Forum » Pomoč in nasveti » samodejno ugašanje rač. in pojav blue screen-a
samodejno ugašanje rač. in pojav blue screen-a
velikazmeda ::
Zdravo, meni se je pa zgodilo nedolgo nazaj, da je racunalnik kar naenkrat zabluzil. Ne morem ga vec normalno prizgat. Vedno je blo treba pritisnit f8 pa dat opcijo last known good confideration da se je računalnik normalno prižgal in ni začel protestirati z blue screenom..
Danes pa se ne zdrži več..pri STOP mi piše STOP 0x0000007F (0x00000008, 0xB8338D7O, 0x00000000, 0x00000000)
Kaj moram nardit da bo končno začel nazaj normalno funkcionirat? Rabi čiščenje? Kakšno?
Iskrena hvala za odgovore!
Danes pa se ne zdrži več..pri STOP mi piše STOP 0x0000007F (0x00000008, 0xB8338D7O, 0x00000000, 0x00000000)
Kaj moram nardit da bo končno začel nazaj normalno funkcionirat? Rabi čiščenje? Kakšno?
Iskrena hvala za odgovore!
berlusconi ::
Izklop misko, probaj restartat, izklopi tipkovnico probaj restartat, morda gre za slab kontakt v kompu, vzami stranice dol, posesaj, malo zdrmaj vse skup, probaj restartat ... To so mehanicne resitve, najbrz bo kdo drug znal dati boljse. A probati ni greh.
Mare2 ::
Mogoče se je kak driver narobe instaliral. Osveži windowse, če ne bo bolje, pa nanovo naloži. :)
Uporabi kak štartni CD ali ključek. Znaš to?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Mogoče se je kak driver narobe instaliral. Osveži windowse, če ne bo bolje, pa nanovo naloži. :)
Edino kar ga lahko zaženem, da mi ne pokaže blue screen-a, je v safe mode-u.. Ključkov in cd-jev mislim da sploh nimamo vec ker je bil prenosnik kupljen že kakih 5, če ne še več, let nazaj. Pa še s tem da je bila vista odstranjens in se je naložil windows xp professional.
Zdaj se mi pokaže Begining dump of physical memory in gre do 97, potem pa napiše Contact your system administrator or technical support group for further assistance.
PacificBlue ::
Problem verjetno leži v driverjih. V safe modu odstrani gonilnike za grafično in motherboard/chipset driverje in ponovno restartaj prenosnik in jih ponovno namestiš, če bo delalo.
berlusconi ::
Prosim, poročaj kako boš zrihtal, da bodo tudi drugi, ki bodo imeli podobne probleme lahko imeli kaj od te teme ;)
berlusconi je izjavil:
Prosim, poročaj kako boš zrihtal, da bodo tudi drugi, ki bodo imeli podobne probleme lahko imeli kaj od te teme ;)
Mislim da mi je uspelo :)
V safe mode-u sem izbrisala avast antivirusni program in google chrome ter ostalo nepotrebno navlako..Računalnik se je normalno prižgal in zaenkrat še deluje. Verjetno je bila težava v antivirusnem programu (aj aj aj). Aja pa v meniju start sem pritisnila zaženi in vtipkala %temp% ter izbrisala vse dokumente ki mi jih je ven vrglo..računalnik dela trenutno 3x hitreje kot je prej. Upam da je glavni problem sedaj rešen in ne bo več težav. :)
Hvala vsakemu posebaj ki mi je pomagal, super ste!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows xp bluescreenOddelek: Pomoč in nasveti | 2142 (1823) | Duhec |
» | Win XP stop errorOddelek: Operacijski sistemi | 2116 (1514) | mp3pesmi |
» | Blescreen (sumim network driverje..) (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 5049 (4384) | BB4l |
» | modro okno in resetOddelek: Pomoč in nasveti | 1283 (1115) | frenky2 |
» | ekran se ugasne pri zagonu xpOddelek: Pomoč in nasveti | 1614 (1423) | cubus |