» »

Prvo nanašanje termalne paste, pomoč?

Prvo nanašanje termalne paste, pomoč?

worteleven ::

Zdravo. Ker sem kupil boljši cpu cooler in zraven dobil termalno pasto, me zanima kako jo nanašate? Vem, da so bile diskusije na to temo že odprte, ampak me zanima ali je res ne smeš nanesti in nato razmazati s kartico, zaradi "mehurčkov", ki nastanejo? Ali je bolje nanesti le za zrno graha in nato pritrditi cooler, da ga sam razmaže?

usurp3r ::

zrno graha ali pa ravna črta...če ti še vedno ni jasno, ti bo lahko v pomoč kakšen video na youtube-u.

worteleven ::

usurp3r je izjavil:

zrno graha ali pa ravna črta...če ti še vedno ni jasno, ti bo lahko v pomoč kakšen video na youtube-u.

Hvala :) Saj jasno mi je, ampak ponavadi najdeš na youtube 2 različna nanosa termalne paste. 1.) črta oziroma zrno graha na sredino CPU-ja, in 2.) razmazanje termalne paste po celotni površini procesorja

SnowyOwl ::

Jaz sem pred enim tednom kupil ta hladilnik https://www.mimovrste.com/pc-modding-in... in je v navodilu pisalo da pasto razmažem po celi površini procesorja. Tako sem tudi naredil in ni bilo nič narobe, temp. pa se mi je zmanjšala za 10 stopinj.

GTX970 ::

Pasto se namaže samo zato, da zapolni neravnine (namesto zraka), ki so nastale pri površinski obdelavi površine hladilnika.
Za zrno riža, zarotiraš hladilnik in fiksiraš.
Manj je več, da ne boste mazali kot da je Nutella na kruhu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalna pasta koliko?

Oddelek: Pomoč in nasveti
386623 (5620) Pentium
»

Termalna pasta

Oddelek: Strojna oprema
61140 (1025) golf3
»

Katera termalna pasta

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
264960 (4469) SuperVeloce
»

A moram na novo nanest termalno pasto, če snamem hladilnik in cpu in ju prenesem na d

Oddelek: Pomoč in nasveti
398023 (7485) amigo_no1
»

Pregrevanje procesorja

Oddelek: Strojna oprema
181977 (1698) šernk

Več podobnih tem