Forum » Loža » Kako postati flegmatik?
Kako postati flegmatik?
judoka ::
gledano iz perspektive utopične kartezijanske filozofije morda, v resnici (ker precej dobro poznamo medicino in kognitivne znanosti) pa je precej drugače. nad vegetativnim živčevjem nimaš popolnoma nobene kontrole, pa si lahko še tako močno sugeriraš drugače. zelo malo kontrole imaš na hormonsko sliko v možganih. lahko se ti hitro zgodi, da pristaneš v situaciji, ko boš imel občutek, da nimaš skoraj nobene kontrole več nad svojim počutjem
Ne. Osebno preverjeno. Teorije in prepricanja so eno, praksa je drugo. Ce dojemas psiho izkljucno skozi biokemicno prizmo, kot neko avtomatsko entiteto, potem imas vedno izgovor (neravnovesja, defekti, vzgoja..) in posledicno je tvoje psiholosko stanje izkljucno plod okoliscin. Kar pa ne drzi. Po tej logiki smo roboti in nas program je odvisen od kvalitete hardware-a.
So situacije, ki jih opisujes ja. Ampak to so ekstremni impulzi, ki povzrocajo extremna custva, ki jih je brez treninga prakticno nemogoce kontrolirat.
facepalm ::
amm en primer..
si v avtu, na nujni voznji (recimo da se ti mudi peljat poskodovanca v bolnisnico, ker bi resilec potreboval prevec casa) in priletis na kolono, ker en mr. 60 vozi nekje.. 60kmph na regionalki :)
kot kolerik, neflegmatik, norec.. bi verjetno iskal luknjo in prehiteval v skarice, preklinjal, trobil, posiljal svetlobne signale..
kako bi odreagiral "pravi" flegmatik"?
ne pozabite.. cas prihoda do bolnisnice je kljucnega dejavnika, kot je tudi ta, da se pripelje v enem kosu :)
si v avtu, na nujni voznji (recimo da se ti mudi peljat poskodovanca v bolnisnico, ker bi resilec potreboval prevec casa) in priletis na kolono, ker en mr. 60 vozi nekje.. 60kmph na regionalki :)
kot kolerik, neflegmatik, norec.. bi verjetno iskal luknjo in prehiteval v skarice, preklinjal, trobil, posiljal svetlobne signale..
ne pozabite.. cas prihoda do bolnisnice je kljucnega dejavnika, kot je tudi ta, da se pripelje v enem kosu :)
L1nK ::
šel bi s ceste na polje ali pa na najbližji možen izvoz
https://www.facebook.com/link.zhizhekian
Vajenc ::
amm en primer..
Flegmatik je tisti mr. 60, nujne vožnje flegmatik prepusti ženi.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Flegmatik je tisti mr. 60, nujne vožnje flegmatik prepusti ženi.
haha dobra :))
jaz sem pa malo premislil.. dejansko naj bi mirno vozil za kolono vozil, ce bi bila moznost, bi prehiteval, ce ne pa ne. Ker sam se zaveda da je to najhitrejsi nacin za pridet do bolnice. Ce ne bo dovolj hiter, pac ni v njegovi moci in bo sopotnik umru. On pa je dal od sebe kar je lahko.
Ampak me zanima ce obstaja dejansko kdo ki bi v takem primeru tako ravnal. Ce pa bi in ce bi sopotnik umru, je mozno da nebi flegmatik imel slabe vesti, da bi morda lahko malo tvegal in vozil bolj agresivno?:)
za take primere menim, da moras biti tudi apaticen:)
judoka ::
amm en primer..
Predvsem se gre za razliko v mentalnem/custvenem stanju. V temu primeru bi flegmatik in ne-flegmatik izvedla podobno akcijo, ampak mentalno/custveno stanje bi bilo razlicno.
To, da je nekdo flegmatik, ne pomeni da je pasiven.
No ja, malo že mešaš flegmatika in sociopata
res je..
ampak tukaj ponavljajo/mo, da je pri flegmatiku znacilno, da custva ne vplivajo na njegove odlocitve ter, da se ne ubada s problemi, ki jih sam ne more resiti.
ce bi tile dve trditvi drzali 100%, je "pravi" flegmatik dejansko sociopat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()
jest10 ::
Med tem, da se ne sekiraš za brez veze(zaradi stvari na katere nimaš vpliva) in tem, da si brez čustev, je velika razlika.
knesz ::
Med tem, da se ne sekiraš za brez veze(zaradi stvari na katere nimaš vpliva) in tem, da si brez čustev, je velika razlika.
kaj pa ce custva kontroliras tudi v ekstremnih situacijah in zato ravnas tako kot bi "brezcutnez" (beri: ravnas 101% racionalno)?:)
Potem pa nisi flegmatik ampak Vulkanec, kot Mr. Spock.
111111111111 ::
Mislim, da v vseh situacijah ne moreš biti flegmatik. Lahko pa si v večini.
Mislim, da je težava v tem da vsi flegmatika pojmujemo drugače. Dajmo najprej zdefinirat kaj to flegmatik sploh je?
Kakšna ideja?
Mislim, da je težava v tem da vsi flegmatika pojmujemo drugače. Dajmo najprej zdefinirat kaj to flegmatik sploh je?
