Forum » Programiranje » [C#] do - while
[C#] do - while
GangStarr ::
Pozdravljeni.
Potrebujem vašo pomoč pri pisanju programa z do - while zanko.
Navodila:
Napiši program, kjer uporabnik vpisuje števila, dokler ne vpiše 0. Program naj množi števila s prejšnjimi in izpiše rezultat. (Tole je verjetno za vas čist easy, sam v šoli še nismo delal zank pa mi ne gre.)
To je pa moj program samo, da manjka bistvo...
Hvala vam.
Potrebujem vašo pomoč pri pisanju programa z do - while zanko.
Navodila:
Napiši program, kjer uporabnik vpisuje števila, dokler ne vpiše 0. Program naj množi števila s prejšnjimi in izpiše rezultat. (Tole je verjetno za vas čist easy, sam v šoli še nismo delal zank pa mi ne gre.)
To je pa moj program samo, da manjka bistvo...
int i, j; do { Console.WriteLine("Vpiši število: "); i = int.Parse(Console.ReadLine()); } while (i != 0); Console.WriteLine("Rezultat je: " + ); Console.ReadKey();
Hvala vam.
Semper Fi
Yacked2 ::
int i = -1; int produkt = 1; do { Console.WriteLine("Vpiši število: "); i = int.Parse(Console.ReadLine()); if(i != 0) { produkt = produkt * i } } while (i != 0); Console.WriteLine("Rezultat je: " + produkt); Console.ReadKey();
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yacked2 ()
Klemenn ::
Najlazje ti je napisati resitev, ki ti ne bo nic pomagala. Catch je, da se navadis sam razmisljat programersko.
Probajva takole. Naredil si vse, razen "Program naj množi števila s prejšnjimi in izpiše rezultat."
Na zacetku si definiral i in j. J-ja nisi uporabil se nikjer. Uporabi ga za shranjevanje trenutnega zmnozka. Se pravi, vsakic v zanki bos svoj j pomnozil z stevilom, ki ga je vnesel uporabnik, in shranil spet v j.
Probajva takole. Naredil si vse, razen "Program naj množi števila s prejšnjimi in izpiše rezultat."
Na zacetku si definiral i in j. J-ja nisi uporabil se nikjer. Uporabi ga za shranjevanje trenutnega zmnozka. Se pravi, vsakic v zanki bos svoj j pomnozil z stevilom, ki ga je vnesel uporabnik, in shranil spet v j.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Klemenn ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C#] do - whileOddelek: Programiranje | 1346 (1068) | garamond |
» | [C#] Input string was not in a correct format.Oddelek: Programiranje | 1096 (1033) | Cvenemir |
» | [C#] Reševanje domačih nalogOddelek: Programiranje | 3313 (2817) | krastača |
⊘ | [C#]naloga iz metod!Oddelek: Programiranje | 1695 (1528) | Ziga Dolhar |
» | [C#] razlagaOddelek: Programiranje | 1608 (1325) | krastača |