Forum » Pomoč in nasveti » Medion PC in problemi z bootom
Medion PC in problemi z bootom
sss ::
Živjo
Ironično kokr je loh sem testiral delovanje win 8 na USBju in med procesom nekaj zašuštral.
Disclaimer na pcju ze imam win 8. Pisanje in vrstni red bo morda eratičen in nerazumljiv, vendar je to samo za razlago vseh detajlov, ki se jih spomnem in utegnenjo pomagati.
Sprva se nisem spomnil katera tipka te popelje v BIOS zato sem random klikal del in ostale "F" tipke, nakar sem videl, da je samodejno zaznal USB ko se je prikazal splash zaslon za zacetek instalacije win8. ok, sklepal sem da je zadeva na USB delujoča in prekinil proces. Morda sem ga tukaj posral :P
Kasneje sem prizgal pc in mi je napisal nekaj v smislu "vstavi valid boot disk in pritisni katerokoli tipko"
Nekak pogruntam, da je tipka za dostop do BIOSa F8
Z tipko F8 sem preko BIOSa sem na prvo mesto boot sequenca dal trdi disk ker sem sklepal, da je nekaj narobe z USBjem in glede na to da nism nč formatiral bo lepo zagnalo v windowse.
No tukaj sem se motil.... fast forward, nekak je zagnal z USBja jst sm pa kliknil na opcijo za diagnostična orodja in izbral opcijo d prečekira startup ker noče pravilno zagnati.
od takrat ne jebe ničesar, tud ob klikanju F8 noče dat v BIOS.
WHAT DO!? thx
Ironično kokr je loh sem testiral delovanje win 8 na USBju in med procesom nekaj zašuštral.
Disclaimer na pcju ze imam win 8. Pisanje in vrstni red bo morda eratičen in nerazumljiv, vendar je to samo za razlago vseh detajlov, ki se jih spomnem in utegnenjo pomagati.
Sprva se nisem spomnil katera tipka te popelje v BIOS zato sem random klikal del in ostale "F" tipke, nakar sem videl, da je samodejno zaznal USB ko se je prikazal splash zaslon za zacetek instalacije win8. ok, sklepal sem da je zadeva na USB delujoča in prekinil proces. Morda sem ga tukaj posral :P
Kasneje sem prizgal pc in mi je napisal nekaj v smislu "vstavi valid boot disk in pritisni katerokoli tipko"
Nekak pogruntam, da je tipka za dostop do BIOSa F8
Z tipko F8 sem preko BIOSa sem na prvo mesto boot sequenca dal trdi disk ker sem sklepal, da je nekaj narobe z USBjem in glede na to da nism nč formatiral bo lepo zagnalo v windowse.
No tukaj sem se motil.... fast forward, nekak je zagnal z USBja jst sm pa kliknil na opcijo za diagnostična orodja in izbral opcijo d prečekira startup ker noče pravilno zagnati.
od takrat ne jebe ničesar, tud ob klikanju F8 noče dat v BIOS.
WHAT DO!? thx
Sami ::
Reset BIOS-a si probal (iztaknit baterijo ali cmos jumper)?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Sami, sem iztaknil baterijo ampak še vedno ne reagira.
pojavi se napis MEDION pol pa sam še utripa črtica na levi, zgodi se pa nič
EDIT; sem besno klikal vse gumbe po malem pa je ponudl opcijo izbire iz kje naj boota al pa dostop do biosa.
We shall see.
pojavi se napis MEDION pol pa sam še utripa črtica na levi, zgodi se pa nič
EDIT; sem besno klikal vse gumbe po malem pa je ponudl opcijo izbire iz kje naj boota al pa dostop do biosa.
We shall see.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sss ()
Uspešno inštaliraj win8
Nekak mi pa sistem ne zazna drugega trdega diska (Samsung F1), primarni SSD dela normalno
Nekak mi pa sistem ne zazna drugega trdega diska (Samsung F1), primarni SSD dela normalno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Operacijski sistemi | 439463 (5144) | jedateruk |
» | Apple prenosnik z Windowsi 8.1Oddelek: Pomoč in nasveti | 4459 (3190) | xrotek |
» | SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 19996 (2234) | Mare2 |
» | Po nekaj urah brez elektrike se XPji ne zaženejo več?!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1573 (1281) | diso32 |
» | Računalnik se zažene, vendar ne pride v Windowse..Oddelek: Pomoč in nasveti | 3342 (3149) | bibykaaa |