Kakšna ideja?
solatko ::
L1nK - Podaj mi nekaj problemov, zaradi katerih se sekiraš in ni v tvoji moči, da jih v doglednem času rešiš, brez da padaš v depresije in podobno.
epecar - Bil sem kar nekaj krat v taki situaciji.
srčni infarkt - nekateri so v paniki hoteli človeka naložit v avto in ga peljati na ugrenco, drugi so predlagali vse možne rešitve, nihče razen mene, pa ni vzel v roke telefon in poklical reševalce. V dobrih 4-ih minutah, so bili na mestu, uporabili defriblirator in možakar je še danes živ.
Poškodba v gozdu - oskrbeli vreznino (pretrgana vena na nogi) naložili v vozilo in peljali cca 30km do najbližje zdravstvene ustanove. Vožnja na meji možnega, od prihoda na glavno cesto (cca 10km), je že čakala miličniška patrola in nas s sireno in lučmi, varno pripeljala do ZD. Človek je preživel, kar sicer nebi.
Bilo je še nekaj takih situacij, kjer so minute pomenile življenje, pa je s flegmatičnim nastopom, šlo vse lepo skozi, kar koli drugega pa bi verjetno naredilo več škode, kot koristi.
Ravno to je prednost flegmatikov, da v krizni situaciji delujejo trezno.
Vsem, ki boste v situaciji, da morate nekoga hitro spravit k zdravniku, istočasno s startom obvestite klicni center, da imate nujni prevoz, na kateri poti ste in, da prosite za spremstvo. Če je ta pot daljša (v mestu je to brez veze), vas bo nekje na poti čakalo vozilo, ki ima vse oznake za nujno vožnjo. Če bo to rešilec, bo bolnik, poškodovanec od tam naprej skrb profesionalcev, če pa bo policijsko vozilo, boste imeli spremljavo do bolnice, tam pa bo že vse pripravljeno, kot, da ste z reševalnim vozilom.
Tudi take situacije so še kako obvladljive, če imate v bližini flegmatika. Ta vedno izračuna, po njegovo najboljšo možno potezo, saj deluje s hladnimi, logičnimi odločitvami, ne glede, ali gre za lastnega družinskega člana, soseda ali naključnega poškodovanca, bolnika.
Chuapoiz - flegmatik ukrepa hladno, pramišljeno in logično, vedno. Z možnimi boljšimi ali slabšimi rešitvami se ne ukvarja. Deluje hladno, racionalno, včasih ga lahko primirjaš z robotom.
Nekateri kirurgi niso sposobni operirat družinskega člana, če je operacija rizična, flegmatik bo operiral lastnega otroka, če bo prepričan, da to delo obvlada bolje od drugih in da ima večjo možnost preživetja. Med samo operacijo ne bo razmišljal o tem, da je pod njegovimi rokami, njegov otrok, temveč se bo skoncentriral na čim bolje opravljen poseg, šele potem bo postal zopet oče.
Flegmatik je pač človek, ki trezno razrešuje vse možne situacije, ki jih obvlada ali pa čim hitreje poišče takega, ki je sposoben problem rešit. Lahko je čisto normalen človek, z vsemi občutki in strahovi, ki pa na njegovo delovanje, pri reševanju vsakodnevnih problemov in težav, ne delajo s čustvi, temveč z logiko in razumom.
Flegmatiku je problem izziv in ne nadloga.
epecar - Bil sem kar nekaj krat v taki situaciji.
srčni infarkt - nekateri so v paniki hoteli človeka naložit v avto in ga peljati na ugrenco, drugi so predlagali vse možne rešitve, nihče razen mene, pa ni vzel v roke telefon in poklical reševalce. V dobrih 4-ih minutah, so bili na mestu, uporabili defriblirator in možakar je še danes živ.
Poškodba v gozdu - oskrbeli vreznino (pretrgana vena na nogi) naložili v vozilo in peljali cca 30km do najbližje zdravstvene ustanove. Vožnja na meji možnega, od prihoda na glavno cesto (cca 10km), je že čakala miličniška patrola in nas s sireno in lučmi, varno pripeljala do ZD. Človek je preživel, kar sicer nebi.
Bilo je še nekaj takih situacij, kjer so minute pomenile življenje, pa je s flegmatičnim nastopom, šlo vse lepo skozi, kar koli drugega pa bi verjetno naredilo več škode, kot koristi.
Ravno to je prednost flegmatikov, da v krizni situaciji delujejo trezno.
Vsem, ki boste v situaciji, da morate nekoga hitro spravit k zdravniku, istočasno s startom obvestite klicni center, da imate nujni prevoz, na kateri poti ste in, da prosite za spremstvo. Če je ta pot daljša (v mestu je to brez veze), vas bo nekje na poti čakalo vozilo, ki ima vse oznake za nujno vožnjo. Če bo to rešilec, bo bolnik, poškodovanec od tam naprej skrb profesionalcev, če pa bo policijsko vozilo, boste imeli spremljavo do bolnice, tam pa bo že vse pripravljeno, kot, da ste z reševalnim vozilom.
Tudi take situacije so še kako obvladljive, če imate v bližini flegmatika. Ta vedno izračuna, po njegovo najboljšo možno potezo, saj deluje s hladnimi, logičnimi odločitvami, ne glede, ali gre za lastnega družinskega člana, soseda ali naključnega poškodovanca, bolnika.
Chuapoiz - flegmatik ukrepa hladno, pramišljeno in logično, vedno. Z možnimi boljšimi ali slabšimi rešitvami se ne ukvarja. Deluje hladno, racionalno, včasih ga lahko primirjaš z robotom.
