Forum » Programiranje » [C#] do - while
[C#] do - while
GangStarr ::
Pozdravljeni.
Prosil bi vas, če mi pomagate pri naslednji nalogi.
Navodilo:
Izpiši vsoto števil na določenem intervalu. Začetek in konec intervala vnese uporabnik.
Moj program (ne vem, če pravilen):
Hvala za pomoč...
Prosil bi vas, če mi pomagate pri naslednji nalogi.
Navodilo:
Izpiši vsoto števil na določenem intervalu. Začetek in konec intervala vnese uporabnik.
Moj program (ne vem, če pravilen):
Console.WriteLine("Vpiši prvo število: "); int a = int.Parse(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Vpiši zadnje število: "); int b = int.Parse(Console.ReadLine()); int vsota; do { vsota = a * a + 1; a++; Console.WriteLine(vsota); } while (a < b); Console.WriteLine("Vsota je: " + vsota); Console.ReadKey(true);
Hvala za pomoč...
Semper Fi
Vesoljc ::
vsota ni 3 * 4
vsota je 3 + 3
zacnes z vsoto 0 in ji pristevas a
vsota je 3 + 3
zacnes z vsoto 0 in ji pristevas a
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
GangStarr ::
Potem je vsota = a + a + 1?
Ne razumem čist naloge. Recimo če je prvo št. 2 in zadnje št. 5. Kolikšna je potem vsota?
Ne razumem čist naloge. Recimo če je prvo št. 2 in zadnje št. 5. Kolikšna je potem vsota?
Semper Fi
GupeM ::
Potem je vsota = a + a + 1?
Vsota je potem 2+3+4(+5) = 9 (14).
V oklepajih je vrednost, če upoštevamo tudi končno številko v intervalu. Odvisno od navodil, običajno pa se upošteva vrednosti DO zadnje številke, zadnje pa ne.
Yacked2 ::
A z for zanko pa ne smeš ?
Console.WriteLine("Vpiši prvo število: "); int a = int.Parse(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Vpiši zadnje število: "); int b = int.Parse(Console.ReadLine()); int vsota = 0; for(int i=a; i<=b; i++) { vsota += i; } Console.WriteLine("Vsota je: " + vsota); Console.ReadKey(true);
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
garamond ::
Še matematična rešitev:
vsota = (a + b) * 0.5 * (absolutno(a - b) + 1)Pri kakšni miljardi števil bi se že poznalo na hitrosti :-P
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# Menjalec Valut (EUR to ...)Oddelek: Programiranje | 1600 (1513) | Goran's Blog |
» | C# pomočOddelek: Programiranje | 1286 (928) | mihies |
» | [C#] Reševanje domačih nalogOddelek: Programiranje | 3244 (2748) | krastača |
⊘ | [C#]naloga iz metod!Oddelek: Programiranje | 1645 (1478) | Ziga Dolhar |
» | [C#] razlagaOddelek: Programiranje | 1585 (1302) | krastača |