» »

Salomon superge

Salomon superge

Stewie ::

Živjo!

Nameravam si kupit nove superge za tek pa me zanima, kako je s to nepremočljivostjo.

http://www.salomon.com/si/product/speed... , na njihovi uradni strani piše, da je nepremočljiv po vrhu spredaj?
http://www.superge.si/Salomon/w-speedcr..., tukaj pa piše da ni nepremočljiv?

Zelo všeč so mi tudi teli:
http://www.sportsshoes.com/product/sal4...

Hvala
  • spremenilo: Stewie ()

sulaco ::

Za tvoj model ne vem, a sam že več let uporabljam salomonke XA3d z goretex membrano in odtlej ne nosim več "gojzarjev", saj salomonke NIKOLI ne premočijo v dežju, plundri, snegu; odličen oprijem; ravno prav dihajo...edina omejitev je visok sneg in pa visoke temperature ko si obujem 3d brez Goretexa ;)

P.S. Heba je tudi v tem, da ponavadi pridem v trgovino, pa povem prodajalki, da hočem še ene take: "Joj gospod takih pa ne delajo več...GRRRR!"
ali pa: "točno take, enaka številka"..."joj veste, vsaka tovarna v indobeziji, filipinih, indiji dela drugačne številke in številka 42 ni številka 42-je odvisno iz katere tovarne prihaja...WTF!!!"

ingeniero ::

Speedcrosske so skoraj nepremocljive (jaz jih se vsake toliko casa nasprejam). Imam pa obcutek, da se mi pri tistih z goretexom noga bolj poti, kar je lahko tudi neprijetno. Imam tudi XA 3D ultra, tiste pa so na zgornji strani premocljive, ampak tistih nimam goretex.
Se pa sprasujem, ce so to primerni cevlji za tek? Po kaksnem terenu jih bos uporabljal? Na asfalt kar pozabi, ker jih bos prehitro unicil. Speedcrosske so res le za mehke podlage. Za nakup poglej malo po tujih straneh, ker jih lahko dobis dosti ceneje, kot pri nas.

Goran's Blog ::

Prijatelj je kupil identične Maid in Taiwan na Aliexpresu za 30 eur.
S kolegico katera dela v trgovini z obutvijo že vrsto let smo primerjali Aliexpres vs Original in so bile identične (po enem letu jih še kar ima).
Moje vprašanje se glasi, je mogoče da so res na aliexpresu prodajali original oziroma je bil narejen zelo kvaliteten ponaredek ?

ingeniero ::

Goran: Kolikor je meni znana situacija na Kitajskem letijo superge iz tovarn čez ograjo in se potem prodajo ;) Seveda pa je dosti superg na aliexpressu ze po izgledu drugacnih od nasih modelov. Tudi je vprasanje, ali jih se lahko spravis cez carino.

Goran's Blog ::

Vsekakor je rezlično od prodajalca do prodajalca ene so čisti shit...
Carina je pa spet druga zgodba ja ali se bodo vpičli ali ne.

Ejsi_Disi ::

ingeniero je izjavil:

Tudi je vprasanje, ali jih se lahko spravis cez carino.

Še nisem slišal, da bi bil problem s Salomon čevlji.
Po drugi strani pa, bi lahko v obratni smeri razmišljali. Kaj pa če so vse original, samo da so marže pri nas tako oderuške?
Rock n' roll ain't noise pollution!

ingeniero ::

Ejsi: Vsi niso original, ker jih nimas na uradni strani ... Zaradi marz jih pa kupujemo v tujini, kjer so do 50 € cenejsi.

Ejsi_Disi ::

Mišljene so bile striktno samo Speedcross. Ostalih res ne vem, če sem videl na Aliexpress.
Rock n' roll ain't noise pollution!

yayo ::

Razmislite o nakupu Gore-Tex nogavic, namesto superg. Gore-Tex superge držijo vodo zunaj dokler ne stopiš v lužo, potem so pa mokre od znotraj in se počasneje sušijo od navadnih. Z nogavicami imaš pa vedno suha stopala, v skrajnem primeru jih zamenjaš.

;-) ::

Imam ze tretje speedcroske. Obraba je njihov najvecji problem drugace je super zadeva vse skupaj, uporabljam jih z nepremocljivimi nogavicani ker premocijo ze ce teces po rosi, kdor pravi drugace laze. Obrabim jih pa prej kot v 500km

mr1two ::

Za suhe noge priporočam nogavice sealskinz. Pri nas se jih dobi v trgovini Pici-Bici-Ljubljana Celovška ali factorystore prek spleta.

Jaz jih uporabljam na kolesu in res držijo vodo- vsaj dokler ne škropi čez zgornji rob. Potem lahko doma zliješ tisto vodo ven. Noga, zanimivo, se mi manj spoti v njih kot v bombažnih nogavicah in gojzarjih.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup pohodnih čevljev (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
858226551 (3028) theStranger
»

Outdoor oblačila (planinarjenje, tek v naravi) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5213370 (2160) gruntfürmich
»

Športni čevlji

Oddelek: Loža
4410792 (8034) krepki
»

Gore-tex čevlji - premočijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12331298 (27593) Kleemen

Več podobnih tem