Nekateri kirurgi niso sposobni operirat družinskega člana, če je operacija rizična, flegmatik bo operiral lastnega otroka, če bo prepričan, da to delo obvlada bolje od drugih in da ima večjo možnost preživetja. Med samo operacijo ne bo razmišljal o tem, da je pod njegovimi rokami, njegov otrok, temveč se bo skoncentriral na čim bolje opravljen poseg, šele potem bo postal zopet oče.
Flegmatik je pač človek, ki trezno razrešuje vse možne situacije, ki jih obvlada ali pa čim hitreje poišče takega, ki je sposoben problem rešit. Lahko je čisto normalen človek, z vsemi občutki in strahovi, ki pa na njegovo delovanje, pri reševanju vsakodnevnih problemov in težav, ne delajo s čustvi, temveč z logiko in razumom.
Flegmatiku je problem izziv in ne nadloga.
Delo krepa človeka
otago ::
Generalna ideja je bila, kako se obnašati, prilagoditi obnašanje in vedenje, vplivati na lastno doživljanje čustev, da bi kot npr. melanholik, bil čim manj pod stresom, se hitreje prilagajal, logično in hitro odreagiral v sili itd. 20 ali 30 let se "vzgaja osebnost"*, torej tudi spremembe bi mogle biti šele na daljši rok vidne.
Flegmatični način osebnosti se mi je zdel (kakor opredeljen v prvem postu) kot produktiven in manjstresen način v sedanjem svetu.
Flegmatični način osebnosti se mi je zdel (kakor opredeljen v prvem postu) kot produktiven in manjstresen način v sedanjem svetu.
Mesar - flegmatik se po navadi izogiba opojnih substanc, ki bi lahko vplivale na njegove odločitve. Za opijanje si vzame čas in tisti čas po navadi, ni flegmatik, ki bi reševal probleme, temveč navadno teslo, kot večina omamljenih.
otago - Vzhodne veščine, praviloma izdelujejo flagmatike. Seveda je potrebno živeti na vzhodnjaški način, drugače gre samo za obliko telesne vadbe.
otago - Vzhodne veščine, praviloma izdelujejo flagmatike. Seveda je potrebno živeti na vzhodnjaški način, drugače gre samo za obliko telesne vadbe.
Delo krepa človeka
Shegevara ::
Solatko-poznam veliko flegmatikov, ki se tudi opijajo. Češ, kaj mene briga, če to škodi mojemu telesu, 'imamo se fajn'.
energetik ::
Trudim se biti flegmatik, ampak kot hudemu pesimistu mi je zadeva težavna. Lahko se še tako prepričujem, pa se še vedno sekiram za vsako stvar.
Ob 2 viskijih+ pa zadeva nekako rata. Na žalost potem ne traja.
Ob 2 viskijih+ pa zadeva nekako rata. Na žalost potem ne traja.
Shegevara - Zdej če so zate to flagmatiki, potem o.k., vendar taki flagmatiki slej ko prej padejo v depresijo ali zaradi moralnega mačka ali zaradi izgube sposobnosti, pridobivanja sredstev za "flagmatično" življenje. To ni flagmatik, temveč BMK osebek.
Ne gre zato, da flagmatik nebi hotel škoditi svojemu telesu, gre zato, da se flagmatik zavestno odloči, kdaj se bo opil in uredi vse tako, da to njegovo stanje, ne bo imelo posledic, zaradi katerih se bo moral čez nekaj časa živcirat in urejat probleme, ki bi zaradi tega nastali.
Pri flagmatiku odpadejo vožnje pod vplivom opojnih sredstev (že prej si zagotovi prevoz), ne bo povzročal konfliktov, zaradi katerih bi moral nekomu plačevati odškodnino in nikoli se ne bo omamil preko mere.
Pravemu flagmatiku so pomembne vse odločitve, na katere lahko vpliva.
energetik - flagmatik ni nikoli pesimist za stvari, na katere ima vpliv, se pa ne živcira ali sekira za zadeve, kjer vpliva nima. Se bo že prilagodil, da bo še v taki situaciji solidno preživel ali pa bo šel drugam, kjer bo njegove sposobnosti nekdo potreboval in jih bo pripravljen tudi plačevati. Lahko pa se prične ukvarjat s samostojno dejavnostjo in bo vse odvisno od njega.
Omama nikoli ne reši težav, jih lahko samo poveča.
Če pa misliš na situacijo s splošno klimo v državi, ti dam pa prav, istočasno pa ti dam še nasvet, spremljaj in se ne obremenjuj, temveč prilagajaj.
Ne gre zato, da flagmatik nebi hotel škoditi svojemu telesu, gre zato, da se flagmatik zavestno odloči, kdaj se bo opil in uredi vse tako, da to njegovo stanje, ne bo imelo posledic, zaradi katerih se bo moral čez nekaj časa živcirat in urejat probleme, ki bi zaradi tega nastali.
Pri flagmatiku odpadejo vožnje pod vplivom opojnih sredstev (že prej si zagotovi prevoz), ne bo povzročal konfliktov, zaradi katerih bi moral nekomu plačevati odškodnino in nikoli se ne bo omamil preko mere.
Pravemu flagmatiku so pomembne vse odločitve, na katere lahko vpliva.
energetik - flagmatik ni nikoli pesimist za stvari, na katere ima vpliv, se pa ne živcira ali sekira za zadeve, kjer vpliva nima. Se bo že prilagodil, da bo še v taki situaciji solidno preživel ali pa bo šel drugam, kjer bo njegove sposobnosti nekdo potreboval in jih bo pripravljen tudi plačevati. Lahko pa se prične ukvarjat s samostojno dejavnostjo in bo vse odvisno od njega.
Omama nikoli ne reši težav, jih lahko samo poveča.
