Forum » Programiranje » Java program
Java program

b0j4n ::
pozdravljni v šoli smo se pred kratkim začeli učiti Javo za oceno moramo rešiti sklop nalog težave mi pa dela ta:
Napiši program, ki prebere meji intervala. Razlika med zgornjo in spodnjo mejo mora biti najmanj 18. V primeru,
da to ne drži, znova preberemo prvo mejo, če je razlika manjša od 6. V primeru, da je večja ali enaka 6 in manjša
od 18, pa ponovno preberemo drugo mejo.
Na intervalu liha števila množimo z 2, soda pa s 3. Vse zmnožke seštevamo v vsoto, ki jo na koncu izpišemo.
Največji problem je ker nevem kje in kako začeti saj nalogo slabo razumem. Prosil bi če bi mi lahko kdo povedal kako jo rešiti.
Napiši program, ki prebere meji intervala. Razlika med zgornjo in spodnjo mejo mora biti najmanj 18. V primeru,
da to ne drži, znova preberemo prvo mejo, če je razlika manjša od 6. V primeru, da je večja ali enaka 6 in manjša
od 18, pa ponovno preberemo drugo mejo.
Na intervalu liha števila množimo z 2, soda pa s 3. Vse zmnožke seštevamo v vsoto, ki jo na koncu izpišemo.
Največji problem je ker nevem kje in kako začeti saj nalogo slabo razumem. Prosil bi če bi mi lahko kdo povedal kako jo rešiti.
- spremenilo: b0j4n ()

illion ::
Je to celotno besedilo naloge? Nikjer ni zapisano ali se interval tretra kot odprt ali zaprt in ce je potrebno razliko gledati kot absolutno ali ne.
Jaz bi rekel tako; stevila dobivas serijsko, se pravi jih nekdo vpisuje v terminal, kjer cakas na input, ali pa jih beres is neke datoteke, potem pa:
(edit: to je, ce smatras, da se razlike ne gleda absolutno, ampak da naj bi bila druga stevilka zmeraj vecja od prve)
Jaz bi rekel tako; stevila dobivas serijsko, se pravi jih nekdo vpisuje v terminal, kjer cakas na input, ali pa jih beres is neke datoteke, potem pa:
int a, b function calc(a, b) int sum = 0 for int i = a+1 to b-1 // oz i=a to b - ni specificirano ali je odprt/zaprt interval if i%2==0 sum += i * 3 else sum += i * 2 return sum function readA() a = parseInt(readNumber()) function readB() b = parseInt(readNumber()) function check() int diff = b-a if diff > 17 print(calc(a, b)) else if diff > 5 readB() else readA() readA() readB() check()
(edit: to je, ce smatras, da se razlike ne gleda absolutno, ampak da naj bi bila druga stevilka zmeraj vecja od prve)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: illion ()

illion ::
p.s. v check funkciji je napaka, pravilno je tako:
function check() int diff = b-a if diff > 17 print(calc(a, b)) else if diff > 5 readB() else readA() check()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | KalkulatorOddelek: Programiranje | 1350 (1117) | lebdim |
» | forma - samodejno polnjenjeOddelek: Izdelava spletišč | 1385 (1192) | nuclear |
» | [javaScript] Preverjanje formata zapisa EMŠOOddelek: Programiranje | 3009 (2629) | win64 |
» | Javascript pomočOddelek: Izdelava spletišč | 2086 (1642) | Lion29 |
» | Prikaz programa v windowsihOddelek: Programiranje | 1310 (1228) | s51as |