windowse, pa probam z enim spilom, ki CD sigurno ni bil okuzen in glej ga zlomka, spil nabiju brez prestanka dve uri, nc ven metalo. Prej mi je pa po petih minutah zmer se comp resetiru.
Aja, pa updejtan Norton 2003 ni najdu nbenga trojanca pa nc.
Aja, pa updejtan Norton 2003 ni najdu nbenga trojanca pa nc.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zlabo ()
bmandelj ::
lhko pa se zadeva samo pegreva
sploh ce je kista zaprta se nabere prah
LP Brane
sploh ce je kista zaprta se nabere prah
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
Pregreva se bolj tezko...
Mam zelo dobro zracno hlajenje...
tri venti spredaj
trije zadi
en ob strani..
pa en odznotraj pred napajalnikom...
pa chieftec cs2001
pa cistim ga vsaka 2 tedna
tri venti spredaj
trije zadi
en ob strani..
pa chieftec cs2001
pa cistim ga vsaka 2 tedna
Zgodovina sprememb…
R33D3M33R ::
Možen je reset tudi zaradi Windows Update Nikol več ne nameščam tega sranja, mi je zajeb*** celi kompjuter. Prej je vse delalo, zdaj pa se resetira, vse se zatika...grr...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
VASkO ::
mozen je tudi molex, kot si na zacetku napisal, mozno, kontakt luknje prevec razsirjene
malo jih skupaj stisni
malo jih skupaj stisni
jeggy ::
Možno, da se ti restarta zaradi napake v sistemu ( BSOD ). Poskusi izklopit AUTOMATIC RESTART v SYSTEM > ADVANCED > STARTUP AND RECOVERY.
Klemenn ::
to bo težko rešilo stvar, saj bo namesto restarta videl bsod, le to bo pomagalo, da bo mogoče odkril vsaj kraj težave
hm..jzst sem meu tut od začetka to težavo, rešu sem jo tako, da sem ob tem ko sem dal molex v disk zdraven porinil še eno palčko, da je molex trdno stal, in zdej dela bp
hm..jzst sem meu tut od začetka to težavo, rešu sem jo tako, da sem ob tem ko sem dal molex v disk zdraven porinil še eno palčko, da je molex trdno stal, in zdej dela bp
jeggy ::
Ja, vsaj ugotovil bo ali je problem softwarski ali je kriv hardware ( napajalnik, konektor, itd ).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jeggy ()
R33D3M33R ::
Jaz sem ugotovil da mi vent ne dela več dobro in se procesor pregreva. Sorry Microsoft (do naslednje težave )
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
azeed ::
Pregreva se bolj tezko...
tri venti spredaj
trije zadi
en ob strani..
pa chieftec cs2001
glede na to, da imaš precej ventov bi krivil napajalnik. če imaš možnost poskusi z močnejšim
dandanes je potrebno met vsaj 350W od dobre firme za bit prepričan, da bo dovolj.
tri venti spredaj
trije zadi
en ob strani..
pa chieftec cs2001
glede na to, da imaš precej ventov bi krivil napajalnik. če imaš možnost poskusi z močnejšim
dandanes je potrebno met vsaj 350W od dobre firme za bit prepričan, da bo dovolj.
You gotta say YES to another excess!!!
Nikita H ::
Jst mam 235 noname pa zaenkrat ni problemov. Res pa je da mam samo en disk pa nič dodatnih ventov...
Hmja... Napajalnik ja... Vem sibka tocka v mojem kompu... Ampak no prej mi je nekaj mesecev vse normalno delalo... sicer pa se mi zaj nea vec resetira od takrat.... Pa mam zaj skoz vklopljeno!
Zgodovina sprememb…
Oblivion ::
Mene jezi racunalnik od fotra ki dela probleme enega za drugim. Res da ni kaj ekstra racunalnik ampak vseeno. Ima plato Asus a7m266 in prej je mel durona 1200 pa ko je sisitem tekel na 133fsb se je masina stalno resetirala. Ko sm dal nazaj na 100fsb je teklo normalno vse. Potem sm nalozil nov bios gor, da mi je prepoznalo Athlone Xp in dal gor AthlonXp 1800+ ki dela isto. Ko je na 100 dela vse ok, ko pa ga dam na 133 zadeva se spet resetira. Jst ne vem vec kaj bi blo narobe. Zna kdo kaj povedat? Ma 300W napajalc sicer bolj xy znamke sam mu je cel casa delal kar uredu, sedaj pa dela probleme.
mrTwelveTrees ::
rešitev zamenji komputer pa bo :)
ne, če imaš možnost tistiri računalnik z drugim diskom...
če maš navito kišto, dej nazaja na default...
izklopi odvečne ventilatorje... če maš prešvph ventilator...
možni so tudi driverji - vozniki...
ma vse je možno v PM
ne, če imaš možnost tistiri računalnik z drugim diskom...
če maš navito kišto, dej nazaja na default...
izklopi odvečne ventilatorje... če maš prešvph ventilator...
možni so tudi driverji - vozniki...
ma vse je možno v PM
Oblivion ::
Ja sej to mi gre na zivce, ker ne vem kaj vse lahko nagaja. Se bom se malce prepotil tm zravn pa bo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 500 W napajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5665 (4642) | mato22 |
» | Navijanje barton 2500 problemi (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4562 (3588) | s5cougar |
» | Zakaj se mi računalnik resetira?? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 3519 (3136) | c3R4R |
» | Kontakt molexa se je dotaknil ohisjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1921 (1621) | SkIDiver |
» | XP1700+ na 58° verjetn ni normaln ha?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2446 (1469) | Markoff |