Če pa misliš na situacijo s splošno klimo v državi, ti dam pa prav, istočasno pa ti dam še nasvet, spremljaj in se ne obremenjuj, temveč prilagajaj.
Delo krepa človeka
energetik - flagmatik ni nikoli pesimist za stvari, na katere ima vpliv, se pa ne živcira ali sekira za zadeve, kjer vpliva nima. Se bo že prilagodil, da bo še v taki situaciji solidno preživel ali pa bo šel drugam, kjer bo njegove sposobnosti nekdo potreboval in jih bo pripravljen tudi plačevati. Lahko pa se prične ukvarjat s samostojno dejavnostjo in bo vse odvisno od njega.Vem, ampak mi ne rata brez živciranja, pa če se prepričujem in meditiram cel dan.
Omama nikoli ne reši težav, jih lahko samo poveča.Se ne omamljam, samo opazil sem ob takih priložnostih, kako lepo bi bilo biti flegmatik. O klimi v državi pa praktično ne razmišljam, ker če začneš samo malo razmišljati, bi se najraje odselil isti hip.
BigWhale ::
amm en primer..
Flegmatik bi pocakal na prvo primerno mesto in bi tam prehitel. Ker tako ali tako ve, da z voznjo v skarje in podobnimi neumnostmi tvega vec, kot lahko pridobi.
hmm torej predpostavljamo da flegmatiki so dokaj inteligentni ljudje?
kaj pa tisti "neumni" flegmatiki. tisti, ki se ne sekirajo za stvari, ker dejansko niso niti seznanjeni z morebitnimi posledicami? oz se namensko ne pozanimajo o dolocenih stvareh, ker raje zivijo v "iluziji".
naprimer tisti "idioti" ki se ne sekirajo za nic in dejansko zivijo srecno:)
kaj pa tisti "neumni" flegmatiki. tisti, ki se ne sekirajo za stvari, ker dejansko niso niti seznanjeni z morebitnimi posledicami? oz se namensko ne pozanimajo o dolocenih stvareh, ker raje zivijo v "iluziji".
naprimer tisti "idioti" ki se ne sekirajo za nic in dejansko zivijo srecno:)
epecar - Flegmatik je nekdo s sila nizkim IQ zelo težko, saj mu skoraj vsak problem, predstavlja nerešljivo uganko in misijo nemogoče.
Flegmatik je lahko človek, ki mu uspevajo dnevno drobne stvari, zaradi katerih lahko existira, ni pa potrebe po nevem kakšnem super možganskem delovanju.
Seveda imaš tudi ljudi, ki se delajo flegmatike in jim včasih celo rata kakšno stvar izpeljati v redu. Če so s tem zadovoljni in nimajo negativnih posledic, so lahko ravno tako izredno koristni flegmatiki, če pa večino stvari zahebajo, pa silom prilik prenehajo biti flegmatiki, saj padejo v dolgove in nemilost okolice.
Flegmatik ni nujno tudi srečen človek, je pač zadovoljen s tistim, kar ima, redko pa flagmatik zapadr v evforijo, tudi ob zadetku na lotu.
Ti primerjaš flegmatike z večno zadovolnimi posamezniki, ki nimajo skrbi, ker nimajo želja in se pač obračajo po vetru, ter pobirajo drobtinice s katerimi so popolnoma zadovloljni. So pač toliko "flegma" da tudi flegmatiki ne morejo bit, ker nimajo problemov in želja.
Flegmatik je lahko človek, ki mu uspevajo dnevno drobne stvari, zaradi katerih lahko existira, ni pa potrebe po nevem kakšnem super možganskem delovanju.
Seveda imaš tudi ljudi, ki se delajo flegmatike in jim včasih celo rata kakšno stvar izpeljati v redu. Če so s tem zadovoljni in nimajo negativnih posledic, so lahko ravno tako izredno koristni flegmatiki, če pa večino stvari zahebajo, pa silom prilik prenehajo biti flegmatiki, saj padejo v dolgove in nemilost okolice.
Flegmatik ni nujno tudi srečen človek, je pač zadovoljen s tistim, kar ima, redko pa flagmatik zapadr v evforijo, tudi ob zadetku na lotu.
Ti primerjaš flegmatike z večno zadovolnimi posamezniki, ki nimajo skrbi, ker nimajo želja in se pač obračajo po vetru, ter pobirajo drobtinice s katerimi so popolnoma zadovloljni. So pač toliko "flegma" da tudi flegmatiki ne morejo bit, ker nimajo problemov in želja.
Delo krepa človeka
Glugy ::
to maš v seb al pa nimaš v seb.
flegma že od začetka sploh ne bi spraševal ker mu je vseen za to kaj drugi misljo.
flegma že od začetka sploh ne bi spraševal ker mu je vseen za to kaj drugi misljo.
jype ::
energetik> Vem, ampak mi ne rata brez živciranja, pa če se prepričujem in meditiram cel dan.
Zanimivo, meni pa vedno rata. Sem se zgleda naučil. Žal tehnike ne znam kvalitetno ubesediti.
energetik> Ob 2 viskijih+ pa zadeva nekako rata. Na žalost potem ne traja. :D
Pri meni je ravno obratno. Ne vznemirjam se skoraj nikoli, razen ko mi začnejo težit, da moram vsaj enga popit.
Glugy> to maš v seb al pa nimaš v seb.
Ni res. Včasih sem bil tudi jaz tak kot energetik, potem sem se pa sprijaznil z vesoljem.
