Forum » Pomoč in nasveti » Očiščenje računalnika
Očiščenje računalnika
hocevar91 ::
Pozdravljeni. Doma imamo računalnik na katerem imamo spletno bančništvo in ker zaradi nakupa dveh novih uporabljamo samo za spletno bančništvo bi ga popucal vse nesnage, katera se je nabrala z leti uporabe.
Kateri program mi priporočate, malo sem že pregledal stare teme in sem opazil, da vas večina svetuje CCleaner in še program za brisanje registrov.
Bojim se, da bi mi kateri od teh programov pobrisal tudi digitalno potrdilo za Klik. Ali je moj strah neupravičen?
Za začetek načrtujem uninstall vseh programov, ki jih ne potrebujem v "control panel/programs and features" nato pa bi rad očistil še vse kar ostane.
Kateri program mi priporočate, malo sem že pregledal stare teme in sem opazil, da vas večina svetuje CCleaner in še program za brisanje registrov.
Bojim se, da bi mi kateri od teh programov pobrisal tudi digitalno potrdilo za Klik. Ali je moj strah neupravičen?
Za začetek načrtujem uninstall vseh programov, ki jih ne potrebujem v "control panel/programs and features" nato pa bi rad očistil še vse kar ostane.
m0LN4r ::
Če se gre za bančništvo, pa sumiš, da je ful zasrano vseskup (spyware, malware, razn kup šare za katero sploh neveš al je tam ali ne),
ne čisti vsepovprek z nekimi "čudežnimi" orodji, ker boš še več škode naredil, kot koristi.
Izvozi certifikat, naredi pošten fresh clean install, poupdejtaj in nastavi zadeve tako, kot treba.
In lepo uvoziš certifikat nazaj.
Pa ne nasedaj raznim, turbo clean super boost perfect cleaner in antianti spyware doktor free ultra turbo antivirusom.
ne čisti vsepovprek z nekimi "čudežnimi" orodji, ker boš še več škode naredil, kot koristi.
Izvozi certifikat, naredi pošten fresh clean install, poupdejtaj in nastavi zadeve tako, kot treba.
In lepo uvoziš certifikat nazaj.
Pa ne nasedaj raznim, turbo clean super boost perfect cleaner in antianti spyware doktor free ultra turbo antivirusom.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
GTX970 ::
Naloži linux mint in uvozi certifikate (prej jih seveda izvozi, "with private key" opcijo).
hocevar91 ::
Naložen Lunix Mint. Dejansko je sedaj računalnik uporaben ne tako kot prej ko je vsako stvar odpiralo 5 min. Hvala za nasvet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NLB Klik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23868 (2699) | Tomas 33 |
» | Banka - prijava z digitalni potrdilomOddelek: Loža | 3786 (3121) | krucymucy |
» | Digitalno potrdilo, spletna bankaOddelek: Pomoč in nasveti | 2404 (2050) | Invictus |
» | SIGEN-CA certifikat, smart card in Delavska hranilnicaOddelek: Pomoč in nasveti | 3344 (3026) | Tomas 33 |
» | Kje na disku je shranjen certifikat za bankoOddelek: Pomoč in nasveti | 20669 (18705) | technolog |