Zanimivo, meni pa vedno rata. Sem se zgleda naučil. Žal tehnike ne znam kvalitetno ubesediti.
energetik> Ob 2 viskijih+ pa zadeva nekako rata. Na žalost potem ne traja. :D
Pri meni je ravno obratno. Ne vznemirjam se skoraj nikoli, razen ko mi začnejo težit, da moram vsaj enga popit.
Glugy> to maš v seb al pa nimaš v seb.
Ni res. Včasih sem bil tudi jaz tak kot energetik, potem sem se pa sprijaznil z vesoljem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Flegmatičnosti se dejansko priučiš, če imaš prave vzgojitelje na tem področju. Izbit iz glave globalne probleme in se ukvarjat in sekirat samo zaradi svojih, na katere lahko vplivaš je težko, sploh v časih, ko je preseg negativnega informiranja na višku. Praktično ne dobiš pozitivne informacije, razen iz lastnih uspehov, torej se orjentiraj na te, ne na reševanje globalne krize.
Tudi jype bo flegmatik, dokler bo svoje probleme lahko reševal sam, če pa bo večino njegovih problemov odvisnih od drugih in se bo pričel zaradi tega žrt, pa ne bo več flegmatik.
Tako pač te stvari gerjo in to se je potrebno priučit, saj informacij o tem, javni mediji ne nudijo na prvi strani.
Pričneš lahko tako, da nehaš bit nevoščljiv vsem, ki imajo več kot ti.
Drugo - ne želi si stvari, do katerih ne moreš z lastno pametjo in rokami ali prični igrat loto.
Tudi jype bo flegmatik, dokler bo svoje probleme lahko reševal sam, če pa bo večino njegovih problemov odvisnih od drugih in se bo pričel zaradi tega žrt, pa ne bo več flegmatik.
Tako pač te stvari gerjo in to se je potrebno priučit, saj informacij o tem, javni mediji ne nudijo na prvi strani.
Pričneš lahko tako, da nehaš bit nevoščljiv vsem, ki imajo več kot ti.
Drugo - ne želi si stvari, do katerih ne moreš z lastno pametjo in rokami ali prični igrat loto.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
gruntfürmich ::
solatko, ti opisuješ flegmatika kot neko odgovorno osebo.
vendar po večini ljudje poznamo flegmatike ki niso odgovorni. taki so po mojem v večini, 'odgovorni' flegmatiki kot jih ti opisuješ pa bi znali biti zelo uspešni ljudje; takih pa ni veliko.
prav tako pa je lahko velika razlika med flegmatikom in nekom z jeklenimi živci in trezno presojo v najslabših situacijah.
vendar po večini ljudje poznamo flegmatike ki niso odgovorni. taki so po mojem v večini, 'odgovorni' flegmatiki kot jih ti opisuješ pa bi znali biti zelo uspešni ljudje; takih pa ni veliko.
prav tako pa je lahko velika razlika med flegmatikom in nekom z jeklenimi živci in trezno presojo v najslabših situacijah.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Invictus ::
gruntfürmich je izjavil:
solatko, ti opisuješ flegmatika kot neko odgovorno osebo.
To so bolj BMK osebki ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
To so bolj BMK osebki ...
da, ampak lahko tudi padejo pod definicijo 'flegmatika'
Človek, ki je zadovoljen s svojimi dosežki, je lahko flagmatik, nekdo, ki mu vedno nekaj manjka, težko.
Flegmatik ni nujno ignorant, ne more in noče pa biti BMK, še kako ga motijo okoliščine v katerih biva in namesto da bi se zaradi njih živciral, se pač prilagodi, kakor ve in zna.
Ravno tako pesimist ne more bit flegamatik, lahko pa je flegmatik pesimist za stvari, ki se dogajajo v njegovi okolici, vendar kadar nima vpliva na reševanje situacije, se ne živcira, temveč stvari jemlje logično in se poizkuša prilagoditi.
Ja popolni flegmatiki smo redki in počasi izumiramo, predvsem pa nočemo biti statisti v svojem life-u.
Flegmatik ni nujno ignorant, ne more in noče pa biti BMK, še kako ga motijo okoliščine v katerih biva in namesto da bi se zaradi njih živciral, se pač prilagodi, kakor ve in zna.
Ravno tako pesimist ne more bit flegamatik, lahko pa je flegmatik pesimist za stvari, ki se dogajajo v njegovi okolici, vendar kadar nima vpliva na reševanje situacije, se ne živcira, temveč stvari jemlje logično in se poizkuša prilagoditi.
Ja popolni flegmatiki smo redki in počasi izumiramo, predvsem pa nočemo biti statisti v svojem life-u.
Delo krepa človeka
Shegevara ::
Vsak postavlja tle svojo definicijo flegmatika... in potem v stilu "no true scotsman" trditve odgovarja ostalim, ki se ne strinjajo z njegovo definicijo flegmatika.
Za nekoga je 'BMK osebek' lahko čisto OK definicija za flegmatika
Za nekoga je 'BMK osebek' lahko čisto OK definicija za flegmatika
ja. solatko pravzaprav uspešnega 'flegmatika' imenuje flegmatik, neuspešnega pa bmk...
ne vem če je temu ravno tako, ampak to svojo definicijo prodaja kot suho zlato...
ne vem če je temu ravno tako, ampak to svojo definicijo prodaja kot suho zlato...
Buggy ::
flegmatik ima za moje pojme zgolj negativni predznak in je dalec on necesa, kar bi si clovek zelel imeti poleg sebe za partnerja/sodelavca/prijatelja. Nekako cutim, da je enim to celo ideal
Flegmatiki, ki so tako razgledani in preudarni so danes spet pismeuhovsko po zametih vozili 20 km/h brez prizganih luci ter neociscenim snegom na avtomobilih, bili na cesti z letnimi gumami in ketnami v prtlazniku...eh kaj pa se zamudis...bojo ze drugi name pazl pa me ven rinl iz jarka. Glaven da sem jaz na komot in me ne skrbi za nobenga v moji okolici...mah se za svojo rit me ne
Osebki, ki mi grejo na bruhanje...brez odgovornosti in samozavedanja in brez razmislanja dlje od svojega nosa.
Flegmatiki, ki so tako razgledani in preudarni so danes spet pismeuhovsko po zametih vozili 20 km/h brez prizganih luci ter neociscenim snegom na avtomobilih, bili na cesti z letnimi gumami in ketnami v prtlazniku...eh kaj pa se zamudis...bojo ze drugi name pazl pa me ven rinl iz jarka. Glaven da sem jaz na komot in me ne skrbi za nobenga v moji okolici...mah se za svojo rit me ne
Osebki, ki mi grejo na bruhanje...brez odgovornosti in samozavedanja in brez razmislanja dlje od svojega nosa.
Mesar ::
Ja kaj čakaš take treba s ceste rinit, da je plac za one z opremo. Za povrh vsega pa jih niti ne gane če so v jarku... čist možno, da si to celo želijo.
Your turn to burn!
Šmorn ::
Osebno se trudim postati flegmatik že nekaj let, pa imam občutek, da grem samo v kontra smer. Današnji izpad v službi to samo potrjuje na žalost. Sej si govorim dihej, bmk in podobno, samo mi še vedno ne uspe zmeraj.
Flegmatik ni enako idiot, tudi ni enako BMK, če prav je ravo ta, v svoji psihi, najbolj flegma. Flegmatik se praviloma na delovnem mestu ne zastopi ravno najbolje s sodelavci, saj jih moti, njegova hitrost razmišljanja, reševanje problemov in nedovzetnost za opravljanja, je pa v skupini dobrodošel, ker praviloma reši vse probleme.
Težko je flagmatiku kaj dopovedat, razen z argumenti ali njemu nepoznane zadeve. Najhujše za okolico je pa to, da ga nič ne vrže s tira. Je po navadi tudi direkten, tako pri pohvalah, kot pri grajah.
V takih razmerah kot so danes, flegmatik, če je le lahko, ostane doma, če pa mora vseeno ven z vozilom, pa sigurno ne bo šel z letnimi gumami in praznim rezervarjem, ter dovolj zgodaj, da bo ob normalni vožnji, prišel pravočasno.
Šmorn - Kdo pravi, da flegmatik ne sme in ne more včasih popizdit, razlika je samo v tem, da se pozneje ne sikira zaradi tega. Zato se nič ne sekiraj, če si popizdil upravičeno, sicer pa se jutri opravičiš in je.
Težko je flagmatiku kaj dopovedat, razen z argumenti ali njemu nepoznane zadeve. Najhujše za okolico je pa to, da ga nič ne vrže s tira. Je po navadi tudi direkten, tako pri pohvalah, kot pri grajah.
V takih razmerah kot so danes, flegmatik, če je le lahko, ostane doma, če pa mora vseeno ven z vozilom, pa sigurno ne bo šel z letnimi gumami in praznim rezervarjem, ter dovolj zgodaj, da bo ob normalni vožnji, prišel pravočasno.
Šmorn - Kdo pravi, da flegmatik ne sme in ne more včasih popizdit, razlika je samo v tem, da se pozneje ne sikira zaradi tega. Zato se nič ne sekiraj, če si popizdil upravičeno, sicer pa se jutri opravičiš in je.
Delo krepa človeka
flegmatik ima za moje pojme zgolj negativni predznak in je dalec on necesa, kar bi si clovek zelel imeti poleg sebe za partnerja/sodelavca/prijatelja. Nekako cutim, da je enim to celo ideal
ideal; prav gotovo. verjetno solatkotu. ker več kot očitno on vseskozi piše o 'flegmatiku' kot o nekem super druper osebku, ki je mešanica jamesa bonda in stiv jobsa obenem. in jasno je da je ta oseba on sam!
zdaj, ali se je sam oklical za flegmatika ker je tako kul, ali pa so mu ta super vzdevek nadeli drugi pa je novo uprašanje...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Rias Gremory ::
Malo ketaminčka pa bo!
serious:
Probaj meditacijo in/ali terapijo.
Meditacija je fajn ker jo lahko izvajaš kakor dolgo hočeš in na veliko načinov.
Meditation @ Wikipedia
Research on meditation @ Wikipedia
serious:
Probaj meditacijo in/ali terapijo.
Meditacija je fajn ker jo lahko izvajaš kakor dolgo hočeš in na veliko načinov.
Meditation @ Wikipedia
Research on meditation @ Wikipedia
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
jype ::
Rias Gremory ::
Priden, pa še za fizično zdravje skrbiš!
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
gruntfürmich - Saj ni tako hudo, navadit se moraš, da stvari, ki jih znaš in lahko storiš sam, narediš, za stvari, kjer nimaš upliva, pa se nehaš sekirat. V parih mesecih postaneš zadovoljen flegmatik, ker se zavedaš, da kar je odvisno od tebe, špila.
Ne rabiš bit super men, samo malo manj rumenega tiska, FB in gledanja informativnih oddaj, pa postane svet takoj lepših barv.
Večina ljudi se sekira, razburja, razbija glavo, išče alternative, pri stvareh, na katere nimajo niti najmanjšega vpliva, ker se nič ne premakne, so vsak dan bolj slabe volje, hodijo v službe nezadovoljni, razžira jih nevoščljivost, stalno razmišljajo o nedosegljivih ciljih, željah,... medtem pa pozabljajo na malenkosti, ki bi rešile njihove osebne in družinske probleme.
Do depresije v takem okolju, ni daleč.
Ljudje smo pač sposobni, iz malenkosti, ki jih sestavlja življenje in počutje, narediti znanost, na katere vrh ne more skoraj nihče.
Materialne dobrine, niso glavne, za dosego zadovoljstva.
Ne rabiš bit super men, samo malo manj rumenega tiska, FB in gledanja informativnih oddaj, pa postane svet takoj lepših barv.
Večina ljudi se sekira, razburja, razbija glavo, išče alternative, pri stvareh, na katere nimajo niti najmanjšega vpliva, ker se nič ne premakne, so vsak dan bolj slabe volje, hodijo v službe nezadovoljni, razžira jih nevoščljivost, stalno razmišljajo o nedosegljivih ciljih, željah,... medtem pa pozabljajo na malenkosti, ki bi rešile njihove osebne in družinske probleme.
Ljudje smo pač sposobni, iz malenkosti, ki jih sestavlja življenje in počutje, narediti znanost, na katere vrh ne more skoraj nihče.
Delo krepa človeka
gruntfürmich - Saj ni tako hudo, navadit se moraš, da stvari, ki jih znaš in lahko storiš sam, narediš, za stvari, kjer nimaš upliva, pa se nehaš sekirat. V parih mesecih postaneš zadovoljen flegmatik, ker se zavedaš, da kar je odvisno od tebe, špila.
se podpisem pod tole :)
jest10 ::
Rias Gremory> Meditacija je fajn ker jo lahko izvajaš kakor dolgo hočeš in na veliko načinov.
Drži. Jaz vsak dan par ur gledam tole:
Moram rečt, da kar pomaga!
Glede tega se absolutno strinjam. Če sem še tako zamorjen, po 1h+ teku čez Rožnik si enostavno drugačne volje. Nekako zadovoljen.
jest10 - Spremljaš kot informacijo, ne pa kot delovno obveznost - sekiranje za probleme, ki jih ne moreš rešit, niti vplivat, k vidnemu izboljšanju (kaj lahko storiš okoli vremena? ne prav veliko, le sprejmeš ga lahko in se prilagodiš).
Je v tem kaj nadnaravnega, človeškega, potrebuješ za to znanstveni pristop?
Ne boste verjeli, na koliko ljudi vpliva malo drugačno vreme, kakršnega so bili navajeni pred desetletji.
Vsi se dnevno srečujemo s prometnimi zastoji, 90%-ov voznikov pizdi in se sekira zaradi tega. Kaj lahko storiš osebno, da se zastoji zmanjšajo? Nič, lahko pa spremeniš traso poti, čas, ko boš šel na pot in prevozno sredstvo, s katerim boš šel.
Tako naredi flegmatik ali pa se s situacijo sprijazni, si naštima željeno glasbo in se lepo v koloni premika naprej, pa še za varnostno razdaljo poskrbi.
Daj ta dva primira v širši okvir (družina, služba, politika, mediji........) in si tam, brez muke.
Je v tem kaj nadnaravnega, človeškega, potrebuješ za to znanstveni pristop?
Ne boste verjeli, na koliko ljudi vpliva malo drugačno vreme, kakršnega so bili navajeni pred desetletji.
Vsi se dnevno srečujemo s prometnimi zastoji, 90%-ov voznikov pizdi in se sekira zaradi tega. Kaj lahko storiš osebno, da se zastoji zmanjšajo? Nič, lahko pa spremeniš traso poti, čas, ko boš šel na pot in prevozno sredstvo, s katerim boš šel.
Tako naredi flegmatik ali pa se s situacijo sprijazni, si naštima željeno glasbo in se lepo v koloni premika naprej, pa še za varnostno razdaljo poskrbi.
Daj ta dva primira v širši okvir (družina, služba, politika, mediji........) in si tam, brez muke.
Delo krepa človeka
Mesar ::
solatko> jest10 - Spremljaš kot informacijo, ne pa kot delovno obveznost - sekiranje za probleme, ki jih ne moreš rešit, niti vplivat, k vidnemu izboljšanju (kaj lahko storiš okoli vremena? ne prav veliko, le sprejmeš ga lahko in se prilagodiš).
Ni pa potrebno, da ti je všeč? Sploh če ti ni všeč. Ampak po tvoje se pol naj kr prepričam, da mi je všeč ker tako ne morem nič glede tega naret?
solatko> Vsi se dnevno srečujemo s prometnimi zastoji, 90%-ov voznikov pizdi in se sekira zaradi tega. Kaj lahko storiš osebno, da se zastoji zmanjšajo? Nič, lahko pa spremeniš traso poti, čas, ko boš šel na pot in prevozno sredstvo, s katerim boš šel.
Lahko, lahko pa uživaš ko se pizdiš
Skratka če prav razumem kaj hočeš povedat, se flegmatik dejansko sprijazni, da so njegovi cilji nedosegljivi, zniža kriterije in se vda v usodo? Kako lahko potem sam sebe vidi? Hkrati pa je s tem tudi nagrada manjša, toliko manj kot se sikira je tudi nagrajen... ne samo materialno ampak tudi drugače... je razlika če ti uspe nekaj kar si si zadal, ali pa na pol narediš pa si rečeš... eh dobro je.
Ni pa potrebno, da ti je všeč? Sploh če ti ni všeč. Ampak po tvoje se pol naj kr prepričam, da mi je všeč ker tako ne morem nič glede tega naret?
solatko> Vsi se dnevno srečujemo s prometnimi zastoji, 90%-ov voznikov pizdi in se sekira zaradi tega. Kaj lahko storiš osebno, da se zastoji zmanjšajo? Nič, lahko pa spremeniš traso poti, čas, ko boš šel na pot in prevozno sredstvo, s katerim boš šel.
Lahko, lahko pa uživaš ko se pizdiš
Skratka če prav razumem kaj hočeš povedat, se flegmatik dejansko sprijazni, da so njegovi cilji nedosegljivi, zniža kriterije in se vda v usodo? Kako lahko potem sam sebe vidi? Hkrati pa je s tem tudi nagrada manjša, toliko manj kot se sikira je tudi nagrajen... ne samo materialno ampak tudi drugače... je razlika če ti uspe nekaj kar si si zadal, ali pa na pol narediš pa si rečeš... eh dobro je.
Your turn to burn!
Mesar - Eno je spremljanje, zato, da si informiran, kaj se okoli tebe sploh dogaja, sekirat za to, ker je Murku padla vilca z mize, je pa res neproduktivno.
Če vse informacije jemlješ z veliko žlico, ti zmanjka spomina. Glava se začne pregrevat, ko pričneš reševati svet, pa itak veš, da ga ne boš.
Nihče ne trdi, da so flegmatiku vse zadeve všeč, nasprotno, večina informacij, ki jih dobi iz okolice mu ni všeč, se pa z njimi ne obremenjuje, tistim, ki vplivajo na njegovo počutje, pa se prilagodi (vreme, promet, služba....).
In koliko pokojnikov, razen faraonov, materialne dobrine odnese na drugi svet?
Kaj ti bodo visoki (previsoki) cilji, ki jih ne dosežeš in zaradi sekiranja ali prehudih naporov resno zboliš. Trpiš ti, trpi družina, plačan pa ravno tako nisi, če ciljev nisi dosegel.
Lahko pizdiš, vendar o tem ne razmišljaš več, od trenutka, ko se ti promet odpre, posije sonce, opraviš delovno nalogo, ki ti ni všeč,......
Problem je ravno v tem, da se o slabih rečeh razmišlja še dolgo potem, ko že minejo. Ko se slabo neha ali včasih že vmes, razmišljaj o stvareh, ki te veselijo.
Mi je enkrat en poklicni žigolo lepo objasnil, na vprašanje, kako se lahko ukvarja s starimi, debelimi tetami, "saj ni treba imet odprtih oči".
Če vse informacije jemlješ z veliko žlico, ti zmanjka spomina. Glava se začne pregrevat, ko pričneš reševati svet, pa itak veš, da ga ne boš.
Nihče ne trdi, da so flegmatiku vse zadeve všeč, nasprotno, večina informacij, ki jih dobi iz okolice mu ni všeč, se pa z njimi ne obremenjuje, tistim, ki vplivajo na njegovo počutje, pa se prilagodi (vreme, promet, služba....).
In koliko pokojnikov, razen faraonov, materialne dobrine odnese na drugi svet?
Kaj ti bodo visoki (previsoki) cilji, ki jih ne dosežeš in zaradi sekiranja ali prehudih naporov resno zboliš. Trpiš ti, trpi družina, plačan pa ravno tako nisi, če ciljev nisi dosegel.
Lahko pizdiš, vendar o tem ne razmišljaš več, od trenutka, ko se ti promet odpre, posije sonce, opraviš delovno nalogo, ki ti ni všeč,......
Problem je ravno v tem, da se o slabih rečeh razmišlja še dolgo potem, ko že minejo. Ko se slabo neha ali včasih že vmes, razmišljaj o stvareh, ki te veselijo.
Mi je enkrat en poklicni žigolo lepo objasnil, na vprašanje, kako se lahko ukvarja s starimi, debelimi tetami, "saj ni treba imet odprtih oči".
Delo krepa človeka
solatko, če se še tako zelo trudiš in lažeš, tvoje definicije za flegmatika ne držijo v 50%.
ti imaš pač svojo definicijo ki ti ustreza, ampak vseeno je napačna pa če si še z bagrom mešeč pesek v oči...
sprijazni se, ti pač nisi flegmatik v 100% pomenu besede. samo nekje 50%. ne rečem da tvoj recept za lajf ni dober, ker je imho odličen, ampak to ni definicija flegmatika.
ti imaš pač svojo definicijo ki ti ustreza, ampak vseeno je napačna pa če si še z bagrom mešeč pesek v oči...
sprijazni se, ti pač nisi flegmatik v 100% pomenu besede. samo nekje 50%. ne rečem da tvoj recept za lajf ni dober, ker je imho odličen, ampak to ni definicija flegmatika.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Služba za določen ali nedoločen časOddelek: Loža | 2712 (1719) | Phantomeye |
⊘ | Vprašanje na tisoč in eno miljardni, biljontni odgovorOddelek: Loža | 1680 (1430) | Mavrik |
» | Postal sem razdražljiv za znoret (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12408 (7538) | kuall |
» | Tipi ljudiOddelek: Loža | 3514 (2642) | Mipe |
» | Anketa za psihologijoOddelek: Šola | 1324 (1110) | IceBit |